Köttmästarn, baos och torsk – En mathelg helt enkelt.

I fredags kom Johan hem med en påse från köttmästarn, som några av er redan vet, och i den låg det två bitar svensk oxfilé samt en burk med tryffelsmör. Jag blev snabbt hungrig och släppte allt som hette ”vila”. Eller okej… Där ljög jag. Johan både stekte och hackade medan jag bloggade. 

Efter lite salt och peppar var skönheterna redo för den glödheta pannan!

De fick inte ligga där länge, rött och härligt ska det vara! 

När maten var klar var vi framme vid det klassiska och svåra fredagsbeslutet…Bordet eller soffan, bordet eller soffan? Vi valde soffan och OC på TVn, men pratade mest. 

Hur perfekt rött kött? Sitter nu här och blir lite live-hungrig. Efter denna bild åt vi den goda maten, gick och köpte så mycket godis att Johan mådde illa och somnade sedan tidigt. En perfekt fredag med honom <3 

Plötsligt blev det lördag! Min kropp hade verkligen längtat efter sömn och återhämtning efter en intensiv vecka, vaknade så sent som vid 10.00. Jag kände mig som en ny människa och vi bestämde oss för att gå ut och gå… Gick 2 meter innan: ”JOOOHAN, det här är inga skorVi går inte längre”. Det blev istället en kortare promenad till bästa Fabrique där vi köpte frukostfrallor till helgens bästa stund. 

Hej bästa stunden på hela helgen! Jag gör inte en helgdag utan en apelsindränkt fruktsallad toppad med passionsfrukt, och så mina hembakade knäckisar som smakar popcorn <3 

Jag var glad över buketten jag fick på fredagskvällen och var laddad för ännu en dag i mysets tecken. Inte en aktivitet planerad. Dröm dröm dröm! 

 Sedan gjorde vi oss i ordning och gick ut i det krispiga höstvädret. Inte varmt, inte kallt, bara alldeles perfekt.

Vi bestämde oss för att promenera till söder. Stannade till flera gånger, njöt av vädret och hade fotokurs.

PANG! Där fick han till det. En bild med skärpa och en potentiell profilbild.

Vi gick till min favoritbutik WOS. En av få butiker i Stockholm som jag skulle kunna tänka mig att spendera timmar i varje dag. 

Där inne hade jag modevisning och köpte en till fluffjacka, samt ett par brillor som jag redan visat er. 

Vi gick till Herr Judit och mötte upp Alexander.

Efter det blev vi hungriga. Då gick vi till Barobao, som funnits på min ’Måstehitsnart-lista’, för en lunch. Check på den! 

Vi valde ’Pork Belly’ och ’Free Range Chicken’ samt inlagd gurka som side. Både jag och Johan var överrens om att de var inte SÅÅ mycket bättre än restaurang EATs baos, som vi tidigare hört. Men bättre bröd tyckte jag. 

Efter lunchen promenerade vi vidare till gamla stan för att hugga en fika. 

Vi gluttade på turister, snackade inredning till Alexanders nya lägenhet och bara mös. 

Jag fick sitta i knät i brist på platser. Det var varmt och mysigt. 

Timmarna gick och när kvällen började närma sig gick vi hemåt, men stannade till vid slottet och fotade. ”Kom hit Alex, du ska också vara med”. 

Det ville han. KRAAAM <3 

Vi avslutade vårt häng med en selfie och skildes sedan åt. Alex skulle på fest, vi bara mysa. 

När vi kom hem var vi hungriga igen och satte igång med kvällens middag direkt. 

Det stod torsk stod på menyn….

… men inte med äggsås och kokt potatis. Det blev en ny variant på fish taco. Som tillbehör gjorde vi en pico de gallo samt en mango– och kiwisalsa

Voilá! Efter ett par fish tacos slog vi på en film, käkade godis och somnade sedan som två små barn. Eller jag somnade som ett barn, i hans famn. Varmt och gött! 

Söndagen bjöd inte på fest direkt. Jag körde en superstädning av lägenheten och typ bodde Hemnet.se hela dagen. Dagens var inte så bildskön, men det var den HÄR lägenheten jag hittade. Måste slå till på en lya snart. Jaja, snipp snapp slut så denna helgen över! Idag är jag en utvilad och lugn själ som ni kanske förstår. 

<3 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

    Metro Mode Club

    SE ALLT
    metro mode rekommenderar

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!