Saffransrisotto, julklappsshopping & träning i leo.

IMG_1314

I fredags jobbade jag hela dagen och när jag packade ihop väskan vid 17-snåret hade jag gjort min första vecka på Ivyrevel. Wow! Efter det sprang jag snabbt och handlade på Esplanad på Karlavägen som såklart bjöd på kaos… Varför handlar inte alla på torsdagen istället?

henrietta_fromholtz_lägenhet_18

När jag kom hem stod den här lille plutten och putsade bordet och så hade han städat hela lägenheten så fint. Vi väntade nämligen gäster.

henrietta_fromholtz_lägenhet_22

Jag körde på det gamla vanliga knepet och började med att rulla upp papiljotterna innan jag satte igång att dona. Så smidigt att håret gör sig fint samtidigt som man städar eller lagar mat.

henrietta_fromholtz_lägenhet_21

Och till kvällens problem: Jag har så svårt för att släppa in människor i mitt hem när det inte är städat eller klart. TITTA HUR DET SER UT? Alltså dessa stolar måste bara UUUT och så en fin matta in. Suck… Men i fredags var det ingen nobelmiddag så det var bara att svälja.

henrietta_fromholtz_lägenhet_13

Johan fick stå för middagen medan jag fick ansvara för att det fanns annat att tugga på. Typ bruschetta, pepparkakor med Saint Agur och chips. Ser ni den lille cigarettburken på bordet? Jag hittade även den hemma hos mormor förra helgen. Jag fyllde den såklart med ett passande innehåll.

Henrietta_fromholtz_middag_4

Vid 8-tiden plingade det på dörren och utanför stod Viktor, Jeanna och Malin.

Henrietta_fromholtz_middag_3

FRIDAY!

Henrietta_fromholtz_middag_2

Några minuter senare slank Erika och Niklas in och gjorde kvällen ännu lite spetsigare.

Henrietta_fromholtz_middag

Medan skvaller och uppdateringar ekade genom rummet…

Adidas_Gazelle_1

….satte Johan igång med kvällens middag.

Adidas_Gazelle_2

Risotto!

Henrietta_fromholtz_middag_5

Tänk när detta bord får en lampa ovanför sig och korrekta stolar…

Henrietta_fromholtz_middag_6

Och till risotton dukade vi upp ett fat med chark som man fick äta på sidan av. Jag slängde även ihop lite smör- och parmesanstekt spenat som jag varmt vill rekommendera!

Henrietta_fromholtz_middag_7

Var så goda och sitt mina fina vänner!

Saffransrisotto_Henrietta_Fromholtz

Sådär ja! Fredagens middag blev alltså en färgglad risotto milanese med persilja och rostad mandel. Nam nam nam nam… Saknade dock lite lite kärna (sorry skrutten!), annars toppen!

Saffransrisotto_Henrietta_Fromholtz_3

Kvällen fortsatte sedan med spel och charader över mer vin, drinkar och skratt.

Saffransrisotto_Henrietta_Fromholtz_5

Brukar ni också köra leken där man skriver 5 lappar var (med kända namn) och sedan kör lapparna i olika typer av omgångar? Alltså: Första rundan förklarar man personen på lappen med flera ord, andra rundan charader, tredje med ett ord och sista rundan med en gest. Min absoluta favoritlek!

IMG_1417

På lördagsmorgonen var jag rätt paj. Sista man lämnade runt 03.30 och jag somnade väl runt 04.00… Jag började i alla fall dagen i min Nufferton-pyjamas (bästa julklappen!) med min alldeles egna musli som jag gjorde hos Mymuesli.

IMG_1362

Det fanns en jäkla massa trevliga middagar att se fram emot den här dagen, men min trötthet tog över efter första veckan på nya jobbet. Sminkade mig i alla fall fint för att få något hopp om dagen.

Saffransrisotto_Henrietta_Fromholtz_9

Men julklappar var hur som helst tvugna att bli inhandla, så jag sprang ut efter lunch och mötte upp Malin som också var på jakt.

Saffransrisotto_Henrietta_Fromholtz_10

På Elgiganten testade vi nya coola prylar och här har vi någon fotmassagemaskin som Malin inte fattade och stoppade in händerna i istället…

Saffransrisotto_Henrietta_Fromholtz_11

Jag avslutade med en klassisk runda inne på Zara och hittade typ 5 par jeans och dessa gympadojor. Jag behöver ett par snygga när jag går fram och tillbaka mellan jobbet och mitt hem.

IMG_1451

På söndagen var jag pigg efter 11 timmars sömn och började dagen med lite träning klädd i leo.

IMG_1440

Dessa tights är helt galet sköna och kommer från Stronger!

IMG_1450

Johan var desto tröttare och fick därför välja vad vi skulle äta till middag. Det blev två sorters quesadillas och som alltid när jag får handla lite sötsaker till efterrätt.

IMG_7507

Den ena med grön pesto, tomat, parmaskinka, gul lök, parmesan och mozzarella och den andra med röd pesto, chorizo, rödlök, mozzarella, paprika och spenat. Typ bästa söndagsmaten!

Fin helg och nu är jag redo för sista veckan innan jul!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

    Metro Mode Club

    SE ALLT
    metro mode rekommenderar

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!