Brunch med Mymuesli

I samarbete med Mymuesli – Missa inte tävlingen längst ned!

Frukost_Henrietta_Fromholtz_22

Till idag hade jag bjudit in några av mina bästa vänner till en färgglad frukost i samarbete med Mymuesli. Inte ett enda ”Jag kan inte”, för vem tackar nej till en mysig söndagsfrukost lixom?

Frukost_Henrietta_Fromholtz_18Frukost_Henrietta_Fromholtz_39

Jag gjorde en meganyttig och fräsch juice med äpple, rödbetor, morot och LOTS of ingefära. Den blev en sådan sjuk hit!

Frukost_Henrietta_Fromholtz_28

Och dukade upp med det mesta man kan vara sugen på en söndag. Mest plats på bordet tog såklart alla tuber från Mymuesli då jag ville att tjejerna skulle få smaka sig igenom alla sorter jag gillar mest i deras gigantiska sortiment.

Frukost_Henrietta_Fromholtz_24Frukost_Henrietta_Fromholtz_14

Hur söta är inte dessa miniportioner?

Frukost_Henrietta_Fromholtz_16Frukost_Henrietta_Fromholtz_26

Här har vi Cissi, Ebba och Gabbi. Mina älsklingar <3 Något kort på min sida blev det inte då jag var helt nyvaken. Hehe….

Frukost_Henrietta_Fromholtz_32

Ebba gick in stenhårt för provsmakningen.

Frukost_Henrietta_Fromholtz_4

Pannkakor fanns det också eftersom det var ett krav från mys-specialisten Cissi. Hon är min allra äldsta vän och vågar därför kräva sina behov.

Frukost_Henrietta_Fromholtz_29

Vi fick ”senaste nytt” av kändisskvaller-experten, diskuterade tredje säsongen av SKAM där åsikterna som alltid skiljer sig rejält, lyssnade och sjöng med i SKAM-listan på Spotify, snackade jobb, killar, fest och nästa helgs maskeradfest.

Frukost_Henrietta_Fromholtz_31

Pålles favorit med den med kokos.

Frukost_Henrietta_Fromholtz_34

Och så avslutades morgonen det med det söta. Pannkakor som Johan stekte innan han åkte iväg på innebandy och till det lite nutella-grädde.

Frukost_Henrietta_Fromholtz_33

Samlar man inte sina vänner för frukost alldeles för sällan? Jo, och det är just därför det är ett av mina nyårslöften. Jag antar att den här morgonen blev startskottet. 

Och vet ni vad ?
Nu tävlar jag ut tre härliga frukostpaket från Mymuesli som ni kan, om ni vinner, bjuda era vänner på. Allt ni behöver göra är att kommentera vad en lyxfrukost innehåller hemma hos dig. Glöm inte att kommentera med mail! Tävlingen avslutas på tisdag kväll.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
29kommentarer
  • En riktig mysfrukost för mig innehåller färsk citron/ingefära-shot, färskpressad apelsinjuice, grekisk yoghurt med god müsli, avokadotoast med ost, kalkon och pocherat ägg samt NKs gröna rabarber-te i mängder!

    Clara 2017-01-24 16:21:49
    Svara
  • Ooooh. Min lyxfrukost är våfflor, med salt, peppar och persilja i smeten, och på denna lägger jag avokado, pocherat ägg och rökt skinka. Eller rökt lax, pocherat ägg och cream cheese. (Då kan man ha lite dill i smeten!)
    Sen dricker jag färskpressad äppeljuice till!

    Julia 2017-01-24 12:46:36
    Svara
  • Frukost för mig är alltid viktigt. Jag går upp tre timmar innan min föreläsning för att få äta det i lugn och ro framför Nyhetsmorgon/missade blogginlägg. På vardagarna brukar jag äta en smoothie med müsli/crunchy men på helgerna vill jag gärna äta MER. I helgen exempelvis köpte jag och min sambo lyxiga ostar och salami, färska frallor, avokado, smoothie, pannkakor med massa tillbehör. Det är nog det lyxigaste jag vet. Mmmm.

    Anna 2017-01-24 09:41:07
    Svara
  • När det ska dykas upp till lyxfrukost är det en riktigt bra macka som gäller – och inte vilken som helst. Nyinköpt levainbröd från det lokala bageriet rostas, riktigt mogen avokado mosas, körsbärstomater skivas och ägg pocheras. Sedan är det bara att ösa på med salt, peppar, olivolja och lite chiliflakes på det. Bättre frukostmacka finns inte. För att inte glömma kaffet, helst av allt en cappuccino med riktigt bra skum – där latte arten är mindre viktig. Men först av allt, en ingefärs- och citronshot för att vakna till riktigt ordentligt, särskilt bra i förkylningstider eller efter en helkväll på stan.

    Martina 2017-01-24 00:07:09
    Svara
  • En riktigt optimal frukost innehåller goda vänner, smoothiebowls med olika toppings och nybakt bröd med ost och grönsaker. Då är jag lycklig rakt igenom 😀

    Amelie 2017-01-23 22:36:05
    Svara
  • Lyxfrukost är det bästa jag vet! Jag föredrar allt i tapasform. På min lyxfrukostbuffé finnes alltid; nybakat bröd, pocherat ägg, avokado, minipannkakor på ricotta, bär, färskpressad juice, svart kaffe, turkisk yoghurt och såklart: en riktig pangmusli.

    Tyvärr har jag tröttnat på all muesli jag hittar då det är så galet skandaliserat. Därför vore det en dröm att addera Mymuesli till nästa lyxfrukost!

    Lina 2017-01-23 22:33:08
    Svara
  • Har som tradition att tillsammans med mina tre bästa högstadievänner försöka samlas för söndagsbrunch varje vecka som går! Älskar hur vi fortfarande håller ihop och att man över ett gäng våfflor, någon god juice eller smoothie med granola får berätta om gårdagens stökiga fest, veckans oklara tinderragg eller den jobbiga uppgiften som ska in till opponering snart. För det är ju egentligen historierna och vännerna som är viktigast på mina lyxfrukostar!

    Rebecka 2017-01-23 22:03:54
    Svara
  • En lyxfrukost är till att börja med delad med flera (händer sällan men jag ska haka på ditt nyårslöfte!)
    Lyx för mig är att komma tillbaka till barndomen; ett stort glas oboy(varm el kall beroende på ork), rostmackor – direkt från brödrosten! med skinka alt. apelsinmarmelad och till efterrätt ett stort lass med pannkakor. (Önsketanken är även att få allt detta serverat på sängen – men lyxen försvinner inte för att man behöver arbeta lite själv för att få till allt gott!)

    Petra 2017-01-23 20:27:37
    Svara
  • Söndagsfrukostar är min highlight på veckan! Åker över till mamma, jag laddar upp med goa smoothie bowls som är för fina för att äta, dricker ohälsosamma mängder kaffe, inspirationsdoseras av en hög inredningstidningar och pratar om vår vecka. Frukosten går över i en andra omgång med surdegsbröd och ost, morgon blir till lunch, vi säger hejdå och ”oj vad sent det blev”- för att sen göra exakt samma sak nästa vecka igen…
    [email protected]

    Matilda 2017-01-23 16:58:23
    Svara
  • Lyxfrukost hos mig består förutom av en stor kopp te och en färskpressad grönsaksjuice av en fruktsallad på mango, ananas, hallon, blåbär och passionsfrukt, toppat med någon form av torkad frukt/bär, mumsig granola och extra nötter. Granola på fruktsallad är så underskattat och så mycket godare än med någon mjölkbas, bara att testa och jag lovar att yoghurt inte kommer stå på menyn så ofta igen! Mums!

    Miriam 2017-01-23 15:04:27
    Svara
  • Åååh vilket bra pris!

    Jag älskar müsli. En perfekt frukost för mig är en stor kopp cappucino, massor goda surdegsfrallor, goda ostar och pålägg som rökt skinka/kalkon/korvar. Älskar müsli och granola så det är helt klart ett måste tillsammans med lite god yoghurt till! Hade även haft goda juicer till. En tropisk och en äpple! Detta hade ätits i världens skönaste pyjamas, flufftofflor och med mysigt sällskap!

    Tilda 2017-01-23 14:47:35 http://nouw.com/tildaromdahl
    Svara
  • Hur frukostinspirerad blir man inte av alla dessa härliga kommentarer då!!
    Min drömfrukost består av pannkakor/våfflor med glass och färska hallon, kaffe i mängder, färskpressad juice, färsk frukt, müsli med grekisk yoghurt och honung, nybakade croissants och frallor med massa olika pålägg. Listan kan ju göras oändlig, men det bästa med drömfrukosten är ju att man ofta behöver sitta ner i timmar för att orka äta = kvalitetstid med nära och kära!
    [email protected]

    Lina 2017-01-23 14:12:56
    Svara
  • En dröm lyxfrukost hemma hos mig skulle bestå av en sorts smoothie, en capuccino, färskpressad apelsinjuice, grekisk yoghurt med lönnsirap och färsk frukt+ Mymuesli- NOM!, nybakat bröd samt flera olika sorters pålägg. Denna drömfrukost skulle serveras på fint, färgglatt porslin självfallet ackompanjerat med en bra tidning och sällskap.

    Alexandra 2017-01-23 12:46:04
    Svara
  • Kaffe från mockabryggaren ( inte akut nescafe som på vardagar.
    Avokado med feta, öite citron, sumak och havssalt.. 7 min ägg.
    En blomma i liten vas.
    Nybakat bröd men helst croissant från Le petite france.
    Juice. Gröt med bär.
    Musik och fluffiga tofflor

    katarina d 2017-01-23 12:34:12
    Svara
  • Vilken härlig avslutning på helgen! Lyx för mig är att kunna ta en lugn morgon, samla ihop sina närmaste vänner, köpa allt man är sugen på och sitta i flera timmar och avverka allt från himmel och jord. Lyx för mig kan även va att ha en morgon hemma helt ensam, kunna krypa upp i soffan med nybakat bröd och en skål yoghurt med musli och plöja serier. Lyxfrukost kan ha så många olika definitioner, men att umgås med nära och kära eller unna sig själv att bara slappa i soffan är verkligen definitionen av lyx och något man borde unna sig allt oftare. (Sen är något gott att äta till grädden på moset, vem gillar färskpressad juice och nybakatbröd?) Kram 🙂

    Matilda 2017-01-23 11:51:03
    Svara
  • Jag äter växtbaserat så den optimala lyxfrukosten hos mig innehåller en acaibowl gjord på fryst acai och fryst banan, toppat med mangobitar och massor av musli. Grapefrukthalvor, banan, äppelklyftor med jordnötssmör på, och en god juice från centrifugen. Gärna min favoritjuicekombo morot, jordgubbar, citron och ingefära. TESTA!!!

    Sara 2017-01-23 10:46:29
    Svara
  • Hej! Jag älskar frukost!
    En lyxfrukost för mig innebär att jag, efter obligatoriskt nuhetsmorgontittande, tassar upp till köket medan min sambo ligger kvar i sängen så att jag får stöka själv i köket och fixa en fin frukostbricka på sängen till oss båda. På frukostbrickan ska det helst finnas ett gott nybakt o hembakt bröd med massa nötter och frukt i, som jag rostar hårt och toppar med avokado tomat kanske lite chevré chiliflakes och en bra mängd peppar. Och lite olivolja såklart. Sen till det behövs min (om jag får säga det själv) magiska hemgjorda granola som jag helst äter med vispad kokosmjölk med vaniljpulver toppat med frysta hallon och dadlar när det är lyxfrukost som stundar. Och den såklart en stor kanna presskaffe till det. Det är lyxfrukost för mig. Tänk att få ha mymuelsi istället till min kokosmjölk. Mums.
    Så blir det frukost på sängen framför det sista av Nyhetsmorgon. Livet. Åh, nu blev jag sugen på helg igen.

    PS. En annan sak jag älskar med frukost är att äta det på kvällen till middag, det är också lyxfrukost för mig. Kanske till och med ännu lyxigare.

    Paula 2017-01-23 10:31:58
    Svara
  • En lyxfrulle för mig innehåller framförallt nygräddade frallor av något slag, allra helst pappas egna. Utöver detta får det mer än gärna finnas god juice, en krämig youghurt med god topping, fint upplagda pålägg så som rökt skinka, ost och grönsaker. Kaffe (!!), goda marmelader, amerikanska pannkakor med nutella och grädde. Äggröra och bacon är även det ett stort plus, och så något gott till efterrätt – såklart!

    Så himla kul tävling för övrigt! Pussar.
    [email protected]

    Ella 2017-01-23 09:26:52
    Svara
  • Hello! Såklart jag vill vara med och tävla om müsli. Jag har varit påväg att beställa från mymusli fler gånger men inte kommit till skott. Lysfrukost hos mig är att länge och i lugn och ro framför Nymo få avnjuta det som jag för dagen är sugen på, vill alltid ha olika så det kan vara allt från kokta ägg, nybakat stenungslevain med Kvibille cheddarost (!) till pannkakor med jordgubbar och blåbär. Det viktigaste i min lyx är lugnet, gärna en liten hund i knät genom allt också så får man det ultimata morgonmyset! Pusssss
    [email protected]

    Kim Krog 2017-01-23 09:10:14
    Svara
  • Lyxfrukost, det bästa som finns! Jag vill absolut ha ägg, hembakt bröd som fortfarande är varmt också pannkakor eller coraissant med nutella. Och frukt! Massor utan färsk frukt! Mums!

    Martina 2017-01-23 09:05:16
    Svara
  • Det ser så himla mysigt!! Önskar att jag och mina vänner kunde bli bättre på det där!
    En lyxfrukost för mig är då jag får handla exakt det jag vill, och laga exakt det jag vill utan att behöva bry mig om att det är för onyttigt, eller helt enkelt för mycket! Att dessutom få dela det med en vän är garanterat lyx. Men lyx är också för mig när jag har lagat min egna müsli, och få sitta och mysa i soffan på morgonen helt ensam. Längtar tills man kan sitta på balkongen till våren och njuta av en fantastisk frukost där! 🙂 Ha en fin måndag!

    Cornelia 2017-01-23 08:57:19
    Svara
  • Jag ÄLSKAR frukost, ensam eller med sällskap, min kärlek kvarstår. Det finns ju såklart tillfällen där jag uppskattar en lyxfrukost extra mycket, och de tillfällena är oftast när jag får överraska. En lyxfrukost för mig består av ett gott bröd, helst surdeg (mmmmhmm) och på det brödet ska det finns såpass många pålägg att man känner en svag stress (hur ska jag smaka alla pålägg utan att rulla av från stolen?) men enkelt löst då man delar pålägg på en macka (lärdom), men favoriten är bregott havssalt, en god kallrökt skinka med tomat. Det ska finnas en fet yoghurt med färska bär och frukt, och såklart någon slags müsli! Ägg är också en viktig komponent på mitt lyxfrukostbord, både kokt och stekt. Detta ska även det kombineras med surdegsbröd och kaviar (om ägget är kokt, ingen kaviar på stekt ägg). Drycken ska vara ett gott kaffe med havremjölk, med ett mindre glas till där det serveras juice som jag tillverkar själv med min fab juicepress (har man juicepress får man skryta om den och sin förmåga till att tillverka världens godaste juice). De tillfällen jag uppskattar en lyxfrukost mest är med mina fellow frukostälskare, min fina damer, då de skapar en atmosfär som är svår att slå, så tänkt dessa damer med en lyxfrukost SUCCE!
    Nu längtar jag till min nästa lyxfrukost, ha en fin dag!

    Malin 2017-01-23 08:45:12
    Svara
  • En lyxfrukost för mig är en stor helgfrukost med hela familjen. I veckorna så äter jag och min sambo mest gröt eller yoghurt med olika toppingar, men på helgen så går vi all in. Att få gå till vårt lokala bageri och handla nybakat bröd är som balsam till själen. Jag älskar min gröt och min yoghurt, men att få toppa sin macka med lax, avokado och färska grönsaker är såååå gott! Helgfrukost = <3

    Jenney hansson 2017-01-23 08:13:36
    Svara
  • Hej hej!

    Guuud vad sugen jag blev på frukost nu, min frukost idag (måndag morgon kl 06.30, såg helt annorlunda ut mot vad min lyxfrukost gör… )

    En lyxfrukost för mig innehåller något gott bröd, antingen om man har tiden och bakar någon själv, eller åkt och köpt färskt.
    På brödet vill jag ha något gott pålägg, helst ser jag någon god salami eller gräddost. Om det bli gräddost vill jag gärna ha paprika och sallad på.
    Sedan kokar jag några ägg, antingen äter jag ägget rakt upp och ner med lita majonnäs eller tillsammans på fröknäcke med smör. Apelsinjuice dricker jag gärna till, om tiden är lite knapp (vilket egentligen är strikt förbjudet när man ska ha lyxfrukost) köper jag färdig ekologisk, men har jag mer tid brukar jag göra egen apelsin/morot och ingefära juice. Till mackan, äggen och juicen brukar jag äta någon god yoghurt eller kvarg med valfritt på, det kan vara bär, muesli eller något annat smarrigt. Till sist vill jag ha määängder med gott kaffe som man bara kan fylla på när man vill, levande ljus och trevligt sällskap!

    Hoppas du får en bra dag!

    kram kram

    Daniella 2017-01-23 07:57:20
    Svara
  • Hej glädjespridare!

    Konceptet för En lyxfrukost hos mig:
    När: Helgmorgon
    Klädsel: Pyjamas/morgonrock/nattens klädsel
    Var: sängen
    Hur: En stor bricka med smoothie med extra ingefära så det sticker i näsan, yoghurt med granola och honung, leverpastejmackor med orimligt mycket saltgurka och ett perfekt kokt ägg. Och sjävklart – nybryggt Zoegas skånerost (gift med en skåning..)
    Sällskap: min underbara man och två tiggande katter

    Kram

    Lisa 2017-01-23 07:27:14
    Svara
  • Frukostar har alltid varit heliga hemma hos oss, och oavsett om mamma och pappa har börjat sex på morgonen har det funnits färskpressad juice och hembakt bröd i frysen (lyxigt, I know), men sen jag flyttade hemifrån har jag tappat det där helt. Har tom slutat äta frukost och varje gång jag är hemma hos mamma och pappa så inser jag hur mysigt och bra det är med en smarrig frukost. Där hemma dukas det upp med hemmagjord musli, turkisk yoghurt, smoothie, te (alltid te, aldrig kaffe), hembakat bröd med ost och tomat som pålägg, ägg, färskpressad apelsinjuice och ett enormt (!) fruktfat. Pappsen lyxar dessutom gärna till det med sill haha. Det hade varit fantastiskt att få vinna lite produkter ifrån MyMuesli- dels för att själv hitta tillbaka till frukostvanorna men också för att kunna bidra lite till nästa lyxfrulle hos päronen! Kram!!!

    Ida/ @im_healthyenergy 2017-01-23 06:49:37
    Svara
  • En lyxfrukost hos mig (som tyvärr blir alltför sällan….) innehåller en fyllig smoothie med något form av nötsmör (som jag gärna toppar med Mymuesli framöver!), nyköpta valnötsfrallor från ett närliggande bageri, en krämig lite dyrare ost och massor med kaffe. Och! En eller två sötsaker i form av kanelbulle och/eller croissant bör serveras också, för att jag ska känna att lyxen är fulländad 😉

    Bea 2017-01-23 06:36:58
    Svara
  • Som den frukostfantast jag är så försöker jag göra varje frukost lyxig (vilket hade blivit extra enkelt om jag hade haft frukostpaket från mymuesli hehe) men för mig är det kaffe, ägg, knäckebröd med avokado och sist men inte minst : yoghurt och granola! ?

    Emelie 2017-01-23 06:29:12
    Svara
  • Oj vad smarrigt allt såg ut, vilken frulle! Min ultimata helgfrukost hemma innehåller alltid egenpressad apelsinjuice, en riktigt rivig grön smoothie helt utan frukt (ok kanske lite citron), perfekt kokt ägg (dvs rätt fast, med med lite lös gula) som helst ska ätas både ur äggkopp och på knäckebröd med kaviar på toppen, avokado i mängder, vaniljyoghurt toppat med en müsli med både frukt, nötter och frön samt något varmt nybakat valnötsbröd med påläggen västerbottenost och gurka <3 Och leverpastej <3 Och scones med västerbottenost och min sambos apelsin-, morots- och ingefärsmarmelad. Sen behöver man liksom inte äta något mer den helgen.

    Antonia 2017-01-23 01:19:58
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!