Vinn en resa till Hong Kong!

I samarbete med Refunder

Nu är det dags för en liten tävling och den är inte alls pjåkig kan jag lova – Du kan nämligen vinna en resa för två till Hong Kong. Är inte det hur fett som helst? China har alltid legat i toppen på min drömreselista och i och med den här tävlingen blev jag påmind om att jag måste ta tag i saken och snart åka dit.

Men innan tävlingen tänkte jag dela med mig av några små godbitar.

Hong Kong sägs ju vara en sjukt häftigt stad som båda kan välta omkull mig med sina pulserande gator samt låta mig chilla ned på en vacker sandstrand utanför city, och den mixen lockar ju. Som alltid finns det ju tusen saker man vill hitta på men här kommer min prio-lista som jag tänker ta med mig när jag åker dit. 

4011564_36_z

Ozone på Ritz Carlton
Det här världens högst placerade bar och restaurang och hit skulle jag gå en eller flera kvällar för att dricka färgglada coctails. Tänk er en Cosmopolitan med den här vyn? 


hong_kong___victoria_peak_by_shiroang-d5q0qxf

The Peak
En morgon tar jag bergbanan upp till The Peak som alla säger är ett måste att besöka. Det är en utsiktsplats som bjuder på bästa vyn i China typ. 

   littlebao_1

Little Bao
Fösta gången jag åt baos var i Mood Gallerian tillsammans med Johan på vår andra dejt och sedan dess har jag varit ett stort fan av den kinesiska hamburgaren. Därför måste jag såklart äta baos i China och gärna på trendiga Little Bao som jag har blivit tipsad om. Massa goda coctails, nice miljö, grymma sides och extras som typ lammtartar och tryffel fries. Den bao som låter godast är den med fish tempura och citrongräs. Mmmm!

 banyan-tree-macau-exterior-aerial-2

Macau
Jag skulle ta båten över till den pampiga grannstaden Macau, promenera runt och kika på alla vackra byggnader och så avslutar jag besöket med att spela bort lite pengar på ett av stadens alla mäktiga casinon.

oddies

Oddies
Det här stället måste jag besöka då de serverar Hong Kongs mest berömda sötsaker. Oddies gör alltså lyxglass och erbjuder massvis av knasiga smaker och annorlunda tillbehör. Ben & Jerry’s kan inte ens mäta sig med detta ställe. Jag får inte glömma den allra viktigaste ingrediensen – den omtalade och fina äggvåfflan. Kanske slår jag till på ”Dr. Oddie” – En sundae med pocherade päron, ingefärasmulor, ingefäraglass, honung och kolasås. My God!

Vill du göra den berömda våfflan på egen hand? Recept finner du här!

This image may be republished, HKJC Haymarket by Joyce Wang, for Charmaine

This image may be republished, HKJC Haymarket by Joyce Wang, for Charmaine

Mott 32
Att käka dim sum är ett måste för att uppleva Hong Kong och dess kulinariska kultur till max. Det finns inga ursäkter! Vad jag har förstått är Mott 32 det bästa dim sum-stället i stan och ända sedan det öppnade år 2014 har det varje år röstats fram till Nr. 1 på topplistorna. Deras dim sum görs med en modern tappning och den som i min öron låter godast är den med tryffel och anka. Annars ska deras dumplingssoppa med Kurobuta-griskött, krabba och kaviar också vara en succé!

Den fina art deco-inredningen gör ju inte restaurangen mindre kul att besöka.

temple-street-night-market-hong-kong

Temple Street Night Market
All typ av shopping är ju kul, men i Hong Kong skulle jag fokusera på att köra ett race på några av stadens alla marknader. Prio har jag förstått är Temple Street Night Market där man möts av ett myller av människor, käkar street food som smakar himmel för bara några tior och shoppar roliga prylar som inte går att finna i butikerna.

Hur pepp blev man inte på Hong Kong och att vinna en resa dit för 2? TÄVLA HÄR hos Refunder, det är superenkelt!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

    Metro Mode Club

    SE ALLT
    metro mode rekommenderar

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!