Min helg: Dödstrött, Spanjorskan & en vegetarisk bolognese.

I fredags var jag tillbaka i Stockholm och på kontoret (efter ett dygn på finsk mark) som var fullt av folk och ätbara saker.

För er som missat:
Jag och ett gäng som är anställda av IPG Media Brands blev ivägskickade till Helsingfors i torsdagsmorse för att delta i kommunikationstävlingen Hackathon 2017. Kunden var Viking Line och där av fick vi lösa våra utmaningar under ett dygn på deras båt Mariella I fredags var vi tillbaka på Stockholms-kontoret (trötta som as!) för att presentera våra lösningar inför en jury och mot slutet av dagen vann en grupp en resa till Lissabon. Trist att jag inte vann.

Ni kan ju gissa kvällsstatusen på mig efter två vakna dygn fyllda med jobb….. Vlogg-klippning, extra strak thailåda till middag och en romantisk komedi. Jag missade alltså både Massimo Dutti-invigningen och Nelly’s råfeta fest. Men men…

I lördags morse var jag konstigt nog uppe med tuppen och drog med Johan ut på en lång tur runt Djurgården. Min hals var inte alls bra och vi glömde ta med vattenflaska, så såhär glad blev jag när jag hittade den här fontänten på vägen tillbaka.

Hemma dressade om till min tänkta fredagsoutfit som nu istället fick bli min lördagslook.

I den trampade jag sedan bort till nyöppnade Spanjorskan där jag bokat skvallerdejt med bästa Jullan.

Vi var först ut att testa deras brunch och vi började med att beställa in tre tapas att dela på. Haha! Vi trodde att det skulle räcka, men insåg snabbt att det behövdes mer mat. Så SJUKT små portioner! 

Pilgrimsmusslorna med chorizoströssel var bara ok.

Korven med grillad avokado var grym.

Och pimientosen helt fantastiska med riven ost över. Jag hade dock gärna sett att de var lite större.

Men mer mat behövdes som sagt för att mätta magarna och vi tog in ett bakat ägg med chips och riven tryffel. Alltså chips i mat…. Hur bra idé? Måste ta med mig det till helgens middag som jag styr.

Och så avslutade vi med croquetter fyllda med rökt torsk och potatis innan vi trampade vidare på en shoppingrunda.

På kvällen var jag ansvarig för middagen och gick all in på quesadillas som är en stor helgfavorit hos mig.

Jag gjorde tre olika sorter.

1. Västerbottenost, smörstekta kantareller, lök och persilja.

2. Pesto, mozzarella, serrano, tomat, lök och svamp.

3. Stekt svamp, tryffel, mozzarella och parmesan.

Behöver jag ens säga hur det smakade?

I söndags vaknade jag tidigt och kände mig irriterad på förkylningen och den onda halsen. Ännu mer irriterad blev jag av rastlösheten hemma i lägenheten och gav mig mot rekommendation ut på en lång promenad. Det var skönt och jag är glad att jag både hann beta av Daniel Redgert x Maria Montazami och Rättegångspodden ”Tortyrmordet i Ljungby”.

Den sist nämnda fick mig påmind om den sjukt dåliga polis vi har här i Sverige. Lyssna så fattar ni.

Jag tog sedan en sväng förbi Zara och fann den här skönheten till kjol. Tänkte rocka den med en mysig stickad och tights.

På kvällen fick vi besök av vår vän Filip. Eller kanske inte ”vi”, snarare Johan då de skulle drafta något slags Amerikansk Fotbolls-lag över nätet. Tydligen roligare att göra ihop. Jag själv satt inne i min walk in closet och rensade bland smycken och toppar. Söndagslivet som jag på riktigt älskar så mycket!

När Filip hade gått och jag var klar med garderoben ropade Johan att maten var klar. Det bjöds på vegetarisk bolognese på quornfärs och jag måste framföra: SÅ GOD!!!!

Det var min lugna helg. Jag behövde verkligen det för att orka med den här veckan som är proppad med jobb, events och fest. Mer om den får ni höra om senare. Love!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
6kommentarer
  • Quesadillas…mums! Tack för middagstips för ikväll. Sjukt längesen vi åt det hemma.

    Denice 2017-09-05 16:06:32
    Svara
  • Skulle du inte kunna göra ett litet hemma-hos reportage i din walk-in closet? Är SÅ nyfiken på hur du har det!

    Kramar

    Caisa 2017-09-05 15:45:39
    Svara
  • Vill du dela Johans recept på vego-Bolognesen? Har inte fått till det själv! 🙂

    Linn 2017-09-04 23:48:41
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!