Rimmad torsk i Birkastan & 1,1 mil (!!)

Efter en lång och tråkig fredag i sängen var jag på benen och tog mig bort till Birkastan.

Där Mallan bor och i fredags hade hon och hennes kille bjudit över på middag. YEJ!

Vi alla var lite trötta och ingen var så jättepepp på att vara med på bild, men det var för-snackset. Tryffelsalami (ingen charktallrik utan!), morbier, chips och….

De mest gudomliga quesadillas jag någonsin smakat. Jag trodde jag var bra på det, men den tanken tar jag tillbaka. Mallan gör de inte på tortillabröd utan kör på tunnbröd istället. Dessa hade hon i fredags fyllt med Västerbotten, god skinka och spenat. Slurp sa det!

Mellan tuggorna gick vi igenom Sveriges alla mordpoddar, min historia med Poliser (jag gillar att vara en del av deras arbete ibland) och de senaste veckornas aktiviteter.

Och så satte vi oss till bords. Vid mallans nya bord som det var många som cravade efter sist – Här hittar ni det inlägget! 

Det bjöds på rimmad torskrygg med sidfläsk, smörstekta kantareller, färskpotatis, pepparrot och vermouthsås. ÅÅÅÅH SÅ GOTT. Det är farligt gott med pepparrot tycker jag. Så gott att min tallrik nästan bara smakar pepparrot.

Jag glömmer nästan alltid bort att servera någonting efter huvudrätten, men hemma hos Mallan blir det alltid dessert.

Jordgubbar med skitgod vaniljglass och baileys. Varför krångla till det när det enkla är det godaste? Ni ser ju. Som två små barn på julaftonsmorgon.

Och som alltid när jag och Johan äter middag med några andra än oss själva körde vi lappleken, som är det roligaste jag vet och världens bästa middags/fest-lek. Eftersom jag varit dålig hela dagen var det inte läge att gå ut och slå klackarna…. även om jag var riktigt riktigt sugen. Men det hade inte känts bra i magen och troligtvis hade det inte varit så bra för mitt huvud heller.

Johan gick dock ut, men jag trippade hem i mina rosa drömmar från Nelly och avslutade kvällen med en kvällsmacka på 7 Eleven. Det slår aldrig fel. Favoriten: Den med pesto.

Lördagen då? Jo ni. Den orkade mitt huvud inte dokumentera, men några bilder lyckades jag knäppa. Jag började dagen med världens mysigaste promenad med min bästis Carro. Världens bästa tjej.

Jag tog sedan en runda på stan och fann den här blå skönheten.

På kvällen lagade vi Melanzane som är världens godaste italienska rätt med aubergine, ost och långkokad tomatsås.

Den avnjöts med ett glas rött och djupa diskussioner om livet och julen som kommer.

Jag avslutade dagen med en godispåse och dokumentären om Whitney Houston. Det bästa med den: Hon var för jäkla vacker.

I söndags tog jag mig ut för en promenad runt Djurgården, men vet ni hur det slutade? Jag tyckte att det var så himla tråkigt att gå så jag började springa, och när jag var i mål hade jag sprungit hela 1,1 mil. HEJA MIG! Det var inte ens jobbigt och jag inser nu att jag har lärt mig det här med löpning. Marathon nästa typ!

Till lunch blev det tonfiskröra med kapris.

På eftermiddagen rotade jag fram alla mina tusen pennor och la mig på golvet och målade i några timmar. Och inom kort kan ni alltså köpa det jag har målat. Hur kul?! Tänk om ingen vill ha…. ; (

Samtidigt var Johan och handlade middag och det är så fint att han vet att jag är kräsen med äpplen. Middagen glömde jag sedan fota, men det var en vegetarisk tallrik som smakade himmel.

Jag vet att jag har blivit sämst på ”Min helg på bild” den senaste tiden, men jag lovar att bli bättre. Puss!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
17kommentarer
  • Den blåa jackan måste va den finaste jackan jag någonsin sett!! ? Vart kan man hitta den?

    Malin 2017-09-25 20:07:12
    Svara
  • Du är GRYM med papper och penna!!!???

    Maja 2017-09-20 11:59:39
    Svara
  • Åh och jag vill ha recept på tonfiskröran gärna!!

    Linn 2017-09-19 23:59:13
    Svara
  • Berätta mer om lappleken? ?

    Johanna 2017-09-19 17:50:20
    Svara
  • Hej Henrietta! Hoppas du mår bra, verkar så! 🙂
    Jag undrar – kan du snälla höra med Mallan var hon fått tag på gardinerna samt hur de är uppsatta, säkerligen något grymt företag som gjort hela lösningen, eller om de gjort det själva – hur?! – Väldigt snyggt.
    Ha det fint! /Josefine

    Josefine 2017-09-19 15:27:04
    Svara
  • Hahah jag är också sjukt kräsen när det kommer till äpplen, då jag kan se på lång väg om det är ett gott Royal gala äpple eller om det bara kommer smaka besprutat. Men nu är det ju svenska äpple tid, Halleluja!

    louise 2017-09-19 13:08:59
    Svara
  • Så mysig helg!

    Josefine 2017-09-19 08:38:29 https://daystyle.se/
    Svara
  • Kan inte du förklara lappleken? ?

    Linn 2017-09-18 22:00:47
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!