Magasin som inte tar sitt ansvar och bidrar till kroppshets. Ni gör mig arg.

Jag sprang på den här tidningen igår när jag var och handlade. Det första jag tänkte var att Fanny är skitsnygg. Det andra: ”Vilket budskap ska jag ta in och leva efter”?

Härligt Fanny! Vi är redo för fler kroppsideal och det vill jag gärna läsa mer om. Jag mår bra av att läsa det här.

Men 2 cm snett ned från den rubriken hittar jag detta: ”Fast rumpa & tonade abs”. Snacka om att trampa snett bredvid Fannys uppmuntrande. Den här rubriken sätter någon slags standard på vad som är ”rätt” och vad vi bör vilja uppnå, vilket är lika med hets i mina ögon. Med en tonad rumpa och abs, då är man ”bra”. Det är lixom det vi borde vilja uppnå.

Jag säger inte att det är ett dumt mål. Flera av oss gillar tonade abs och ska få ha / sträva efter det. Men på ett omslag av en tidning som når en bred massa, många unga tjejer och som står för ”fler kroppsideal” blir denna typ av rubrik fel. Och väldigt fel i just den här kontexten. Kunde inte hela tidningsnumret andas Fannys budskap?

Jag vill inte skälla på detta magasin och jag vill också påpeka att detta bara är ett exempel på någonting jag ser dagligen. Och med detta inlägg vill jag skicka en hälsning till alla journalister som jag ser sitter på ett enormt ansvar – Granska det ni skriver om hälsa. Varje litet ord påverkar mer än vad ni tror.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

    Metro Mode Club

    SE ALLT
    metro mode rekommenderar

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!