Förra veckan gjorde vi en magisk asiatisk biffsallad. Flera har frågat efter receptet, så här kommer det! Börja med dressingen så den får stå och gotta sig en stund.
DU BEHÖVER
500 gram kött, entrecote eller flapsteak
MARINAD
2 vitlöksklyftor / 2 msk japansk soja / 2 tsk honung / 1 tsk matolja / 1 tsk riven ingefära / Salt och peppar
Låt köttet marinera i minst 2 h. Stek sedan i en riktigt het grillpanna och inte för länge. Köttet ska vara rosa inuti.
SALLAD
1 pkt glasnudlar / Salladsblad eller baby spenat / 2 morötter, smalt strimlade / 3 salladslökar, smalt hackade / 1/2 gurka, smalt strimlad / 1 näve sockerärtor / 1 kruka koriander / Rättika efter eget tycke och smak / Rostade och krossade cashews / Några limehalvor / Gott tillägg: Ha i lite mango eller äpple.
Koka glasnudlar, strimla allt grönt tunt och fint. Blanda nudlar och sallad. Häll den goda dressingen över salladen, men se till att spara lite så att man kan hälla på mer själv. Det vill alla. Strössla sedan över lite rostade cashews och lägg köttet på. Dekorera med limehalvor.
DRESSING
2 – 3 pressade limes / 3 msk japansk soja / 2 msk fisksås / 2 pressade vitlöksklyftor / 1 msk riven ingefära / 1 hackad chili/ Hackad koriander efter smak. Jag öser! / 1 msk rostade sesamfrön.
Blanda samman allt och låt stå en stund i kylen så blir den magisk.