Här kommer recepten på mina och Sofies dumplings som utlovat. Köp till lite broccoli och woka den med vitlök samt ånga några nävar edamamebönor och toppa med flingsalt. Då har du en komplett rätt som är väldigt kul att bjuda på!
Dumplings med röd curry-räkor
2 hg färska räkor, skalade
100 g hackad salladslök
1 st pressad vitlök
2 tsk röd currypasta (gärna från asiatisk matbutik)
0.5 tsk chilipasta
2 tsk fisksås
En skvätt soja
Gör så här: 1. Mixa skalade räkor i en mixer till en färs 2. Stek salladslök och vitlök i lite olja 3. Tillsätt sedan den röda currypastan, fisksås och chilipasta 4. Blanda den mixade räkfärsen med curry- och lökröran 5. Smaka av och häll i en skvätt soja vid behov 6. Lägg kinablad på botten av dumplingskorgen, få igång kokande vatten och låt sedan dumplingsen ånga i cirka 7 minuter. Stek dem sedan hastigt i sesamolja.
Kycklingdumplings med smak av ingefära & koriander
Dumplingsplattor
250 gram kycklingsfärs
1 hackad salladslök
5 cm färsk riven ingefära
0,5 röd hackad chili
1 liten morot
5 st shiitakesvampar
3 msk rostad charlottenlök (Finns i asiatiska matbutiker)
1 tsk rostade sesamfrön
1 msk vitlökskräm
1 stor näve koriander
1 msk sesamolja
3 msk japansk soja
Gör så här: 1. Hacka/riv alla grönsaker och kryddor. Rosta sesamfröna 2. Blanda allt tillsammans med kycklingfärsen 3. Lägg ut alla dumplingsplattor och placera innehållet på mitten 4. Blöt kanterna på degen och forma dem som små båtar 5. Låt dumplingsen ånga i cirka 10 minuter.
Jordnötsdippen
0,5 dl jordnötssmör
0,5 dl hett vatten
0,5 dl sweet chili-sås
2 msk japansk soja
1 msk sesamolja
Blanda ihop allt och så är det klart!
Magidippen
2 lime
3 msk japansk soja
2 msk fisksås
1 msk färsk ingefära
1 röd chili
En lagom stor näve koriander
1 msk rostade sesamfrön
1 tsk sweet chili-sås.
Hoppas det smakar <3