Recept: Dumplings i buljong

Hallå!

Sorry för dålig update idag, men det har varit massor på jobbet i och med att vi åker till Mallorca nästa vecka.. Jaja, nu är jag hemma och på TVn framför mig rullar Homeland och bjuder på spänning av allra högsta grad.

Som ni såg i söndags bjöd jag syrran på dumplings i buljong och jag tänkte dela med mig av ett ungefärligt recept. Jag höftar hej vilt när det kommer till dumplings och det borde ni också göra, men här kommer lite inspiration:

img_0406

Vad du behöver till dina dumplings:

Wotondeg (finns i asiatiska butiker), vårlök, vitlök, chili, sesamolja, cashews eller jordnötter, massa shiitake, enokisvamp, morötter, soja, ingefära, persilja, sriracha samt salt och peppar.

Till buljongen:

Vatten, hönsbuljongtärningar, ljus soja, misopasta, fisksås, ingefära, massa lime, koriander, persilja och chili.

Och övriga tillbehör:

Pak choi, rostade nötter, sugarsnaps och mer koriander.

img_0483

Hacka nötterna och stek dem ordentligt.

dumplings2

Hacka sedan ned grönsakerna och stek de i rikligt med sesamolja. I med nötterna också!

dumplings7

Eller förresten! Vänta med morötterna och kör ned dem mot slutet för att låta de behålla lite krisp. Kör samtidigt ned övriga ingredienser. På sidan av det kör ni igång buljongen så den får stå och bli god.

dumplings8

Preppa den med allt du ska ha i och låt sjuda en stund.

img_0507

Mesa absolut INTE med limen.

dumplings_112

När svampröran smakar gott och är perfekt geggigt är det dags att vika dumplings.

img_0540

Nu blev jag så hungrig igen… Får väl gå och hämta en apelsin i fruktskålen.

dumplings10

Tadaaa!

dumplings101

Sedan är det bara att slänga ned dem i den sjudande buljongen och låta dem gå tills de är klara. Säg cirka 2 minuter.

dumplings_23

I botten på tallriken lägger du pak choi, sugarsnaps och annat gott som du gillar och så häller du bara allt det goda över. Toppa med nötter!

Jag lovar, det blir så himla gott!

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!