Hallå!
Sorry för dålig update idag, men det har varit massor på jobbet i och med att vi åker till Mallorca nästa vecka.. Jaja, nu är jag hemma och på TVn framför mig rullar Homeland och bjuder på spänning av allra högsta grad.
Som ni såg i söndags bjöd jag syrran på dumplings i buljong och jag tänkte dela med mig av ett ungefärligt recept. Jag höftar hej vilt när det kommer till dumplings och det borde ni också göra, men här kommer lite inspiration:
Vad du behöver till dina dumplings:
Wotondeg (finns i asiatiska butiker), vårlök, vitlök, chili, sesamolja, cashews eller jordnötter, massa shiitake, enokisvamp, morötter, soja, ingefära, persilja, sriracha samt salt och peppar.
Till buljongen:
Vatten, hönsbuljongtärningar, ljus soja, misopasta, fisksås, ingefära, massa lime, koriander, persilja och chili.
Och övriga tillbehör:
Pak choi, rostade nötter, sugarsnaps och mer koriander.
Hacka nötterna och stek dem ordentligt.
Hacka sedan ned grönsakerna och stek de i rikligt med sesamolja. I med nötterna också!
Eller förresten! Vänta med morötterna och kör ned dem mot slutet för att låta de behålla lite krisp. Kör samtidigt ned övriga ingredienser. På sidan av det kör ni igång buljongen så den får stå och bli god.
Preppa den med allt du ska ha i och låt sjuda en stund.
Mesa absolut INTE med limen.
När svampröran smakar gott och är perfekt geggigt är det dags att vika dumplings.
Nu blev jag så hungrig igen… Får väl gå och hämta en apelsin i fruktskålen.
Tadaaa!
Sedan är det bara att slänga ned dem i den sjudande buljongen och låta dem gå tills de är klara. Säg cirka 2 minuter.
I botten på tallriken lägger du pak choi, sugarsnaps och annat gott som du gillar och så häller du bara allt det goda över. Toppa med nötter!
Jag lovar, det blir så himla gott!