Trippeldejt, carnitas & livets kvinna <3

I fredags kväll var vi bjudna på middag hem till Ebba och Erik, men vi började hemma på diskbänken med vin och lite goda saker som Johan köpt med sig hem från Hötorghallen.

En supergrym tryffelpecorino och typ världens godaste skinka… Han vet hur han ska charma mig den där killen. 

Efter diskbänkshäng åkte vi hem till gosparet Ebba och Erik, som för övrigt precis köpt en lägenhet tillsammans. GRATTIS till Er <3 

Jag gluttade in i kylskåpet och insåg att jag skulle få dricka jäkligt många och goda drinkar. Ebba och Erik vet hur man preppar för en bra middag. 

Då blev jag såhär glad

Sedan kom Basse och Sara också. Jippie! Trippeldejt! 

Varmrätten glömde jag helt bort att fota, men det bjöds på en asiatisk kycklingrätt som var supergod. Dör för all typ av asian food! Till efterrätt hade de gjort en så himla drömmig sötsak. Hot shots i efterrättsform! Jag dog så god den var. 

Från en sötsak till en annan, det var dags att hugga in på drinkarna! Sara, Ebba och jag var nöjda.

Efter drinkar och tjöt drog vi vidare in till stan och fortsatte kvällen på Escalier. Några dansade vidare inne på Wall men det var inte mina fötter OK med. Så efter drinkar och mingel åkte jag och J hem och slocknade som två små barn. 

På lördagen startade vi med en långfrulle framför Nyhetsmorgon.

Mitt älskade korsord var också med såklart. Johan har varit smart och köpt hem en korsordstidning som han kan använda vid krissituationer (Henrietta är dåligt humör) När jag får lägga korsord är livet så härligt och jag blir harmonisk och glad. 

Jag visade Johan mitt Pinterestalbum ”Love” där jag samlat massa härliga kärlekbilder. Johan tyckte de var så fina att han ville försöka sig på en egen. Den blev inte jättebra… 

Efter långfrullen och selfiepussen tog vi oss in till stan och började med en träningstimma på Balance.

Jag trodde inte att jag skulle orka efter onsdagens mördarpassKamsportslabbet. Men johodå, det gjorde jag allt. Nu är det hög tid att jag säga ”hej då” till mina spagettiarmar och säga ”välkommen tillbaka” till den starkare Henrietta. Jag brukar inte gå klädd i endast sport-bh, men det var alldeles för varmt med långärmad topp.

Älskar Balance! Gymmet är fräscht, personalen är pratglad, allt finns i omklädningsrummet och så bjuder de på godis på fredagar. De har en sund inställning till träning och det gillar jag. Jag kan spendera timmar i deras omklädningsrum. Först bastar jag lite för länge, sedan duschar jag ännu längre och efter det står jag och gör mig fin i håret med alla härliga produkter som finns att tillgå. 

Efter vi låtit svetten rinna på Balance gick vi till Vigårda för att fylla våra magar. Mums! Enligt mig är Vigårda är Stockholms absolut bästa snabbmathak. Billigt och gott!

Efter att vi beställt lät jag Johan stå själv och vänta på maten. Varför stå och vänta bredvid när man kan sitta några meter ifrån och spana? Jag är inte dum inte. 

Johan tog ”månadens burgare” som var signerad Sarah Dawn Finer. Hon gillar lamm förstod jag då hennes burgare var en lammburgare med chévreost. Jag tyckte att osten var alldeles för stark men den var god för en tugga i alla fall. Jag tog istället den gudomliga kycklingsalladen som faktiskt är en superhit. Det kan vara tråkigt att äta sallad ute men denna är både sjukt god och väldigt matig. 

Efter en lunch och en kortare runda på stan gick vi hem igen. Vi stannade såklart till två gånger, en gång för att handla till kvällens middag och en gång för att ha fotokurs som jag redan berättat om. Två väldigt viktiga stopp! Utan matbutiken hade jag inte haft någon fin middag att skriva om och utan fotokurs hade jag inte haft en outfit att visa här i bloggen. Bloggen är livet.

Jag blir glad blir jag av att titta honom. Eller så var det ett av alla mina hånskratt… Jag minns inte. 

När vi kom innanför dörren var klockan bara barnet men satte vi igång med middagen direkt. Det stod nämligen inte ”falukorv med snabbmakaroner” på menyn…. 

Det stod Carnitas. Jag älskar att jag hittat någon att dela mitt stora matintresse med. Vi skulle kunna stå i köket i timmar och inte ha tråkigt en enda sekund. Det är en liten perfect match på oss. 

Receptet kommer i veckan. Både på lördagens carnitas och på biffsalladen vi gjorde förra veckan. 

När maten var klar hoppade jag i vanlig ordning upp på en stadig stol. Dags att fota maten! 

Små söta tortillas och en vanlig grönsallad som vi knappt rörde. Men en blogg kräver fina bilder och grönt är ju skönt. Limen svepte vi dock i ett naffs. Tror inte det finns någon som slår vår konsumtion av lime. Finns inte en godare smaksättare… eller kanske inte koriander då. 

Het mangosalsa, pico de gallo och så det långkokade fläskköttet. Yummie! Den inlagda rödlöken och min övergrymma guacamole syns inte på bilden. Synd…För jag vågar faktiskt säga att min guaca är en av de bästa och den borde ha en given plats på min blogg.

Jag vet….Mat framför TVn. Det pratas ju om att det inte är OK att sitta och äta framför TVn, men när vi sitter vid bordet pratar vi så mycket att vi båda glömmer bort att njuta av maten. Sen så var det ju lördag också och då är det OK tycker jag. 

”Kan du släppa den där kameran snart? Maten blir kall”.   svarar jag ”Vill du inte ha några bilder att visa dina barn?” Den funkar alltid.

Första minitacon redo att svepas i en tugga! Jag la undan kameran, vi njöt av den goda maten, gick och köpte oss en godispåse och kollade på en film. Sedan slocknade jag som vanligt i Johans armar efter vi kört några rundor av vår nya frågelek (ska introducera er för den snart). En magisk lördag med honom. Kunde inte önska mig något annat.

I morse vaknade jag med ett extra stort leende på läpparna. Världens bästa och mest efterlängtad dejt var nämligen inbokad. Så det blev en kort morgon hemma hos Johan innan jag sprang hem för att skypedejta med kvinnan i mitt liv, som just nu befinner sig i Australien. Det var första gången vi lyckades få till en videoskype sedan hon lämnade mig…Två månader utan hennes ansikte har varit en plåga. Vi skypade i timmar och det var timmar av lycka.

Nu har jag precis varit och köpt mig en låda med yakiniku. Ska avnjuta den framför en riktigt okomplicerad kärlekskomedi. Underbar fredag, härlig lördag och en fin söndag. Tack helgen.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

    Metro Mode Club

    SE ALLT
    metro mode rekommenderar

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!