Mitt Stockholm: Restaurangmåsten

Det kryllar av fräcka restauranger i Stockholm och det finns många jag ännu inte hunnit testat. Jag är ju lite av en nörd så därför har jag en lista i min mobil där jag dagligen skriver upp restauranger jag 1. Saknar 2. Borde testa bara för att, och 3. Restauranger jag MÅSTE till snart.

Här nedan ser ni några av mina “måsten” och just dessa är de som jag just nu är lite extra sugen på. 

Den här kontroversiella kockduons framgångar och “missar” har nog ingen ha undgått. På sin nya krog Punk Royale serverar de lyxig mat, men på ett lite annorlunda sätt. Ponny på V75-sedlar, svensk tonfisk tillsammans med en John Silver-cigg, chokladbollar som man får rulla själv och saltet i form av kokainlinor. Jag har hört att det även kan bjudas på allt från kockdans och luffarschack på ankleverterrinne, till att man mitt i en tugga kan hamna i ett legokrig (läste det på en blogg) Jag MÅSTE hit typ i morgon!

 Den 29 augusti i år öppnade Esperanto sin nya restaurang Imouto som är ett sushifokuserat Chef´s Table. Jag DÖR! Diggar ju allt annat den där Sayan gör, så detta kan ju inte vara annat än en succé. Instagram säger: “Sushi på en ny nivå”. Varje sittning har plats för 9 personer och är man en av de blir man under ca. två timmar serverad top notch-sushi signerad Sayan Isaksson eller Batjargal Ochirbat. Priset ligger på 1200 kr.

Det coola restaurangkonceptet POPupSTHLM har snart hållt igång i lite mer än ett halvår och jag har fortfarande inte hunnit testa. Det är en pop up-restaurang som bjuder in spännande gastronomiska personligheter till att presentera sitt unika koncept fullt ut. Nästa pop up är mellan den 10-11 oktober och då är det australiensaren Dave Pynt som bjuder på grillat och rökt. Det är först till kvarn på biljetterna och priset ligger vanligtvis på 12001500 kr. Sjukt spännande och modernt koncept. 

Jag älskar riktigt bra tex-mex, vilket säkert du också gör. Har ännu inte hunnit äta på det omtalade stället YUC, men har heller ingen lust att göra det tyvärr…. Men tex-mex-restaurangen COBA har jag bara hört gott om och alla bilder jag sett visar mycket som är precis i min smak. Hit måste jag gå någon kväll under de närmsta veckorna.

Vill du göra mig glad? Boka bord på en av de och bjud sedan med mig.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

    Metro Mode Club

    SE ALLT
    metro mode rekommenderar

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!