Johans möte med svärföräldrarna och en härlig kräftis på Kvarn.

Jag började helgen med en härlig grabblunch på Pocket. Vi åt tonfisk, snackade sport och åt efterrätt. Efter det satte vi oss i bilen och åkte ned till Linköping

När vi var framme gick vi direkt ned till stan för att vänta på att mamma och pappa skulle sluta jobba. Vi slog oss ned på torget, beställde lite dryck och tog en selfie. 

När vi kom hem var det dags för det efterlängtade mötet. Johan, mamma och pappa skulle träffas för första gången och börja gilla varandra. Jag förevigade mötet med en bild. Ni kan väl se att de snabbt fattade tycke för varandra? 

Vi började med att mumsa på massa goda charkisar, dricka vin och impa på varandra.. Eller jag slapp ju göra det. Vad brukar ni ha på er charktallrik? Jag är nöjd bara jag får min älskade tryffelsalami. Minns en tid då jag hade det på mina mellismackor varje dag. En vardagslyx som jag borde börja med igen. 

När våra magar började kurra gick jag och mammsen ut till köket och fixade det sista med maten. Då satt Johan och pappa kvar och fortsatte charma varandra. Mina favoritmän <3 

Mamma hade gjort fläskfilé tonnato som är en enklare variant på favoriten Vitello tonnato”. Massa olivolja, kapris, lök, persilja, citron, tonfisk och parmesan på ett enda fat. Ja ni hör, det är bara massa goda saker som tillsammans inte kan smaka annat än fantastiskt. 

Och så åt vi mandelpotatisar till. Mmm.. så gott det är! Min uppläggning ger dock inte mammas mat någon rättvisa. 

Pappa (min stora idol) tyckte att Johan var en riktig glädjespridare och gav honom 10 poäng. Johan gav de 10 poäng tillbaka. Snacka om ett lyckat möte!

Efter varmrätten dukades den här lilla sötsaken fram. Fina fina mamma! Hon hade verkligen lyssnat på min önskan om bakat.. Mitt sällskap åt såklart vaniljsås till pajen, men jag vill som alltid vara lite bökig och åt därför vaniljglass till. Tack mamma för att du bakade din första paj BARA för oss <3 

Sedan satt vi och tjötade inpå småtimmarna innan vi gick ned och la oss i mitt gamla tonårsrum. En väldigt fin kväll! Jag älskar att hänga med mina föräldrar SÅÅ mycket. 

Plötsligt blev det lördag och det var dags för frukost! Vi vaknade rätt skapligt bara för att hinna med att göra och se Linköping innan kvällens kräftis.

Vi gjorde oss i ordning och pussade min katt ”Juicy” (läckert döpt efter märket Juicy Couture som jag älskade för ett antal år sedan) innan vi gick ned till stan. 

Vi köpte ett fint uppläggningsfat från Mateus till kvällens kräftskivevärd. Deras nya ”Bubbles Collection” är helt magisk tycker jag, ville ha det här fatet själv… Men var snäll och köpte det till Philip istället.

Vi körde lite sightseeing och jag berättade om min gamla modellkarriär. Det är mycket ni inte vet om mig. 

Efter en mysig dag i city gick vi hem och gjorde oss i ordning för kvällen. När jag stod och sminkade mig fick Johan ett starkt sug efter drinkar… Oblyg och härlig som han är springer han och frågar sin nybliva svärmor Catharina om var spritskåpet finns… Det gick bra och jag fick en mycket god fördrink.  

Redo för kräftskiva och jag valde att matcha kräftorna med min röda jumpsuite. 

 Innan mammsen skulle skjutsa ut oss bad vi om en liten photo session. Eller det var Johan som bad om det. 

Det var inte så smart… För på grund av det kom vi lite sent ut till Kvarn. Men men.. Vi hann ändå slurpa i oss en fördrink och gosa med mina kära vänner

Efter fördrink var det dags att slå sig till bords. Här ser ni mig och min stiliga bordsherre Philip som blev en ny vän. 

 

Vi lärde känna varandra över några selfies. 

Linda, Johan och Weider satt mittemot oss och fotade sig själva. 

 Jag var glad och njöt av årets sista kräftor.

Ebba och Philip tjatade om att få vara med på bloggen.. jag sa att det var okej och tog en welfie med dem. 

 Vi bjöd varandra på härligt drag och vackra toner. Jag älskar det här gänget! Lite extra mycket när vi lämnar Stureplan och åker hem till landet <3 

Kvällens bästa snapsvisa stod Filip Ripe för. Ska försöka lära mig den till nästa års skivor.

Brukar inte vara mycket för dessert, jag äter hellre lösgodis.. Men den här pannacottan som var gjord på vaniljyoghurt (om jag minns rätt)  var GRYM. Sött blandat med syrligt är Henriettas smak. 

Efter middagen intog vi baren och slog på livets bästa dängor.

Phille och Filip gjorde drinkar….

… vi andra svepte de och dansade.

Philip G ropade ”Jag ville ha mer drinkar!”

Johan tyckte att Linköping var helt OK…

 … och då var jag så nöjd och glad. Här har jag precis kommit på att jag måste fota lite till bloggen. Det dumma är att jag råkade få med mig Eriks kamera hem, därför är detta hans bilder. TACK för att du räddar min blogg Erik! 

Ebba var lika taggad som alltid. Hon är en äkta party queen! 

Finaste paret Linda och Hector ville tillbaka hem till Stureplan. 

Jag, Felicia (som sagt åt mig att inte publicera olämpliga festbilder) och Ebbis dansade på <3 

Det gjorde Fanny och Bagarn med. 

Den här bilden får avsluta min härliga kväll hos Philip. Tack tack tack min fina vän för en underbar kräftis! Lyckat som alltid när du styr galej. 

  

Och TACK Fredrik Stork! Detta mail talar lite för hur jag mådde när jag vaknade upp på söndagen. Det var inte bara bakissmärta i mitt huvud… 

söndagsmorgonen åt vi gofrulle, mös i soffan och försökte bli körklara. Max och Johan var inte så pepp på att sätta sig bakom ratten, så det blev jag som fick ta den platsen. När vi kom hem avslutade jag helgen med tacos och film. Sedan somnade jag mätt och glad efter denna kärleksfulla och glada helg. Tack till livet!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

    Metro Mode Club

    SE ALLT
    metro mode rekommenderar

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!