Det är inte ofta vi lämnar Asien eller Mexico när vi hänger i köket. Det är gott, färscht och man kan variera det på så många sätt. I lördags gjorde jag och pojkvännen fish tacos på torsk. Vi tänkte först göra en pankopanering men kände snabbt att vi var mer sugna på smaken av fisk, så valet föll på att låta den lille firren vara. Flera har frågat efter det enkla receptet och här kommer det:
Fisken: 2 st bitar färsk torsk / Rapsolja och smör att steka / Chiliflakes, lime, salt peppar och spiskummin
Skär torsken i mindre bitar, krydda och stek. Lätt som en plätt!
Pico de Gallo: 2 tomater / Silverlök / En halv färsk chili / Mycket pressad lime / Salt / Ett hav med färsk koriander
Hacka allt smått och lägg i en snygg skål, pressa över limen och ös på med koriander. Om du är känslig för hetta bör du minska mängden chili och gillar du inte koriander bör du avstå helt från Texmex tycker jag.
Mangosalsa med Kiwi: 1 mango / 2 kiwis / Habanero / Pressad lime / En halv rödlök / Färsk koriander / Salt
Hacka, hacka, hacka. Gurka kan också vara gott att ha i.
Detta äter du med de minsta tortillabröden du kan hitta. De minsta från Santa Maria är för stora enligt mig, tror att de vi alltid köper kommer i från Old el Paso. Stek bröden i torr panna till de fått fin färg. Ät och säg ’Mmmm’!