Apertivo med Skåne, mison blev kall och japanlivet på Yasuragi

Min helg börjde redan klockan 15.00 i fredags när jag möttes av detta på kontoret. Min kollega Carolina (som ni ofta ser  min snapchat @hfromholtz) hade dukat upp en stadig glassbuffé som fick mig att förstå att det snart var helg.

När klockan klockan var 17.30 traskade jag ned till Bar Italiano där min nya vän och kollega Anne satt och göttade sig med ett härligt gäng.

 Vi gosade med Lindas lille vovvi, sippade rötjut och tuggade charkisar.  

Linda och Anne

Emely och lille vovvis som inte var sugen på ett glas rött.

När jag hade som trevligast ringde Johan och var megahungrig. Jag kramade om fredagens AW-team och traskade bort mot Bar Central där Johan och grabbarna satt och drack öl. De fick också en kram innan vi lämnade för mat och fredagsmys. Vi bestämde oss för att ta en taxi bort till vårt favoritställe och köpa sushi… Vad vi inte visste då var att det väntade hela fyra taxiresor innan vi skulle få mätta våra magar… 

Mison var varm och fisken fräsch, vi kommer fram till dörren och Johan börjar gräva efter nycklarna i sina fickor… Jag förstod direkt att han glömt sina nycklar på kontoret. SUCK! Han hoppade snabbt in i taxi nummer tre och jag slog mig ned på det kalla golvet och började blogga. Bra lösning ändå.

Finally! Efter Stockholms godaste sushi gick vi och köpte godis, kramades och tittade på OC. LIVET!

Det blev lördag, bästa dagen och lyxfrukost x 2. En lättare klädd pojkvän och framdukad frukost. Yum! 

Yasuragi stod på schemat och jag gjorde mig redo.

Innan vi lämnade stan stannade vi till på Maxos för att äta lunch. Jag beställde falafel med friterade grönsaker, halloumi och massa goda libanesröror. Riktigt bra falafel och jag råder er till att gå dit.  

Framme på Yasuragi.

 Vi laddade upp med lite frukt. 

 …och efter fruktstunden hoppade vi ned i en varm källa och njöt av lugnet. Jag fick sedan en liten paus i form av massage medan Johan satt kvar i källan och twittrade. Han skulle egentligen skulle läsa en bok…

Hade många fruktstunder. Gratis är ju gott. 

På kvällen var det dags för Teppanyakimiddag

Först ut: Bakat ägg med trattkantareller och tryffelbuljong. Magisk! Ska lätt försöka kopiera hemma.

 Sedan var det dags för rätt nummer två och en favorit lades stekbordet. Pilgrimsmusslor, I love U. 

På tallriken fick vi en halstrad pilgrimsmussla med jordärtskockskräm och bonitosoya. OMG! Detta var kvällens godaste rätt enligt mig.

Sedan var det dags för rätt nummer tre

Torskrygg med hjärtsmusslor och yusuvelouté. Yum! Denna var Johans favorit, för mig kom den delad tvåa med ägget. 

Mellan mat och snapchat försökte vi se rofyllda och härliga ut.

Dags för kvällens sista varmrätt. KÖTT!  

Lammytterfilé med grönkålsskott, wasabi och en megagod vitlök som tydligen legat i en burk i 2,5 år. Till dessert fick vi rispannkakor med en syrlig sirap och choklad glass. Kom på att jag hade en blogg när tallriken såg som grisigast ut…. Därför blev det ingen bild. 

Klockan slog ’natt’ och då började par efter par att droppa av. ”Skönt”, sa mitt sällskap och gjorde sig lite mer bekväm. Här satt vi länge och njöt av vin, varandra och djupa diskussioner. 

När vi var trötta på alkohol och det djupa stängde vi ’god natt’ till Bar Yasuragi och somnade sedan som två små barn i vår japanska säng. 

Det blev söndag och vi åt frukost. Han mittemot mig tyckte att det var alldeles för stimmigt i lokalen och var därför lite svår att umgås med.   

Efter det gick vi ned, badade och njöt innan det var dags för hemfärd. Buhu! 

Avslutade sedan helgen med en bra Wallander, god omelett och godis i sängen. En galet fin helg med en galet fin kille. Tack till livet! Ovan ser ni en liten snap från helgen. Följ mig om du vill –> @hfromholtz

Idag är det måndag och jag saknar helgen redan. Hoppas ni också har haft ett par fina dagar och en bra start på den nya veckan. PUSS

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

    Metro Mode Club

    SE ALLT
    metro mode rekommenderar

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!