Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

Den stora matlistan!

 Vad var det senaste du åt?

En näve popcorn från skålen som står framför mig. Vi har tech-event här på kontoret och det står snacks överallt.

Din sista måltid, om du fick välja?

Men fy, den frågan är inte okej… Men om jag måste välja så blir det en riktigt bra sushitallrik. Om jag får ett andraval väljer jag en gräddig pasta med svamp, tryffel och parmesan.

Bästa restaurangmåltiden?

Jag betygsätter maten i kombination med miljö, stämning och sällskap. Därför säger jag en middag jag och min mamma hade tillsammans på Nybrogatan 38 en sommarkväll år 2013. Det var första gången jag på riktigt länge kunde njuta av en stor, god och gräddig måltid utan att få den minsta ångest efter. Det var första gången mamma såg mig efter några veckors tid på sjukhuset och jag såg äntligen levande ut. Mamma var lättad och rörd och jag var lycklig och såg ljust livet. Där satt vi, bara vi två, med leenden på våra läppar och njöt av den bästa pastan någonsin. Spaghettoni med patanegra, tryffel, parmesan, grädde och svamp. Maten var perfekt, vädret var magiskt, jag var lycklig och mamma glad. Allt var perfekt.

Bästa snackset?

Rispuffar, kexchoklad, yoghurtgodis (biter såklart av yoghurten och slänger nöten) och cheese crunches. Jag älskar choklad.

Mat du ofta har hemma?

Soja, leverpastej, ägg, krossade tomater, surdegsfrallor, ägg, bulgur och morötter.

Vad blir det till middag ikväll?

Ikväll ska jag äta mexmat på COBA och har typ redan bestämt mig för vad jag ska välja. Hur gott låter det inte med koksräkor? Yum. 

(Burger & Lobster-middag med Filtr och Lovisa)

Mat du hatar?

När jag var liten hatade jag all mat. Åt ingen sås, kunde inte hålla i en ostbit, grät av lök och skulle jag äta potatis var det bara de mest brända pommesen som gick ned. Men idag hatar jag inget. Eller jo… ketchup och all dryck med bubblor.

Om du bara fick äta en dessert för resten av ditt liv?

Jag är inte överförtjust i desserter, jag äter hellre en påse lösgodis. Men är det dessert som gäller så får det bli glass från Häägendaz eller en Tip Top.

Och vad har du i grönsakslådan?

Jag har alltid väldigt mycket grönsaker hemma. Gurka (kan inte leva utan), tomat, morot, citron, svamp, blomkål, ingefära och rödlök är det man oftast finner i min grönsakslåda.

Och ost?

Har en parmesan liggandes i kylskåpet just nu. Bästa osten!

 

Vad är du ofta sugen på?

Halstrad tonfisk eller något med asiatisk touch.

 Bästa stället att handla mat på?

Jag handlar alltid på Hemköp Östermalm, men om jag bådde närmre den nya EKO-butiken Paradiset skulle jag gå dit. Magiskt ställe! 

Vad vill du lära dig äta?

Bearnaisesås och ostron. Har övat på ostronen hela sommaren.

 

Vem får äta från din tallrik?

Alla som inte tar en bjässetugga. Livrädd när Johan ska smaka. 

Vad bjuder du dina gäster på?

Vad jag själv är sugen på och därför blir det asiatiskt. Men senast jag och hade gäster blev det libanesiska lammfärsspett med goda libberöror.

Måltid du saknar?

Alla middagar jag hade i Palma i somras.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

    senaste från Mode

    Henrietta Fromholtzs webbshop
    Dölj
    metro mode weekly

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

    Mode
    Fanny Ekstrand
    Lifestyle
    Elin Johansson
    Hälsa
    Ida Warg
    Hälsa
    Foodjunkie
    Home
    Andrea Brodin
    Home
    34 kvadrat
    Lifestyle
    Josefin Dahlberg
    Mode
    Pamela Bellafesta
    Lifestyle
    Sandra Beijer
    Lifestyle
    Henrietta Fromholtz
    Mode
    Petra Tungården
    Lifestyle
    Linn Herbertsson
    Hälsa
    Fannie Redman
    Mode
    Paulina Forsberg
    Lifestyle
    Makeup by Lina
    Lifestyle
    Susanne Barnekow
    Lifestyle
    Tess Montgomery
    Hälsa
    Josefines Yoga
    Lifestyle
    Vanja Wikström
    Mode
    Mathilda Weihager
    Mode
    Emma Danielsson
    Man
    Niklas Berglind