Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

Drömmig taco, flyttsvett, lördagsdrinkar och en god gärning.

I fredags efter jobbet gick jag och mötte upp för att inviga helgen med en AW. Vi var oense om var vi skulle gå och lät sten sax påse avgöra saken. Det slutade med att vi gick till Nöjesguidens event på Anglais som var riktigt fint uppstyrt och vi båda var nöjda. 

J var stilig och rätt trött på en orolig och stissig Henrietta. Det var sista dagen för betalning till vår fest och vi saknade 7 st för att det skulle bli av… Jag var fruktansvärt stressad då bästa Pontus Frithiof redan gått ut med informationen om att restaurangen har stängt den 31. Jaja.. Det var bara att släppa och vara härlig.

Jag lugnade ned mig efter en stunds sippande på god dryck. 

Vi fick sedan sällskap av allas favorit Fredrik Stork. Killen som charmat min syssling Felicia och som skapar alla guldkorn ni finner på Hemnet

Efter det svängde vi förbi gänget som satt och ölade på Bar Central. Ett kort men väldigt trevligt mellanstopp.

Klockan 20.00 var det dags för vårt första, men absolut inte sistabesök på restaurangen COBA

Första tanke – ”Vilket mysigt ställe”. Andra tanke – ”Det luktar för gott och jag blir hungrig”. Tredje och sista – ”Det finns jobbigt mycket gott att välja . Vad ska jag äta?

Det tog tid att välja trots att jag valt bort huvudrätterna och siktat in mig på listan med tacos….  

När maten kom in sken jag upp som solen!

Hej på er mina små tacos! 

Vi började med dessa godingar. Till vänster har vi en taco med grillad entrecôte, salda verde och inlagd gurka. Köttet var nästan perfekt, mört, god smak och inte massa fettslamslor. Det enda jag saknade var lite mer rosa kött, annars var det toppen! Till höger ser ni tacon med masecafriterade kokosräkor (MSC-certifierade) som serverades med en mangochutney. Jag säger bara OMG! Ni måste gå hit och äta detta underverk. Annorlunda, härlig sötma från mangochutneyn (måste börja äta det mer), knaprigt och alldeles lagom med frityr. Det var fortarande räkan som smakade. Utan tvekan fick den 10/10 av både mig och J. 

Och så åt vi hummertaco. Den var tyvärr bara OK (enligt mina smaklökar) och kom på sista plats. Det var alldeles för mycket sås 🙁 Hade räckt med den goda hummern, lite pico de gallo och pressad lime. 

Som side beställde vi in deras ‘Street Corn‘. Grillade majskolvar med chipotleaioli, fårost och lime. OJ vilket bra val! Så fettiga, geggiga och himmelskt goda. Jag gillar egentligen inte majs men dessa kolvar var en tiopoängare. 

När vi hade rensat tallrikarna kände vi att EN liten taco till skulle få plats. Vi beställde in den med rostad blomkål och picklade kantareller.. Den var också magisk och jag placerade den på delad förstaplats med kokosräkorna. Ska kopiera den rakt av hemma i köket. 

Som jag tidigare nämnt så var detta sista dagen att betala till vår fest som vi har i helgen. Det saknades 6 betalningar för att vi skulle kunna stänga restaurangen och genomföra det. Jag hade typ gett upp. Men, till slut trillade de sista betalningarna in och det firade vi med en bamseskål innan vi gick hem och käkade godis till efterrätt.

En perfekt fredag på alla sätt och vis. Bra AW, magisk middag och fantastiskt sällskap. Jag som tidigare på dagen inte mådde bra somnade som en prinsessa bredvid min prins

Det blev lördag och på schemat stod det: GÅ UPP TIDIGT! Ni ska flyttpacka och bli sambos. Vi började med att fylla på med energi hos mig granne Broms

Älskar Broms så mycket! Typ det enda stället i Stockholm som serverar vanlig frukost på helgen.

Efter det var jag redo för att packa ihop livet hemma på Grevgatan

Drog på mig kepan, mitt största smile och satte igång. 

Skåpet säger vi adjöss till. Men inte till min glammiga kruka och fina tavlor. 

J fick packa in i bilen, köra det till Kungsholmen, packa upp det och sedan komma tillbaka. Då hade jag packat ett nytt lass och så fick han köra samma sväng igen. Rätt bekvämt för mig. 

Klockan tickade på och när den slog 15.00 lessnade jag på allt slit och flyttande. Suget efter lite lördagsfeeling slog till och så fick det bli.

Pojkvännen gick på en egenuppstyrd gala med sitt korpenlag (?..OK!) och jag traskade ned till Strandvägen för lite lördagsdrinkar med Gabbi och Lotten. Säg hej till två rediga stjärnor! 

Här satt vi i timmar och pratade bl.a om härliga män, Penny Schulman, lägenhetsköp och Oktoberfesten. Livets liv med dessa två donnor! 

Jag och Lotten. På tal om något annat så var det Lotten som köpte min lägenhet i våras. Vi båda fick en rejäl chock när vi möttes på Notar

Sedan gick jag hem, packade lite till, köpte mig en påse godis och njöt av ‘ mycket bättre‘. Tråkigt? Nej. Det var länge sedan jag hade en ‘Do nothing-lördag‘ och det är viktig för mig att ha ibland.

Det blev söndag och jag vaknade upp i min ekande lägenhet. Det ni ser på bild är det enda vi inte hunnit flytta över till och på grund av det hade jag inte en råmysig morgon. Men men, jag behövde ändå ge mig ut på stan för att göra massa festliga inköp till nästa helgs Oktoberfest. Det ni ser i mitt tomma fönster var några av de saker som åkte ned i påsen på Buttericks

Annars då? Jag hann med en god ensamlunch på Joe & The Juice

OCH var en god människa. Utanför Hemköp kom det fram en man och bad om pengar. Jag sa först nej, men tänkte snabbt om och kom på att jag hade ett presentkort laddat med 62 krHemköp i plånboken. Jag gav det till honom och sedan diskuterade vi vad han kunde köpa för något som inte krävde ett kök. Jag föreslog en grillad kyckling och det tyckte han lät bra. Sedan traskade vi in tillsammans, grabbade var sin korg och sa hej då. 

En sjukt lugn men produktiv och härlig helg. Det behöver inte alltid vara galej <3 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

  senaste från Mode

  Henrietta Fromholtzs webbshop
  Dölj
  metro mode weekly

  Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

  Lifestyle
  Susanne Barnekow
  Lifestyle
  Linn Herbertsson
  Mode
  Pamela Bellafesta
  Hälsa
  Ida Warg
  Lifestyle
  Elin Johansson
  Hälsa
  Sassa Asli
  Mode
  Petra Tungården
  Home
  34 kvadrat
  Lifestyle
  Tess Montgomery
  Lifestyle
  Henrietta Fromholtz
  Mode
  Mathilda Weihager
  Hälsa
  Foodjunkie
  Hälsa
  Josefines Yoga
  Home
  Andrea Brodin
  Mode
  Fanny Ekstrand
  Mode
  Paulina Forsberg
  Hälsa
  Fannie Redman
  Lifestyle
  Makeup by Lina
  Lifestyle
  Josefin Dahlberg
  Mode
  Emma Danielsson
  Lifestyle
  Sandra Beijer
  Man
  Niklas Berglind
  Marie Serneholt