Från blodig biff på Restaurang AG till sojaspett från TZAY

Pojkvännen ringde mig idag på lunchen och frågade om han fick bjuda mig på en date night på AG ikväll. Det tackade jag såklart inte nej till. Gör väl ingen? Det jag inte visste då var att det skulle stå ett vegetariskt middagsbud från TZAY utanför dörren när vi kom hem. Jag hade HELT glömt bort det! Johan, som verkligen sett fram emot en köttbit, gav ifrån sig en lätt suck men blev tvingad att snabbt ställa om och se fram emot kvällens vegetariska middag. Jag blev överlycklig. Vi har ju verkligen försökt att få till en vegetarisk dag i veckan och aldrig lyckats. Skönt att någon fick oss att börja. 

 

Så från en lyxig blodig biff till ’happy soy skewers’.

Jag som drömmer om att bli matkritiker älskar såklart att få matbud. Helt fantatiskt! 

Hrm… Hur skulle sojaspett smaka? Här var jag skeptisk och började väga TZAY mot AG

Men vi höll fast vid vegetariskt och lagade maträtten vi fick med på ett recept. 

Voilà! Bon appétit! 

Vad tyckte jag då? Jag har ju bestämt mig för att äta mer vegetarisk, men aldrig tänkt använda mig av knasiga produkter som soja eller quorn. Innan jag idag fick smaka soja för första gången har jag trott att det inte ska smaka någonting, samt att konsistensen skulle kännas rätt obehaglig. FEL! De här spetten som är smaksatta med chili och ingefära smakar nästan precis som kyckling. Kryddsättningen tog inte över utan gav bara sojan god smak. Konsistensen då? Inte som kött kanske utan mer som köttbullar. Alltså inte alls obehagligt, för vem gillar inte köttbullar? 

Tack TZAY för en väldigt god middag! Pefekt att den kom idag, för då spar jag på AG till nästa vecka 😉 

Gillar du vegetariskt? Ge mig ett grymt recept så blir jag glad.

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

    Metro Mode Club

    SE ALLT
    metro mode rekommenderar

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!