Det luktar alltid Asien.

Såhär i början på veckan är det inte mycket annat än jobb, pojkvän och mat i mitt liv. Klagar absolut inte. Jag menar, jobbet är spännande, killen härlig och maten god. Ikväll lagade vi som vanligt asiatiskt. Det är alltid det jag är sugen på när klockan slår 5, så varför göra något annat? Fick ett samtal vid lunch: “Kan du bestämma middag, det enda är att jag är sugen på kyckling och något varmt”. Jag plussade mitt och Js sug, alltså asiatiskt + varm kyckling, och bestämde mig för att göra asiatiska kycklingbiffar. Till det åt vi stekt broccoli, sallad och gårdagens ingefära- och sesamdressing.

Fick panik när jag lade fram allt på bänken.”VI GLÖMDE KORIANDERN!”. Men men, livet kan inte alltid vara perfekt så vi körde utan.

Rör ihop alla ingredienser till biffarna: 400 g kycklingfärs, 4 salladslökar, 1 röd chili, 2 stora vitlöksklyftor, 2 msk fisksås, 1/2 lime, ca. 3 cm riven ingefära, sesamolja, 2 msk sesamfrön, salt, svart- och vitpeppar.

Stek på hög värme till att börja med, gärna i sesam- och rapsolja. Sänk sedan och låt de ligga i pannan en stund. 

Mitt hjärta fick hacka sallad. Hehe..

Vips så var maten klar! Snabbt, enkelt och gott. 

”Johan, du vet vad du ska göra innan vi äter… Var är kameran?” 

 

Att hacka grönsaker räcker inte här hemma, därför fick han ansvara för kvällens dukning. Fint Johan! 

En väldigt bra tisdagsmiddag som alltid.

Nu sitter jag i soffan, läser bloggar och dricker ett glas jordgubbssaft. Ler stort och känner mig fortfarande som en ny människa efter helgen, tror jag sagt det högt cirka 10 gånger idag. Är så nöjd och glad över den känslan. Ska inte sitta uppe länge ikväll, i morgon ringer nämligen klockan vid 06. Ska gå och bli mördad av Fannie på Kampsportslabbet. Är riktigt laddad efter en 2-veckors paus. Önska mig lycka till, det behövs alltid innan jag går dit. 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

    Metro Mode Club

    SE ALLT
    metro mode rekommenderar

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!