Whiskyprovning med Nour, Indian Night med gullet och en pärla till lägenhet.

Jag började helgen med att ta med mig Anne till Anglais för att dricka whisky i en svit. Creddig kombo. Lägg till att det var Pelle Tamleht bjudit in. När vi kom fick vi mingla med ’Södra Jura – Half the Story’. Den var svårdrucken för mig som varken gillar öl eller whisky. Chips och vatten var min grej under minglet. 

Coola Nour El Refai stod för värdskapet och lärde oss en hel del om whisky och Jura.  

Efter det skulle det provsmakas och glasen preppades. 

Jag var snabbt framme såklart. 

Först fram och riktigt kaxig, sedan såg jag ut såhär resten av kvällen. Varje klunk gav mig rysningar. 

Men jag kämpade på och minglade ändå runt sippandes på en whisky. Nour gav mig tipset att OM jag vill lära mig ska jag göra det i sällskap av goda korvar och ostar, samt med en skvätt vatten i glaset. 

Efter en stunds trevligt kacklande gick jag och mötte upp killen som stod och minglade på Sturehof. Tanken var att vi skulle gå ut och äta, men då Anglais hållt kvar mig lite för länge missade vi alla bokningar och fick istället lösa middagen på ett annat trevligt sätt. 

Det gjorde vi genom att åka och hämta vår favvo-sushi från ESA. Jag var nöjd fram till jag fick höra om Paris. Vår ibland väldigt hemska värld gör mig så ledsen. Ush! 

Efter vi mättat magarna var vi dumma och slog på vårt första avsnitt av Paradise Hotel… Vi hann plöja fyra avsnitt och sänka en påse godis innan vi somnade. 

lördagen sov vi ut ordentligt. Det var första gången vi inte ställt klockan, så det blev rekord i sovmorgon när vi vaknade vid 11.00. Då klev vi upp, svepte varsin kaffe och gick direkt till NK för en bit mat på Botanique och Kantinen.

Jag var klädd i vitt och kände mig rätt härlig efter många timmars sömn. 

Johan åt köttbullar som var OK enligt mig. 

Jag åt ’veckans’ som var stekt lantkyckling med couscous, hummus, granatäpple, mynta rostad aubergine och grillad paprika. GOD! Väldigt matig, fräsch och smakrik. Älskar aubergine och hummus. 

Efter att herren på bild blivit några plagg rikare gick vi ned till NK Saluhall för att inhandla ingredienser till kvällens middag.  

Hittade typ världens dyraste tomater. Alltså…279 kr för ett litet litet paket tomatet? Sjukt och såklart väldigt frestande för mig som älskar tomater! Jag smakade en liten för att avgöra om det var värt att köpa hem ett pack lyxtomater, och det var det absolut inte. Det blev alltså inga ’Piennolototomater’ för mig. 

Gick istället och fyllde korgen med grejer från den asiatiska hyllan (såklart!) 

Efter det blev vi törstiga och gick till Sturehof för att avrunda vår dag på stan.

Vi snackade om vår just nu ganska vidriga värld, sommaren 2016 och om en eventuell resa över nyår. Blandad kompott alltså. 

Det blev även lite spaning på Hemnet och det slutade med att vi sparade två objekt till söndagen.

När vi kom hem satte vi igång med kvällens middag direkt. Indiskt stod på menyn. Mums! 

Det blev en klassisk tikka masala

Och till det gjorde vi naanbröd.

Plattade ut de lite fult…

..och torrostade de sedan medan grytan låg klar och väntade. Här var jag SÅÅÅ hungrig. Goda dofter kan ibland vara riktigt vidriga.

Tadaa! Vi pyntade de med olivolja och massa vitlök. Saknade tyvärr färsk persilja. 

Dukade fram och hällde upp. 

Efter det hoppade jag upp på stolen och lät maten kallna som alltid.

(Min pojkvän har typ hundra bilder som denna i sin lur. Jag instagrammar maten och han mig)

Det blev även en gurkraita och lite sallad till. Magiskt gott! Varför äter jag inte indiskt mer ofta? 

Efter vår magiska middag fortsatte vi fredagens Paradise Hotel-marathon och godismys. 

Igår gick vi först till gymmet och efter det på lite lägenhetsvisningar. Det är så spännande att vi bestämt oss för att köpa något större tillsammans. Vi har tänkt oss något nytt till våren, men vill redan nu kika runt och känna efter vad vi skulle kunna tänka oss. Den ovan tittade vi på först. Hela lägenheten var superfin, speciellt den platsbyggda hyllan, men det var något som inte kändes helt hundra. 

Efter Birger Jarlsgatan traskade vi vidare och hittade en pärla. Alltså en P Ä R L A. Den var så fin att den fick mig att vilja skita i att vi sagt att ett köp blir aktuellt till våren. Grön marmor i vardagsrummets fönsterbräda. Yum! 

Härligt sovrum med balkong. Garderoberna hade rykt och istället hade vi gjort en öppning in till rummet bredvid som hade blivit en walk in closet. Älskar att drömma mig bort. 

Mäklaren var inte helt dum. Han frågade ”Är du en sån där bloggare?” när jag stod och snapchatade. Tipsade även om en lägenhet som han snart ska sälja och som han trodde skulle vara intressant för en bloggare som mig. Kul kille! 

I köket var det också grön marmor, annars inte en megahit för oss som älskar att laga mat och hänga i köket. Men allt kan ju inte vara perfekt från start. 

”Johan, skriv så köper vi!”

Mitt sug efter en ny lägenhet blev bara starkare. För efter visningarna gick jag och mötte upp min vän Andrea som var på jakt efter möbler till sin nya lägenhet. När vi var klara med vår runda på stan var hon ett vardagsrumsbord rikare och jag…

 …en iskall plastmask. Och såhär låg jag och njöt typ hela kvällen. Det blev lite tikka masala-rester, choklad och Paradise Hotel också. Nu är jag snart ifatt och kan hänga med i ’Paradise-snacket’ på stan. 

En lugn, knasig och kärleksfull helg. Bortsett från Paris.

<3 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

    Metro Mode Club

    SE ALLT
    metro mode rekommenderar

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!