Svarar på frågor i den fina nätverksgruppen ”Heja Livet”

Jag vill presentera en helt fantastisk nätverksgrupp för oss tjejer som finns på Facebook, och som varje dag får mig att må lite extra bra. Det lovar jag att den även kommer att få Dig att göra. ’Heja Livet’ heter den. Emelie som är en av grundarna till nätverket bad mig svara på några frågor som lades upp i gruppen i går kväll. Tänkte att ni också skulle få ta del av dem. 

Vad passar bättre en regnig Måndag om inte ett färgstarkt lyckopiller som Henrietta Fromholtz? Här kommer hennes svar på hur hon överlever det mörker som drar in över Sverige denna årstid!

Vem är du?

Jag heter Henrietta Fromholtz, är en 24 år östsköte och jobbar som Community Manager på startupen Wrapp, samt driver en rätt trevlig blogg (henriettafromholtz.devote.se).

Mörka dagar och nätter stundar, hur gör du dessa ljusa?

Jag tar en funderare, kommer på vad jag tycker gör livet ljusare och ser sedan till att göra det. Ingenting kommer serverat på silverfat, man får själv se till att göra något åt saken. Att längta efter något kul, som en fest eller resa, gör mig glad och ger mitt liv lite mer ljus. Jag har faktiskt läst någon undersökning som säger att se framåt hjälper oss mot depp och mörker. Jag planerar nyår… Nyår redan? Stämmer.

Tillåter du dig själva att ha dåliga dagar?

Jag har tidigare haft svårt att tillåta mig att ha det, men det funkar ju fasen inte. Jag förlorade massa energi av att hela tiden försöka bygga upp en glad och härlig fasad. Så för ett år sedan bestämde jag mig för att ändra på det och idag är jag proffs på att tillåta mig själv ha en dålig dag. Jag MÅSTE ha dalar för att kunna känna av och uppskatta alla fina toppar som kommer i livet.

Sociala medier kan suga energi ur den starkaste, visa oss dina favoriter som GER energi?

Väldigt sant. Jag får mycket ut av att kika in på konton som drivs av någon som verkligen brinner för något, och just nu är det mycket matkonton som gäller för mig. Mat är lite extra kul såhär på hösten och jag älskar att bli inspirerad av fina och goda matbilder. Tips: @iamafoodblog @food52 och såklart @stockholmfood

Vilken låt sätts på de dagar då du inte vill gå upp ur sängen?

Då slår jag på en härlig dänga, och ofta med liten twist. Jag hittar de alltid på Soundcloud, som för övrigt gått och blivit min nya drog efter pinterest. Här ger jag Er två av mina favoriter: I Want It That Way och Lemon Tree

Ordet trött är ett givet svar från svenskarna när man frågor hur allt är, varför tror du att det är så?

Ja, det säger jag själv onödigt ofta. Ska försöka sluta direkt efter jag gett min syn på den här frågan.

Vi är många som är dåliga på att glädjas av andras framgång och lycka, den grejen tror jag bidrar till att vi inte riktigt vågar kommunicera om vi haft en helt fantastisk dag och att allt har gått som en dans på rosor. Att säga “jag är trött” tror jag är en dum vana. Självklart ska man kunna vara trött också, det är inte lustigt om det är så, vi har ju rätt mycket att stå i. Men JAG tror att många använder ordet mer ofta än vad man egentligen behöver och vill.

Vågar du ta hjälp av någon när du mår dåligt och i så fall vem?

Absolut! Jag pratar gärna öppet om vad och när jag mår dåligt. Jag har under åren lärt mig att jag inte ska hålla allt dåligt inom mig, då grubblar jag bara över det mer och mår sämre. Jag pratar om det med någon jag håller kär, bollar lite kring det och efter det kan jag mycket enklare sluta fokusera på det dåliga och kan lättare se framåt.

Ge oss din ultimata höstdag när orken inte räcker till?

Det lördag och jag har en helt ledig dag. Jag vaknar, slår på en radiodänga och sjunger med. Stiger upp, äter ett gäng leverpastejsmackor och lägger minst två korsord. Finns inget som får mig så lugn som ett korsord, helst i tidningen “Kors & Tvärs”. Sedan ringer jag en vän som jag vet ger mig energi och skratt, vi ses över en långpromenad eller ett glas vin under infravärme, och så avslutar vi med en härlig middag. Gärna köttbullar med inlagd gurka. Allt detta gör mig på gott humör och glad i livet.

 

Så mitt ’Dagens tips’ – Bli en del av ”Heja Livet”. Det kommer att göra dig gott! 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

    Metro Mode Club

    SE ALLT
    metro mode rekommenderar

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!