Lunchtips – Matdistriktet

Jag somnade tidigt igår kväll och tänkte att jag skulle vakna upp skina som solen i morse. Det gjorde jag inte. När jag klev upp kände jag mig halvt döende och mina ögon ville absolut inte att det skulle vara dag. Tjat tjat, nu låter jag som den typiskt late svensken. Jag orkade i alla fall ta mig bort till Matdistriktet, min stora lunchfavorit, för en mysig timma tillsammans med Johan och Anne. Det här får bli dagens supertips!

Direkt innanför dörren möts man av en helt magisk (ekologisk) buffé, där det finns massa härligt att välja på. Jag kan lova dig att du får problem med att få plats med allt på tallriken. Det finns alltid smaskiga rotfrukter, gröna blandningar, mängder av röror och så både något gott kött och en mumsig fisk. Deras små brödbullar ska vi inte prata om. De är Yum!

De hade ett fint pepparkakshus som säkert är gjort på ekologisk deg, hehe. Ser fram emot att komma hem till Linköping och bygga mitt eget med mina systrar.

När man plockat klart går man till kassan där de väger tallriken, och så betalar man för det man äter. Här snackar vi inte budgetlunch, det är dyrt som attan men värt varenda krona.

Idag körde jag körde taktiken ’Dålig dag inför pojkvän’, så mitt besök blev både billigt och gott. 

Jag och världens härligaste Anne. 

Jag åt en torsk toppad med hackat ägg och skirat smör. Till den blev det blå och vit blomkol som stekts i något härligt, en blandning av linser, bönor och äpple, och så en västerbottensås och en rödbetsröra. Blomkålen var mums och får 11 av 10. Tyvärr glömde jag fråga hur de gjort den, annars hade jag gått hem och kopierat ikväll. 

Ni får absolut inte missa detta ställe! 

Fylld med energi och klädd i pyjamas och Uggs. Redo för kontorsstolen och jobb igen! 

Var hittar jag er favoritlunch? 

PUSS <3 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

    Metro Mode Club

    SE ALLT
    metro mode rekommenderar

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!