Recept – Fishy Texmex Night

I julas när jag och J bjöd hela familjen Fromholtz på en ’Fishy Texmex Dinner’ var det många som undrade om de exakta recepten. Det vi gjorde var en räkceviche, sotad lax och så kokos- och pankopanerad torsk. Ja ni hör, det var magiskt. 

Nedan följer recepten. 

Gå och köp lite torskrygg, det är dyrt och gott. Skär sedan upp den i lagom stora bitar. Lagom = med vad som är lagom för din perfekta taco.

När alla torskbitar är redo rullar du runt de i mjöl. 

Efter det doppar du bitarna i ägg och sedan i det asiatiska ströbrödet panko som du även blandar med riven kokos. Ta hälften kokos och hälften panko om du är ett fan av kokossmak vill säga. Pankoblandningen är alltså den enda skillnaden från en helt vanlig panering. 

Då är torsken redo för en riktigt smörig omgång i stekpannan. Laxen som vi kryddat med bara chiliflakes, salt och peppar är också redo. Laxen sotade vi och torsken stekte vi precis som en torsk ska stekas. Men glöm för sjutton inte smöret! 

Tyvärr fick jag inga bilder på processen med räkcevichen, mangosalsan, pico di gallon eller den picklade löken. Men här kommer förklaringen utan bilder på cevichen i alla fall:  Skala alla räkor och ta fram en bunke. I bunken pressar du 1 lime och 1 apelsin. Sedan häller du ned en hackad vitlök och en grön chili. I med saltet och lite peppar. Då är såsen redo för ett gäng badsugna räkor. Häll i räkorna och koriander. Snåla inte med koriandern! Låt sedan detta stå i kylen minst 1 timma. 

Just nu står vi och kör asiatiska fiskbiffar. Yum! 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

    Metro Mode Club

    SE ALLT
    metro mode rekommenderar

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!