Asian fish patties.

Alltid blogg innan mat. 

Jag och J har bestämt oss för att äta mer fisk hemma. Vi båda äter nästan alltid det när vi är ute och äter, men glömmer att laga det hemma. Igår kväll, när vi kom hem från vår svettiga rea-runda på stan, gjorde vi asiatiska fiskbiffar med en asiatisk sallad och den asiatiska såsen vi typ äter till allt. Eller salladen går väl inte direkt att kalla för asiatisk. Helt vanliga grönsaker som bara är lite snyggare skurna. Supergott blev det och jag rekommenderar det varmt. Detta mumsade vi i oss rätt osocialt framför nya favoriten The Hunger Games som är en klart värdig efterträdare av serien Bron. 

Ni brukar fråga mig om recept så det kommer här direkt: 

300 gram vitfisk, ett vispat ägg, 5 cm riven ingefära, 1 röd chili, saft från en pressad lime, flera nävar koriander, 1 pressad vitlök, två vårlökar grovt hackade, någon matsked fisksås, 2 msk rostade sesamfrön och så lite salt och peppar. Mixa allt detta och forma sedan till biffar. Panera dem gärna i panko, vi kunde inte för det var tyvärr slut i skafferiet. Stek biffarna sedan i sesamolja för bästa smak. Yum!

Nu måste jag springa! Är bjuden hem till Felicia och Fredrik för en härligare torsdagsmiddag. 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

    Metro Mode Club

    SE ALLT
    metro mode rekommenderar

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!