Henriettas snabbt ihopsatta restaurangguide.

Det är flera av er som bett mig att göra en guide över restauranger i Stockholm och jag har tyvärr inte haft tid till det. Jag vill ju att den ska bli bra. Vill inte glömma något och så ska den vara fylld med snygga bilder och inspirerade text. Då tar det rätt mycket tid att göra en guide och så blir den lätt alldeles för lång. Men nu är det några av er som verkligen behövde tips till helgen så här kommer en miniguide till några av alla trevliga ställen här i Stockholm. Enkelt blandat med pricy. Varsågoda! 

Sannas Family – En liten kvarterspärla på Östermalm av det trendigare slaget som jag gärna går till alla timmar på dygnet. Lunchen bjuder på spännande smaker för en bra peng, after worken här är lagom stimmig och att ta en middag på Sannas är perfekt för tjejgänget. 10 poäng till alla varianter! Menyn är i ständig rörelse och bjuder alltid på det rätta för säsongen. Senast åt jag en halstrad gravad regnbågslax med rostade jordärtskockor, dillmayo och sås på purjo. Den var inte att leka med. 

Sally och Systrar – Enklare lunchställe inne i Åhlens City med fokus på vegetarisk, innovativ, välsmakande och hälsosam mat. Ofta väldigt mycket folk och lite knepigt att få bord, men helt klart värt väntan. Alltid lika spännande att stå i kön och lura över vad varje rätt på menyn innebär. Låter inte rödbetsgravad lax med asiatisk sallad på råbasmati, tre sorters kål, morot, chili och ingefära magiskt gott? 

Barobao – Enkelt ställe med galet goda baos med tillbehör. Jag älskar baos, men om du inte är ett fan av de finns det fler goda rätter på menyn så som sliders och trendig ramen. Inredningen är inget för dig som vill äta en romantisk middag, den är tufft avskalad och ruffig vilket är perfekt för en helglunch tycker jag! Stort plus för att min favoritbutik WOS ligger runt hörnet också 😉 

Strandvägen 1 – En av Stockholms älsklingar och speciellt på sommaren då deras uteservering bjuder på det bästa av det mesta. Varför gillar jag det här då? Det är trevligt från morgon till kväll, du kan alltså välja att gå till den här pärlan både för frukost, lunch, after work och middag. Menyn är kort och enkel vilket underlättar valet för dig som har beslutsångest precis som mig. Det finns alltid en god tonfiskrätt, matig och kreativ salladsrätt och gott kött för den som föredrar blodiga biffar med pommes. Trevlig personal, stimmig miljö med mycket kul att titta på, goda drinkar och så är du i händelsernas centrum. Jag gillar det. 

Pocket by Pontus Frithiof – En pärla som bjuder på lyx på ett enkelt och osnoffsigt sätt. Personalen är den bästa i Stockholm och får en alltid att känna sig som hemma. Här äter jag helst lunch och tar gärna någon av deras ’dagens’, Havets Wallenbergare eller tonfisksallad. 

Riche – No words needed. 

Vigårda – Billigt, apgott och snyggt. Kycklingsalladen är grym och ska du äta burgare tycker jag du ska välja ’Månadens’ eller 24h piggham. Perfekt ställe att gå till när du är i behov av att få mat på tallriken snabbt men fortfarande vill äta gott. 

Botanique by Frantzén – Lunchställe som bjuder på matiga och kreativa sallader av stjärnkocken Björn Frantzén. Ni förstår nog att vi inte snackar kycklingfile med isbergssallad och tomat. Här kan du istället välja en Umami Bomb med pulled pork, friterade örter- & lök, stekt svamp, umamidressing, riven pecorino, gurka, rå rättika samt sojasyltad pärllök. Eller hur god låter inte min favorit Mrs Bankok med glasnudelsallad, sesamstekt rostbiff, broccoli, pak soi, gurka och morot smaksatt med koriander, cashewnötter samt chili? Gott gott gott. 

Shibumi – Sayan Isakssons mästerverk där jag både kan dejta Johan och tugga tjejsnack med mina kompisar. Du kan inte se någon meny på hemsidan, sjukt svårt att få bord och så hittar du knappt till dörren. Lite New York-feeling över det hela. Restaurangen är avskalat inredd och din middag snickrar du ihop själv genom att välja ett gäng japanska små och mellanstora rätter från menyn som du med fördel delar med någon. Majtempura, grillad broccolikräm med friterat ägg, beef rolls med picklad gurka och karameliserad lök är några av rätterna du kan välja, men du får absolut inte missa att beställa in både lax- och bifftartaren som du lägger på ett krispigt rispapper. De är heaven! 

Skulle kunna droppa lyxigare, fler, enklare och tuffare restauranger att besöka, men nu blev det såhär. Hoppas ni som frågat känner att min lista gav er något. Annars skulle jag välja Nybrogatan 38, Milles, Coba, Hillenberg eller Clou. Min vän Filip, tidigare kock på Frantzén och årets kock 2014, har precis öppnat sin egna krog Agrikultur som jag ska få testa nästa vecka. Gå dit vettja! Misstänker nämligen att den efter mitt besök placerar sig på min ’toppslista’. 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

    Metro Mode Club

    SE ALLT
    metro mode rekommenderar

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!