Date Night 2

Jag och Johan har satt upp några gemensamma nyårslöften och ett av de är att vi ska turas om att rodda ’Date Night’ en gång i veckan. Det behöver inte alltid vara något snoffsig eller superkreativt, det enda kravet är att den som roddar betalar och bestämmer vad kvällen eller dagen ska bjuda på. Jag stod för en kväll förra veckan och igår var det Johans tur. Efter jobbet kom han och hämtade upp mig och så åkte vi ut till Ringens Centrum för att testa deras nya food court ’Teatern’. 

Vi började med att gå runt och spana på alla ställens menyer och valet föll till slut på Catenaccis ställe Caos. Vi var sugna på att testa flera grejer och Caos upplägg med att man själv får skapa sin måltid genom att kombinera flera smårätter passade oss perfekt.

Hej gullis! 

Sedan slog vi oss ned här i den här lite K25-inspirerade lokalen. Den här är faktiskt lite finare tycker jag. 

Såklart jag väljer platsen högst upp på läktaren. Jag har ju alltid varit tjejen som gillar att sitta längst bak i bussen på klassresor och det går lite hand i hand. 

När Johan var och hämtade mat kom jag att tänka på hur mycket jag gillar konceptet med mat på läktare. Det är perfekt för spaning och så kommer man inte för nära övriga gäster. Får en känsla av att man sitter lite mer privat.  

Sen kom maten och kvällens dejt och gjorde mig sällskap. Ser det inte gott ut?

På Caos meny kan du välja bland massa goda smårätter och du får 3 stycken för 100 kr. Vi slog till på den koreanska råbiffen, en örtstekt tonfisk med wasabicrémefraiche, de italienska köttbullar i tomatsås, ett 63graders ägg med karamelliserad grädde, svamp och krispig potatis, inlagda gotlandsbetor med getost och acaciahonungsdressing och laxsashimin med rättika och sesamrostad vitlök. Spännande blandning och bra variation av vegetariskt, kött och fisk. Gott gott gott! 

Tonfisken med wasabisåsen var fantastisk och blev Johans favorit. Hos mig fick köttbullarna och råbiffen dela på förstaplatsen och tonfisken kom på tredjeplats.

Mitt i tuggan på en köttbulle från Caos fick jag en Snapchat från Petter Mild som sa ’Ni måst äta Fäviks-korven’. Vi blev egentligen perfekt mätta på Catenaccis käk, men Petters Snap skapade rum i magsäcken. Så det blev att springa ned och beställa en liten ’efterrätt’ på Magnus Nilssons korvkiosk. 

Det blev en ’Extra allt’. Typiskt val när Johan ska bestämma. 

Jag tyckte inte att just denna korv var en hit. Såklart var korven god i sig, men det är det många korvar som är. Jag hade istället valt att käka den en tunnbrödsrulle. 

Men han var skapligt nöjd. 

Slutsummering: Tummen upp till Teatern! Tyckte först att det kändes lite sketet att springa in i en ful galleria för att käka torsdagsmiddag. Där hade jag helt fel. Gör det om du är i närheten eller ta dig hit om du inte är det. Jag ska hit igen och då måste jag testa det veganska stället The Plant och rotisseriet Mama.

Någon som har ett tips till nästa Date Night? Hrm…  

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

    Metro Mode Club

    SE ALLT
    metro mode rekommenderar

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!