Tips från Fannie


Ni är många som mailar mig och ställer frågor om kost och träning och det är ju inte riktigt min grej att svara på. Därför frågade min tränare Fannie, bloggelitens älskling, för att få de absolut bästa tipsen att dela med mig av till er som vill komma igång.

Hur kommer man igång med träningen på bästa sätt? 

Jag brukar nästan alltid säga att man ska testa något nytt! Har träningen inte fungerat bra hittills då har du valt fel form av träning. För mig ska träning vara roligt, svettigt men jag vill även lära mig något av det jag gör och jag vill gärna kunna jämföra min prestation, antingen genom att ta mer vikt, springa snabbare eller tävla och vinna.

Många hetstränar för att hitta motivationen, hur bör man göra istället? (Hej typiska Henrietta-strategi) 

Denna hets efter julen eller efter sommaren är ju helt galen, och så funkar den sällan! Först och främst så ska man hitta en form av träning som man hela tiden vill/kan träna regelbundet. Sedan kan man alltid trappa upp antal tillfällen under en period om man vill uppnå ett visst resultat, men då måste det även finnas en plan för återhämtningen. Är du inte elitidrottare så tycker jag att 3-4 gånger i veckan och att hålla en god kost är rimligt! Tränar du för mycket, har inte koll på kost och återhämtning så kommer det sluta med att du blir utbränd, sjuk, tröttnar och sedan lägger ner allt, för att senare göra om samma sak några månader senare.

1. Hitta en träningsform som är rolig och som du mår bra av. 

Henrietta svarar: Jag har hittat Kampsportslabbet. 

2. Kör igång träningen i lugn och ro, börja med 1-2 gånger i veckan för att sedan trappa upp långsamt.

3. Ta gärna hjälp av en tränare eller PT om du inte vet hur du ska göra!

Då kör vi igång då! Ska tillägga att jag inte kunnat sitta på rumpan sedan träningen med Fannie i fredags… Hon kan lixom sin grej. Vill du ha fler tips? Läs hennes blogg här! 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

    Metro Mode Club

    SE ALLT
    metro mode rekommenderar

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!