Bättre måndag del 2: Sexrätters på Agrikultur.

Alltså WOW vilken underbar middag jag och Malin åt igår på Agrikultur. Min vän Filip Fastén ringde och bjöd in mig till hans nya restaurang för några veckor sedan och jag såg såklart till att boka ett bord på ett datum när min prinsessa skulle vara hemma. Och nu är hon ju det!

När vi klev in i restaurangen som ligger på Roslagsgatan (en favvogata för övrigt) möttes vi inte bara av en himla mysig lokal, utan även en stark röklukt som kom från vedungen som all mat lagas i. Det doftade gosigt! Som ni ser är det enkelt och smakfullt inrett. Tio av tio poäng.

Innan maten fick vi in champagne och ett fat med något de valt att kalla för snacks. Det ni ser är vedungsbakade rotselleriedumplings med någon typ av svampkräm och friterad fläsksvål med gulärtspuré, pepparrot och senapsfrö. 

Ärligt talat så minns jag faktiskt inte exakt vad det var vi åt under hela kvällen. På varje tallrik låg det i alla fall mycket knasigt och grönt som smakade himmel. 

Först in kom ett glas vin och en skål med flera sorters kål, grädde och så var hela rätten toppad med rostat ankskinn tror jag? Det var så gott att både jag och Malin satt och slickade såsresterna på botten när allt var uppätet. Det var just det som var så härligt här, allt var lixom okej att göra på Agrikultur. 

Kände mig som hemma med någon jag kände vid varje bord. Hej Rikard och Hej Elina! 

När rätt nummer två kom in drog jag fram min iPhone. Jag var alldeles för ivrig på att smaka för att orka dra fram min stora klump till kamera. Det här var en skeitaco <3 

Hej min älskling! Nu är det dags för lite mer fisk. 

Rätt nummer tre var en vedungsbakad skrei som låg och gosade i en god buljong och så var det en liten kräm på vedungsbakad lök i botten. Precis som efter första rätten satt vi även här och slickade skålen. 

När vi ätit upp den godaste fisken vi ätit fick vi rödvin i glasen.

För då skulle det ätas hjärta från en dovhjort Filip själv hade skjutit och till det fick vi pepparrotsgrädde. Den grädden var nog också vedungsbakad. När detta kom in ställdes det även fram ett supervarmt, fluffigt vedungsbakat bröd med järnasmör. Inte två brödtokiga tjejer emot.  

När jag tröttnade på Malin var det bara att vrida sig till höger och börja konversera med Elina som sätt vid bordet bredvid och njöt med sina vänner. Henne saknar jag väldigt mycket för övrigt.

Sedan sa Filip att det var slutsnackat och dags att äta hans konstverk som han här skvätter någon specialgrädde över. 

Det var den godaste anka jag någonsin ätit med kålrot, syrade endiver och lättvispad enbärsgrädde.

Här var jag galet mätt, men glömde lixom bort det fort jag tog en tugga. Ser ni hur glad jag är över att Malin är hemma? Haha! Jag ser nyförälskad ut. 

Sedan åt vi dessert som var gräddglass med blåbär och kamomill. En riktig höjdare till sötsak! Alltså här sa magen nästan ’Stopp!’ men det var alldeles för gott för att låta bli. Dog lite. 

Och till kaffet fick vi nybakade syltkakor som gräddats i den där ’braiga’ ugnen igen. Kom nu i skrivande stund på att Filip lovade mig att jag skulle få med mig en doggy bag med kakor i… Vi glömde det. *Stor tår i ögat*

Tack Filip, Joel och resten av gänget på Agrikultur för världens bästa start på veckan. Jag vet knappt vad jag åt, men jag kan heller inte minnas när jag senast åt något så gott som vi fick göra igår. Vi såg såklart till att boka bord två kvällar till inom de närmsta veckorna. Ni borde med gå dit! 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

    Metro Mode Club

    SE ALLT
    metro mode rekommenderar

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!