Del 1 : Q & A om jobb, karriär och utbildning

Innan ni läser: Det här är mina svar och jag är långt från facit. 

Hej! Kan du inte berätta lite om din gymnasietid. Vad gick du på för program? och vem var du som person? Älskar dig och din blogg. Du är en sådan klok person! Tack!

Jag gick på Katedralskolan i Linköping och läste Samhäll TVÄRS. En speciell inriktning som var formad likt en högskoleutbildning med extremt mycket eget ansvar och fria tyglar under lektionstid. Jag älskade att höras, synas och vara överallt. Jag var en väldigt snäll tjej som alltid såg till att alla fick vara med. Levde efter – ”Finns det hjärterum finns det stjärterum”. Tvåan och trean i skolan ångrar jag rent prestationsmässigt. Jag sket i det mesta som hette plugg och levde istället livet onsdag-söndag… Not good Henrietta! Tack snälla för dina fina ord <3 

Min studentskiva 2010… 

Hur visste du att det var kommunikation du ville jobba med? Kan du ge några exempel på karriärvägar dina vänner som gått Berghs har tagit efter examen? Grym blogg förresten, en av mina topp tre numera 🙂

Jag hade inte en aning vad jag ville göra efter gymnasiet. Jag åkte till London och pluggade engelska, bodde i finland med min hockeyspelande pojkvän och så flyttade jag till stockholm och började jobba på NK. Kort därefter fick jag jobb på en reklambyrå som kontorsansvarig och hade fortfarande inte en aning om vad jag skulle göra med mitt liv. Men när jag fick se vad mina kollegor på byrån pysslade med tyckte jag att det här med kommunikation verkade väldigt kul och intressant. Jag började då lura över vad jag faktiskt brinner för, är duktig på och intresserar mig för. Jag kom fram till att jag tycker människor och beteenden är det mest intressanta jag vet och kom att tänka på hur jag som person alltid utmanar mig själv i nya situationer med nya typer människor med andra intressen och personligheter. Att jag älskar att vara mig själv, men hur jag ändå alltid vrider lite på mig för att fungera i alla sammanhang (Annat kroppsspråk, taltempo med mer) Det är ju lite som en produkt man ska marknadsföra. Hur man med andra ord, rörelser och beetenden faktiskt kan “passa in” i flera typer av sammanhang. Det tog ett litet tag innan jag fattade att kommunikation var min grej. Var det ett svar? 🙂 Hihi. Puss! 

En del av mina vänner från Berghs har pluggat vidare, men många jobbar på byrå som PR-ass eller Junior projektledare.

Jag och min grupps examensarbete för Interflora som kammade hem tredjeplatsen på Berghs examensdag. 

Vad pluggade du på Berghs och vad gjorde du för arbetsprov? Har du några tips för oss som ska söka in nu? Jättehärlig blogg verkligen, ny favorit 🙂

Jag pluggade Startegisk Kommunikation och PR och mitt gamla arbetsprov publicerar jag i ett eget inlägg i veckan. Fick det precis skickat till mig! Tänkte då även ge er mina samt några av mina Berghs-vänners superdupertips! 

Jag och mina gamla class mates på examensdagen. 

Vad ser du för fördelar med att jobba med startup jämfört med etablerat företag? Bästa tipsen för att komma in i branschen? Hur viktigt är det med tidigare erfarenhet och hur får man det – så svårt ju.

På en startup går allt extremt mycket snabbare. Vi är ju bara två personer som jobbar med marknadsföringen på Wrapp, så har vi en idé finns det inte tusentals andra vi måste pitcha vår idé för. Vill vi göra någon tuff PR-aktivitet om två dagar tar vi det typ över en kaffe i köket och så sätter vi igång. En annan mycket positiv grej är att kulturen och miljön är mycket mer modern och mänsklig. Det är tydligt att alla är lika mycket värda och att alla är viktiga för att företaget ska nå framgång. Exempel: Min VD ställer lika gärna upp på den “skitgöra” som finns som alla andra. Andra saker: Du kan klättra snabbare, du får din röst hörd, du lär känna sjukt många smarta männskor och så är det bra att ha på CV:t då många som jobbar på startup ses attraktiva eftersom att jobba i högt tempo har blivit en vana och att ge allt för ett bolag är självklart.

Min dröm som inköpare vore att få jobb på ett mindre märke. Har du ett tips på HUR tar man sig in på ett mindre företag som inte har så många anställda. Jag vet att Wrapp är en start-up och det är otroligt kul att följa er utveckling! Hur tycker du man ska gå till väga för att komma in på ett företag man drömmer om? Länge leve Henriettas instagram, blogg och snapchat!

Hej söta! Det låter som en klok och härlig dröm. Att jobba på ett mindre bolag är sjukt spännande och jäkligt kul som jag precis nämnde. Mitt råd till dig är att kolla upp några som jobbar i branschen eller på de företag du önskar jobba på. Skicka de ett personligt mail och berätta om dig själv och beskriv din nyfiken på branschen hen befinner sig. Fråga om personen har tid för en fika och att dela med sig av lite tips och inspiration. Då bygger du kontakt med hen, kan få de absolut bästa tipsen för den specifika branschen du vill in i och så kan du passa på att fråga vad som krävs för att få praktisera/jobba hos dem 🙂 OCH glöm inte att VÅGA söka jobb

Super-tips: Skaffa en grym mentor i branschen att bolla alla dina funderingar med. Efter Berghs blev Berghs VD (tidigare marknadschef på NK och SAS) Camilla Wallander min och vi bollade allt från stress till nästa steg i karriären. 

Jag har bett om lite tips på hur man vågar byta jobb igen när man redan gjort det nyligen. Trots att du inte hunnit publicera ett inlägg om det tänkte jag bara säga att jag vågade ta steget! Nu har jag mitt absolut drömmigaste jobb och jag ÄLSKAR att gå dit. Det är dels tack vare dig och din energi och pepp som jag vågade ta steget. TACK! Jag kunde inte varit gladare än jag är nu och jag skiter fullständigt i om folk tycker jag har bytt för ofta – huvudsaken är att jag äntligen har hittat rätt. Fortsätt vara den grymma person du är! Min sambo brukar undra vad jag brister ut i skratt av emellanåt – vilket är när jag kollar din Snapchat. Din ärlighet, humor och härliga personlighet lyser verkligen igenom!

Inte en fråga, men det var en så peppig kommentar till alla. Fina fina fina du, TACK snälla för dina varma ord. Jag är glad att du vågade och att du är lycklig idag. Puss! 

Hej Henrietta! Såg en delning på facebook att ni sökte en Accaount Manager på Wrapp och undrar om tjänstens fortfarande är tillgänglig? Tack, Michelle

Ja den är fortfarande tillgänglig och du hittar allt om tjänsten och ansökan HÄR!

Jag och världens bästa gäng! 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

    Metro Mode Club

    SE ALLT
    metro mode rekommenderar

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!