DEL 2 : Q & A OM JOBB, KARRIÄR OCH UTBILDNING

Det är galet kul att ni är så många som ställt frågor om Berghs och min tid där, om Wrapp, byråbranchen, tips på hur man ska bära sig åt för att ta sig dit jag är idag, hur jag ser på att byta jobb om man inte trivs och så vidare. Frågorna är som sagt många så jag släpper svaren i omgångar. Känns det ok? 🙂 Mina arbetsprover till Berghs publicerar jag i veckan och passar samtidigt på att svara på frågor om skolan. 

Foto – Lisa Höök

Hej! Jag står mellan att söka berghs eller ekonomi till hösten, och egentligen är jag lika intresserad av båda två.. Kan man ”dubbla”? Alltså är det möjligt rent studie- och tidsmässigt att läsa båda parallellt tror du? Sen är jag nyfiken på hur du fick jobbet på reklambyrå innan din utbildning!! Några tips om man planerar att söka sommarjobb på något liknande (utan högskoleutbildning i ryggen)?

Kul att du vill söka in till Berghs! Jag kan säga direkt att det absolut inte går att kombinera Berghs med varken andra studier eller jobb. Tyvärr! Berghs tar upp många timmar av ditt liv och jag lovar dig att du också vill det. Gör du något annat på sidan skulle du missa allt kul och ballt som händer på skolan. Studenterna bor i princip på Berghs och de flesta lever lite av ett ‘Berghs-år’. Det är både kul, gynnar och är väldigt lärorikt. MEN! Ekonomi och kommunikation är ju två helt olika grejer. Vad vill du mest? 🙂 Vill du jobba med kommunikation är det Berghs som gäller i min mening.

Jobbet på reklambyrån Abby Norm fick jag genom mitt nätverk och min vinnare till skalle. Det här med mingel och nätverk är lite av min specialité och älsklingssyssla 🙂 Men att få jobb på en reklambyrå kräver absolut inte något nätverk. Alla byråer är öppna för nyfikna människor med en stark vilja att ta sig in i världens skojigaste bransch. Jag skulle förbereda ett superhärligt och målande personligt brev (Ska inom kort publicera mina gamla för inspiration) och ett CV. Sedan skulle jag skicka det till de byråer jag är intresserad av och vara tydlig med vilken tjänst jag letar efter samt berätta varför jag är nyfiken på just dem. Väldigt viktigt! Det är inte kul att få ett personligt brev från någon som verkar skicka till halva Sverige. Låt det gå en vecka eller två och ring de sedan och följ upp. Säg att du gärna tar en klassisk förutsättningslös kaffe för att höra vilka möjligheter som finns nu eller framöver.

Jag och mitt pallplats-team (Hehehe) på Berghs examensfest. 

Hur kom du till Wrapp och vad drömmer du om att göra i framtiden? Kram, Josefine.

Rörigt men… Jag och min tidigare arbetsplats gick skilda vägar på ett riktigt bittert sätt, men jag är oerhört glad för att jag lämnade. Ingen ska behöva jobba i vidrig miljö eller ta skit för ingenting. Jag hade såklart panik dagen jag gick, trots mitt starka självförtroende med många kontakter i branschen. Jag lade mig inte ned i sängen och grät, istället ringde alla jag kände i byråbranschen samt på olika företag. Tre dagar senare låg alla mina CVn i någon annans viktiga inkorg och jag inväntade svar.

När jag gick på Berghs hade Lisa Rytter fått tips om att jag var en “lysande PR-stjärna” och hon bjöd ut mig på ett glas bubbel. Trevligt! Ett år senare mitt i allt elände, ringde hon mig och frågade om jag ville hoppa in och hjälpa henne på Wrapp med lite småsaker fram till jag fick ett jobb. Såklart jag ville! 1 vecka gick och Wrapp var superkul, men plötsligt stod jag och valde mellan 5 olika jobb. Hrm…. Min omgivning sa då: ‘Men Henrietta, det enda du pratar om är ju Wrapp. Kan du inte vara kvar där?’. Dagen efter ställde jag frågan och dagen efter det gav de mig ett erbjudande om att börja som Community Manager på företaget.

Så tack vare ett glas bubbel kan man väl säga 😉 I framtiden… Marknadschef på ett spännande livsstilsföretag och efter det vill jag ha eget. Exakt vad vet jag inte än 🙂

Jag, kollegan Carolina och så min chef som raggar upp studenter med bubbel. 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

    Metro Mode Club

    SE ALLT
    metro mode rekommenderar

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!