Att googla sig själv.

Jag och min chef satt precis och snackade om hur jobbigt det måste vara för vissa människor när de söker jobb och har en riktigt jobbigt Google-sökning på sig. Sökningen på mig är långt ifrån fantastisk, men vet ni vad jag gjorde när jag sökte mina första jobb efter Berghs? Jo jag använde mig faktiskt utav google-sökningen och lade den som en förstasida på mitt CV och personliga brev. Jag drev alltså med mig själv och hämtade såklart hem det i början av mitt personliga brev. Det blev uppskattat och den här kommentaren trillade in på mailen från reklambyrån Lowe Brindfors: ”Måste också säga att ditt CV/brev är riktigt mäktigt”. Så Google behöver faktiskt inte betyda döden. 

Såhär ser det ut för mig idag:

När jag har skrivit mitt namn visar det sig att många är nyfikna på mina knäckebröd, mina recept i stort, min blogg och så min Linkedin. Helt okej, men när jag klickar mig vidare till ’bilder’ är det inga knäckisar som visar sig… 

UTE I SVÄNGEN-TILLFÄLLEN SOM GOOGLE INTE VILL GLÖMMA:

14 juli 2012 – Stureplanshäng med min gamla vän Josefine när Stockholm var extra nytt och spännande. Under den här tiden bodde vi ihop i min lilla lya på Grevgatan. Tider! 

14 april 2012 – Kort efter var det jag och Frida på Suite som blev ett favvoställe när jag var en nybliven ’Stockholmare’.

23 augusti 2013 – En posebild på mig som nyklippt finns såklart i internetminnet. 

Juni 2013 – Google vill gärna visa att jag har badat på Ocean Club i Puerto Banus och även på en film som ni kan se HÄR! 

8 mars – Internationella kvinnodagen med min bästis på Suite igen. Varför ställde man upp på bild egentligen? 

Maj 2015 – Bubbligt mingel med ELLE och Mallan.  

16 november 2013 – Hej gamla Suite-tider och fina toppen som man ABSOLUT INTE ställer upp på bild i.  

9 maj 2014 – När jag var helklädd i vitt och hade en galen natt med mina Berghs-brudar. Jag har för mig att Annelie i mitten brukar använda den här bilden i sitt CV 😉 

13 september 2013 – Jag och Frida när restaurang Prinsen förvandlades till ett franskt street art-galleri med hjälp utav graffitikonstnären Alexis Taïeb. Helt ok google-bild ändå. Jag ser lixom snäll och ’reklamig’ ut. 

LITE MER ’SERIÖSA’ SAKER SOM GOOGLE HELLER INTE VILL GLÖMMA:

5 februari 2014 – När jag testade mina små studentvingar i kommunikationsbranschen och i tidningen Resumé. Läs artikeln här!

September 2013 – När en av Sveriges främsta sociala medier-experter Jackie Kothbauer intervjuade mig i början av Berghs-året. 

14 september 2014 – När jag och mina vänner från Berghs tog ett gruppfoto för att föreviga att vi alla fått stipendium. 

Januari 2014 – När jag och mina vänner som arrangerade sveriges största reklamtävling för studenter 48H tog lite bilder till hemsidan som blev till en gif. Mig ser ni längst ned i vänstra hörnet. 

14 december 2015 – Såklart dyker Nyheter24, Expressen och Corren upp tidigt i flödet. 

Ja ni… Det var mitt Google det. Har ni testat att googla er själva? 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

    Metro Mode Club

    SE ALLT
    metro mode rekommenderar

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!