Del 3 : Q & A om Jobb, Karriär och Utbildning

Hej! Jag är jättenyifken på dig och ditt jobb. Hur har du tagit dig så snabbt framåt i karriären? Och vad gör du varje dag på jobbet? / Sara Ps. Du är en väldigt inspirerande och härlig tjej!

Hej söta och Tack! Att jag snabbt tagit mig framåt beror nog på ett gäng saker. Jag listar några av de här:

 – Mitt stora intresse både för det jag gör och på att nätverka. Jag tror att det är en vinnande kombo! Under hela Berghs-året såg jag till att fika med duktiga och inspirerande människor i branschen, jobbade gärna extra byrå för att lära mig och sätta mitt namn på kartan.

– Att jag alltid varit extremt aktiv på sociala medier har också gynnat mig och gynnar mig fortfarande. Många pratar illa om “sociala medier-personer”, men de vet inte vad de själva går miste om. Speciellt i kommunikationsbranschen.

Min ärlighet tror jag också. I varje möte med en arbetsgivare har jag berättat om min gamla historia och om hur den gjort mig stark. Om du är ärlig och öppen tror jag att arbetsgivare eller liknande litar på dig mer och ser dig som en stark person.

– Att jag är glad och är duktig människor har också hjälpt mig. Många företag jag stött på ser det som en fördel då man lätt kan matcha med alla på företaget samt att det är ett stort plus att förstå sig på kommunikation på ett privat plan.

Hej! Tack för en sådan härlig blogg. Det är inte bara tjejer som kikar in här, även jag (16 årig kille). Kan du inte berätta lite mer om din utbildning, Jag är intresserad av kommunikation och skulle vilja höra någon som är nära den branschen. /Jonathan

Hej Jonathan! Kul att du har hittat hit!

Såklart jag kan! Berghs School of Communications är utsedd till världens bästa reklamskola och det säger ganska mycket om vad man får där. Jag valde att läsa PR, dels för att jag tror på den typen av kommunikation, tycker det är intressant och för att jag ville ha lite av alla tårtbitar. Vad menar jag? Om du läser till AD eller Copy är det väldigt specifikt vad du gör. Samma grej med produktionsledare och projektledare. När man jobbar med PR får man både skriva, komma på kreativa koncept och aktiviteter, jobba med strategi och leda projekt. Perfekt!

På Berghs samarbetar man regelbundet med riktiga företag och projekten baseras på verkliga uppdrag eller på idéer från lärare som samtidigt jobbar i branschen eller från andra personer i näringslivet. Man jobbar under nästan hela året integrerat med alla andra klasser för att lära sig hur ett verkligt projekt med alla roller faktiskt fungerar. Skitkul och väldigt lärorikt!

Undrar hur du hanterar stress på jobbet? Har du några knep? Är själv så himla sämst på det, kan få hjärtklappning bara av att kolla jobbtelen efter en helg trots att jag inte ens har för mycket att göra…Kram!

Oj… Jag kan typ inte hantera det. Det är en av mina största svagheter som jag nu precis har lärt mig lite mer om. Det som krävs för att lugna ned mig är att jag öppet berättar om min stressade känsla för min omgivning och att någon sedan klappar mig på axeln och säger “Det är lugnt, det är huuuur lugnt som helst!”

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

    Metro Mode Club

    SE ALLT
    metro mode rekommenderar

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!