Inspelning x 2 – Dumplings med Foodstories och prestationsprinsessa med Ungvuxen.se

I fredags efter jobbet mötte jag upp den här godingen för lite skitsnack om veckan och kommande roligheter som är på G. Hon är helt klart världens bästa bollplank <3

Och det gjorde vi i sällskap av lite bubblig dryck som jag helt plötsligt lärt mig att tycka om?

När jag kom hem väntade denna korg fylld med massa goda citrusfrukter från ICA. Vissa bud jag får är verkligen mitt i prick, jag är ju helt galen i apelsiner. Tack Jung och ICA för att ni har en sådan bra känsla!

Johan var ute på galej med grabbarna så jag beställde hem dumplings med hjälp av Foodora, gick och köpte mig en godispåse och avslutade såklart med en apelsin. Tror jag hann läsa hela 40 stycken bloggar innan jag slocknade.

Sedan blev det lördag och jag var uppe med tuppen.

Och lite extra taggad var jag också efter som jag skulle gå hem till Sofie och spela in ett matlagningsprogram som vi planerat att göra sedan en lång tid tillbaka. Äntligen skulle det bli av!

Vi började med att gå och handla blommor för att försäkra oss om att det skulle se riktigt bloggigt och trevligt ut i kameran.

När vi kom hem hade Sofies syster Louise roddat upp det så jäkla bra i köket och vi plockade fram alla ingredienser som skulle användas.

Efter vi bollat ett antal rätter att laga bestämde vi oss för att göra mina dumplings då många av er läsare har önskat det.

Så redo och taggade på att trycka på Play. Hej och välkomna till Henriettas och Sofies kök!

Vi valde att göra två sorters dumplings, hälften med kyckling och hälften med räkor. Sofie fick ansvara för räkorna och experimenterade fram en väldigt spännande fyllning som ni ser på bild.

Jag gick på ett safe card och körde på min klassiska kycklingfyllning som jag tidigare skrivit om här!

Under vikningen blev jag besviken då degen jag hade köpt inte var helt rätt. Brukar köpa en tunnare deg som är lättare att forma och göra snygga kanter med. Men va tusan!

Fyllda, vikta och klara åkte de ner i ångaren och det ville jag såklart dokumentera så att jag kunde visa er här i ’Min helg på bild’.

Snyggt! Sedan var det bara att börja ånga.

Kycklingdumplingsen ångade och redo att bli uppätna.

Och de små räkdumplingsen som valde vi att steka i sesamolja för att få lite krisp till den mjuka fyllningen. Gott gott gott gott!

Men innan vi högg in ville jag ta den klassiska blogg-bilden.

Som blev såhär! Allt ni ser kommer det recept på när vi släpper filmen 🙂

När jag kom hem från Sofie var jag världens tröttaste tjej.

Tanken var att jag och min älskling skulle ha grekisk afton…

..men det fick bli en take away från vår sushi-älskling ESA.

På söndagsmorgonen var vår kyl fylld med ett par flak med Vitamin Wells nya smaker som Daniel Paris skickat hem till mig. Johan tyckte att de var så goda att alla skulle kylas på en och samma gång.

Och så tyckte han att det kunde vara snyggt att ha det i kylen under visningen när intressenter öppnar kylskåpet och är nyfikna på vad som äts på Celsiusgatan 7.

Klockan 10.30 var jag på Nobis och mötte upp de här två superbrudarna som precis startat upp en mötesplats för människor med psykisk ohälsa som heter Ung Vuxen. Nu har de satt igång att spela in Ung Vuxens alldeles egna podd och det var just det vi skulle göra när vi sågs igår.

Vi snackade om min resa från botten till ’toppen’, en hel del om mitt gamla liv med anorexia..

…och om hur mitt år 2015 startade på värsta sätt genom att jag hamnade på vidriga arbetsplatser.

Och mycket om hur mitt liv som prestationsprinsessa ser ut och fungerar idag. Vi satt i flera timmar och mot slutet bad tjejerna om lite PR-tips som de såklart fick 🙂

Och innan vi sa hej då fick jag ett fint armband som känns så mycket Henrietta!

På kvällkvisten var det någon fining på Snapchat som gjorde mina kycklingbiffar och jag blev både glad och sugen (Älskar när ni pratar med mig där!)

Så det blev det samma för oss hemma på Kungsholmen. Avslutade sedan helgen med Master Chef och snacks under täcket. Det blev en rätt produktiv och ganska ofestlig helg. Lite så det ser ut för mig nu under februari månad om det inte är någon som fyller år eller ställer till med något extra. Typ som den här Oktoberfesten jag och Johan jag hade i höstas.

Hur var er helg? <3

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

    Metro Mode Club

    SE ALLT
    metro mode rekommenderar

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!