Hotel Cort och en tonfiskröra.

IMG_3367

Min tisdag började dagen likt måndagen, alltså med jobb på cafét med bästa Wi-Fi i stan. Det är alltså sämre än det sämsta hemma i Sverige… Suck!

IMG_3373

Just igår var jag inte jättetaggad på att sitta här medan Johan var och roade sig med annat på stan. Men men, jag klagar inte. Jag är ju ändå i Palma.

IMG_3466

När klockan slog 14.00 började magen kurra och jag promenerade in i gamla stan och till ett av mina favoritställen Hotel Cort. Lägg det på minnet mina vänner! Restaurangen och hotellet är känt för att vara otroligt vackert, men också för ha en helt fantastisk ceviche. Ryktena är sanna, så gå dit! 

IMG_3403

Johan ville såklart också ha mat och jag blev mer än glad att äntligen ha ett sällskap.

IMG_3378

Deras meny bjuder på mycket som är gott, det är allt ifrån flottiga burgare med anklever till fräschare alternativ från deras Raw Bar.

IMG_3390

Och det är såklart omöjligt att bestämma sig.

IMG_3379

Då gjorde jag som alltid när jag inte kan bestämma och tog ett varv runt grannborden för att kika på hur det såg ut på alla andra gästers tallrikar.  Den här bläckfisken såg god ut!

IMG_3432

Men den blev det inte som ni kan se!

IMG_3408

Johan drack öl.

IMG_3447

Och trötta jag sken upp som solen när maten kom in. Gud vad jag behövde mat just i denna stund!

IMG_3426

Johan beställde ravioli….

IMG_3422

…som var fyllda med fois gras och pyntade med fikon samt ett par rejäla parmesanbitar. Ne men alltså det var inte okej gott det var! Åker ni till Palma och besöker Hotel CortMÅSTE ni testa den här pastan.

IMG_3446

Jag som föredrar säkra kort tog såklart en av deras berömda tallrikar med ceviche. Inte en enda grej på den här tallriken gick att klaga på.

IMG_3441

Mums!

IMG_3437

Och på sidan av det käkade jag på det här tunna, krispiga brödet med smak av olivolja och tomat. Det enkla är ibland det godaste i min mening.

IMG_3453

Och maten dokumenterades såklart till Instagram. Ni följer mig väl där? @ henrietta.fromholtz

IMG_3471

Efter lunchen tog vi en promenad genom de små gränderna… Hej dålig skärpa på fin kille!

IMG_3496

…som tyvärr inte blev lång alls. För på eftermiddagen var det fortsatt jobb som stod på schemat och vi slog oss ned på restaurangen Port Blanc som blev en favorit i somras. Ni som läste mitt inlägg ”My other home in Palma” känner kanske igen det?

IMG_3515

Timmarna gick, vi bytte ställe igen och insåg snabbt att vi inte skulle hinna hem och byta om innan middagen.

IMG_3511

Så medan vi väntade på mamma och pappa som precis landat på ön och ville joina oss för middag beställde vi in lite tuggbart för att hålla oss levande. Tonfiskröra, rostat bröd, oliver och olja. Heaven! 

Hur mår ni där hemma? Mitt Wi-Fi är sämst, men jag försöker hålla igång här bort ändå. Ska försöka att live-blogga från mobilen ikväll, håll tummarna för att det går! Nu kom syrran precis in till stan och shopping väntar.

Vi hörs senare raringar <3

 

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
2kommentarer
  • Hoppas att du hinner koppla av och njuta lite också, så att du inte bara jobbar! Njut, det är du värd! 😉 Puss och kram!

    Ida 2016-03-23 18:40:23
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!