Näst sista kvällen på Mallis hade jag och Johan en kväll för oss själva. Jag hade tänkt att vi skulle gå och käka på min favoritrestaurang KOH, men stället var fullbokat så fick vi fick köra på ett annat kort.
Tips tips! Alla ställen är alltså fullbokade redan på våren, så se till att boka långt innan om ni är där i sommar.
Vi bestämde oss istället för att gå till Tahini som ligger i Puerto Portals, ett ställe som vi av en slump råkade åka förbi några dagar innan. Jag som har googlat slut på orden Palma, Mallis och Mallorca, och inte läst någonting om detta ställe var rätt skeptisk.
Vi blev placerade i ett av dem små glashuset som låg utplacerade runt hela innegården. Väldigt mysig och snygg miljö som kändes lite som den japanska lyxkrogen Zuma.
Stället var rätt öde dem första 5 minuterna, men sedan rullade gäst efter gäst in i trädgården. En hel del svenskar vilket jag kunde ana, typiskt oss skandinaver att hugga de krogar som bjuder på lyxig inredning.
Det var en varm kväll och det ville vi såklart njuta av, så vi frågade om vi kunde få ett bord ute.
Vilket vi fick! Kort efter vi satt oss ned serverades vi ett litet förtugg i form av en marinerad tofubit som smalt fint i munnen. Trevligt när asian-restauranger hittar ett substitut till den klassiska brödkorgen, det borde fler göra.
Allt på menyn lät himmelskt och det var väldigt svårt att ta beslut om vilka rätter vi skulle slå till på.
Men vi började med en misosoppa med foie gras och tryffel. Jag behöver inte säga något mer än att jag har drömt om denna soppa ända sedan jag lämnade stället.
Så här ser glashusen ut. Är dem inte fina? Längtar till sommaren då fler kommer ned till Mallis och vi kan fylla ett hus själva.
Och husen var omringade av fina dammar som var rätt svåra att fånga på bild.
Andra rätten som kom in var Gyozas fyllda med kycklingfärs och goda grönsaker. Dem var väldigt bra! Perfekt mycket tugg på innehållet, bra smaker och perfekt deg. Det bästa var att dem serverades till en så förbannat god sås som jag bara ville dricka upp eller ta med mig hem. Vet i katten vad dem hade gjort med dem..?
Jag var lycklig och lite extra eftersom jag och J äntligen kom överens om hur vi ville ha det i lägenheten. Jag är lite mer Svenskt Tenn-typen och J gillar mer den artistiska stilen, men i den här harmoniska trädgården lyckades vi bestämma oss för ett mellanting. Eller var det vinet kanske?
Sedan kom kvällens sista och bästa rätt. Ser ni den svarta lille skönheten i mitten? Min absoluta favoritingrediens.
Sushi med kalv, sparris och tryffel <3
1. Kalven smalt i min mun / 2. Sparrisen gav ett så härligt krisp / 3. Det smakade SÅÅÅ mycket tryffel, vilket jag älskar. Det tog absolut inte över själva sushin, men det var lixom inte snålt.
Tack Tahini! Jag kommer tillbaka så snabbt jag kommer ned igen.
Se till att boka detta ställe om du åker till Mallis. Min höjdare till guide då? Ja, jag pillar på den och lovar er en fullständig guide den här veckan. Det här var bara en liten försmak.
PUSS!