Tryffelsushi i Puerto Portals!

 Näst sista kvällen på Mallis hade jag och Johan en kväll för oss själva. Jag hade tänkt att vi skulle gå och käka på min favoritrestaurang KOH, men stället var fullbokat så fick vi fick köra på ett annat kort.

Tips tips! Alla ställen är alltså fullbokade redan på våren, så se till att boka långt innan om ni är där i sommar.

IMG_4269

 Vi bestämde oss istället för att gå till Tahini som ligger i Puerto Portals, ett ställe som vi av en slump råkade åka förbi några dagar innan. Jag som har googlat slut på orden Palma, Mallis och Mallorca, och inte läst någonting om detta ställe var rätt skeptisk.

IMG_4273

 Vi blev placerade i ett av dem små glashuset som låg utplacerade runt hela innegården. Väldigt mysig och snygg miljö som kändes lite som den japanska lyxkrogen Zuma. 

IMG_4270

Stället var rätt öde dem första 5 minuterna, men sedan rullade gäst efter gäst in i trädgården. En hel del svenskar vilket jag kunde ana, typiskt oss skandinaver att hugga de krogar som bjuder på lyxig inredning.

Det var en varm kväll och det ville vi såklart njuta av, så vi frågade om vi kunde få ett bord ute.

IMG_4275

 Vilket vi fick! Kort efter vi satt oss ned serverades vi ett litet förtugg i form av en marinerad tofubit som smalt fint i munnen. Trevligt när asian-restauranger hittar ett substitut till den klassiska brödkorgen, det borde fler göra.

IMG_4280

 Allt på menyn lät himmelskt och det var väldigt svårt att ta beslut om vilka rätter vi skulle slå till på.

IMG_4283

 Men vi började med en misosoppa med foie gras och tryffel. Jag behöver inte säga något mer än att jag har drömt om denna soppa ända sedan jag lämnade stället.

IMG_4295

 Så här ser glashusen ut. Är dem inte fina? Längtar till sommaren då fler kommer ned till Mallis och vi kan fylla ett hus själva.

IMG_4321

 Och husen var omringade av fina dammar som var rätt svåra att fånga på bild.

IMG_4309

Andra rätten som kom in var Gyozas fyllda med kycklingfärs och goda grönsaker. Dem var väldigt bra! Perfekt mycket tugg på innehållet, bra smaker och perfekt deg. Det bästa var att dem serverades till en så förbannat god sås som jag bara ville dricka upp eller ta med mig hem. Vet i katten vad dem hade gjort med dem..?

IMG_4288

 Jag var lycklig och lite extra eftersom jag och J äntligen kom överens om hur vi ville ha det i lägenheten. Jag är lite mer Svenskt Tenn-typen och J gillar mer den artistiska stilen, men i den här harmoniska trädgården lyckades vi bestämma oss för ett mellanting. Eller var det vinet kanske?

IMG_4317

 Sedan kom kvällens sista och bästa rätt. Ser ni den svarta lille skönheten i mitten? Min absoluta favoritingrediens.

IMG_4313

 Sushi med kalv, sparris och tryffel <3 

1. Kalven smalt i min mun / 2. Sparrisen gav ett så härligt krisp / 3. Det smakade SÅÅÅ mycket tryffel, vilket jag älskar. Det tog absolut inte över själva sushin, men det var lixom inte snålt.

IMG_4320

IMG_4326

Tack Tahini! Jag kommer tillbaka så snabbt jag kommer ned igen.

Se till att boka detta ställe om du åker till Mallis. Min höjdare till guide då? Ja, jag pillar på den och lovar er en fullständig guide den här veckan. Det här var bara en liten försmak.

PUSS!

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
3kommentarer
 • Hej Henrietta! Vilken fantastisk blogg du har. Jag tycker att du skriver otroligt bra men jag måste påpeka en liten sak som många bloggare gör fel (snälla ta inte detta på fel sätt, absolut ingen kritik) och det är att många bloggare inte kan skillnaden på de och dem vilket drar ner bloggens helhet. Hoppas att du förstår att jag inte skriver såhär för att vara elak utan det kanske kan vara som en hjälp för dig? Tex har du en mening ovan som är ”Är dem inte fina?” där det egentligen ska vara ”Är de inte fina?”. Jag brukar tänkte såhär att jag kan ersätta de och mig kan ersätta mig. Tex så säger man: Är jag inte fin? (jag=de) och inte ”Är mig inte fin?” (mig=dem). Om man är osäker kan man helt enkelt byta ut ordet de/dem mot jag/mig och se vilket som låter bäst. Hoppas att denna lilla guide kan hjälpa dig och inte att du blir arg/ledsen för att jag påpekar det. Men jag är en riktig grammatiknörd och tycker att trovärdigheten i en blogg blir så mycket bättre om språket är rätt. Jag älskar din blogg och kikar in här flera gånger per dag! Kram!

  Johanna 2016-04-12 22:06:50
  Svara
  • Svar på Johannas kommentar.

   Hahaha! Hej! Det här är rätt kul, för jag är sjukt jävla dålig på det. I allt jag gör i jobbet får någon alltid korra dessa delar noggrant. Helt hopplös här! Hoppas du ändå hänger kvar… Tycker nog min svenska håller högre klass än många andras. Kram

   henrietta 2016-04-12 22:34:41
   Svara
   • Svar på henriettas kommentar.

    Haha okej, jag hoppas som sagt var inte att du tog det som en kritik för jag håller definitivt med dig att du håller ett riktigt bra språk i din blogg, den är oerhört proffsig. Det är bara den lilla detaljen med de och dem som jag ville tipsa om för att göra den top notch. Klart jag kommer att fortsätta läsa, jag hade läst den även om du hade stavat som en kratta för jag tycker att du är grym och oerhört inspirerande och härlig!

    Johanna 2016-04-13 13:44:25
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!