Våga gråta på jobbet! Och så en lunch på Sally & Systrar.

IMG_5364

Igår mötte jag upp Sara som pluggade på Berghs School of Communications samtidigt som mig. Vi hängde inte när vi gick på skolan och jag tror knappt att vi ens bytte en enda mening med varandra. Sjukt olikt mig? Och rätt olikt Sara också tror jag. Inte av någon speciell anledning, utan det blev helt enkelt bara så.

Här om veckan hörde hon av sig och ville bolla lite PR för ett projekt hon håller på med på sidan av jobbet, och såklart ville jag det! Älskar att dela en måltid med någon jag inte känner och på det bolla roliga sidoprojekt och få ge idéer på någonting jag själv inte håller på med.

SallyVoltaire

Vi satte oss på Sally Voltaire & Systrar och det var som vanligt världens längsta kö. Men det är la inte så lustigt eftersom de serverar typ världens godaste lunch.

IMG_5359

Jag blir så där lycklig när jag kikar ned på tallriken.

IMG_5362

Jag tog en tallrik med räkor, glasnudlar, inlagd rödlök, paprika, rostade nötter och någon slags nötsås. Det var verkligen smaskens!

IMG_5360

Jag är aldrig en idéspruta från första sekund, men efter en stunds tjattrande kommer jag alltid igång och jag hoppas verkligen att mina tankar gav Sara och gänget på SheSays någonting. Vad är det då? En cool organisation för tjejer i den kreativa branschen. Så ball! Bortsett från PR-snack svarade jag på lite frågor till deras Woman of the Week och så snackade vi en herrans massa om självförtroende på jobbet. Hur man vågar ryta ifrån, säga upp sig, gå arbetslös för att hitta det man drömmor om och så vidare.

Screen Shot 2016-04-20 at 15.59.16

Sara gjorde mig så glad efter lunchen. Jag får dagligen massa mail som rör jobb och studier, och jag lovar er att jag svarar fort jag får tid över. Men så länge delar jag med mig av lite allmänna tips för den som vill läsa:

1. Var dig själv från första sekund. Både på skola och i jobbsammanhang! 

På intervjuer berättar jag exempelvis alltid om mina tidigare år som anorektiker och om tidigare dåliga arbetserfarenheter. Varför? Dels för att lätta på hjärtat redan från start och känna hur det mottages. Jag menar, ska jag börja jobba någonstans vill jag ju kunna lätta på hjärtat? Men också för att jag samtidigt visar mig stark. Det är starkt att våga berätta om sådant som man annars kan tro får en att framstå som svag. Jag lovar er det. Jag har alltid fått pluspoäng för min ärlighet och privata presentation av min själv.

2. Våga reagera på ditt sätt på jobbet. Och i skolan.  

Vill du gråta? Gråt. Tycker du att någon har varit taskig? Säg till. Jag får ofta höra att man inte ska gråta inför chefer, för då visar man sig svag och då vinner de? Fick höra det senast i helgen. Jag tror inte på den grejen. Jag fällde några tårar i förra veckan och det gjorde jag för att jag är människa. Jag vill kunna gråta om jag är ledsen. Jobbet är ju en del av mitt liv och då vill jag kunna leva det utan att behöva tänka mig för. Det hela resulterade i ett fantastiskt möte med personen i fråga och nu känns allt så jäkla bra. Jag tror att ärliga känslor gör jobbet härligare.

3. Säg upp dig om du inte trivs på din arbetsplats.

Jag sa upp mig eftersom min tidigare arbetsplats tyckte att jag skulle ”överprestera även om vi beter oss som ett helvete”. Jag lämnade det rummet med världens snorigaste näsa och sa till mig själv: Aldrig mer. Då hade jag råkat ut för två skitiga arbetsplatser på 6 månader. Min första tanke var att jag aldrig skulle kunna få ett jobb igen och att jag skulle behöva gå utan pengar alldeles för länge. Veckan efter stod jag och valde mellan 5 olika jobb och det slutade med Wrapp. Jag tror att om man verkligen vill byta jobb ska man våga säga upp sig. Det är svårt att ge sig fan på en sak om man fortfarande går på trygga ben i form av en lön. Om jag skulle vantrivas idag, ja då skulle jag säga upp mig, nöta CVn och springa på intervjuer. Skit i hur läskigt det är, allt löser sig och säkert snabbare än om du går runt på en ohärlig arbetsplats samtidigt.

4. Var engagerad. 

Lev ditt jobb. När jag skulle börja jobba som kommunikationschef på ett chefsnätverk köpte jag alla möjliga böcker om chefer och ledarskap för typ 5000 kr. Dessa låg jag sedan och lusläste när jag låg och glassade på en yacht på Ibiza. Inte en helt solklar kombination, men att jag alltid lever mitt jobb har gett mig mycket. Tips tips!

Förlåt för dålig update idag! Jobbet har gått i 120 och så sprang jag till DFlex direkt efter. I morgon är det nya tag och jag börjar morgonen med frukost på AWBs pressdag. Sedan går dagen i ett med både cykling på Casall och en herrans massa spring på PR-byråer. Vi hörs i morgon <3 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
2kommentarer
 • Hej,
  Ungefär hur lägger du upp att man haft det skit på sin tidigare arbetsplats så det låter lite bra? Jag jobbade själv ihjäl mig och räckte ändå inte till så det sluta i en sjukskrivning.. tänker om du har något bra upplägg? Vad var det som var dåligt för dig?

  Maria 2016-04-21 08:21:40
  Svara
 • Åh bästa du! så bra tips, hade jag haft en grym affärsidé hade jag ringt dig pronto för bollning. <3

  ISA 2016-04-20 23:36:38 http://isabyl.devote.se/
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!