Tre dejter i en, Pelle Janzon & solning i Tjernobyl.

IMG_8924

Jag började helgen med att åka och kika på stolarna som jag visade er igår. Nu är flytten nära och jag är mer än taggelitaggad.

Foodor_Panic_Supper

När vi kom hem var det dags att börja göra sig i ordning för kvällens födelsedagsmiddag, men min kropp sa nej…. Igen. Det enda som gav mig glädje i stunden var den välfyllda Panik Supper-påsen från Foodora som stod och väntade utanför dörren. Denna påse är någon ny grej där man får hemlevererade ingredienser att laga vietnamesisk street food av. Mums!

Foodora_Panic_Supper

Alla ingredienser låg förpackade i små påsar med etiketter där tydliga instruktioner på hur man tillagar det var tryckta. Kalasbra och enkelt tyckte jag!

Jag åt, suckade och somnade sedan snabbt.

IMG_7400

Morgonen efter ringde Anton och David på dörren och var sugna på lördagsfrukost.

IMG_7405

Jag sa: ”I fix!” och plötsligt såg det ut så här på vårt bord. Fruktsallad, grapefrukt, levainbröd från Gateau, äpplejuice från Innocent, ägg, skinka och medvurst.

IMG_7407

Vi hade det sjukt trevligt.

IMG_7409

Och glömde nästan bort att vädret utanför väntade på oss.

IMG_7414

Så fort magarna var fyllda trampade vi ned till Norr Mälarstrand för att njuta av värmen och dagen som resten av Stockholm.

IMG_7412

Jag hade på mig de enda och kortaste shortsen jag kunde hitta samt mina glittriga sneakers från Juicy. Har haft de i cirka 8 år och tröttnar aldrig. Glänser så fint i solen!

IMG_7413

Vi kände oss ganska orutinerade utan filt och fika bredvid våra njutande grannar som satt och mumsade på både varm mat i porslin och dryck i vinglas.

IMG_8948

Men vi hade det rätt gott ändå och jag njöt av snygg man x 3. 

IMG_7431

När klockan slog 5 stod ett glas bubbel och väntade på mig på Strandvägen.

IMG_7433

Jag hade nämligen bokat in en eftermiddagsdejt med min vän Andrea som jag snart kan kalla för fru Andrea.

Strandvägen_1

Sedan kom nästa ”kock-fru” (båda har var sin kille hängandes på Franzén dagligen) som också ville njuta av ett alldeles underbart Strandvägen 1. Det blev snack om bröllop, hur man säljer in sig själv på bästa sätt och framtiden.

Henrietta_Fromholtz

När Andrea blev hungrig hoppade vi in på uteserveringen och jag tog ett glas till.

IMG_8980

Hon slog till på en grillad kycklig med pommes och parmesansallad, och halvvägs in på den var jag tvungen att springa vidare för att inte missa min egen middag.

Middag_Nybrogatan_38

Som jag hade bokat med Max, Elin och JohanNybrogatan 38. Bästa Erika svängde förbi på ett glas som blev två, vi beställde in mat och Johan käkade rödvinsbrässerat kalvlägg med risotto, tomat, persilja och citron. Supergott förutom risotton som var alldeles för salt.

Middag_Nybrogatan_38

Jag åt Pelle Janzon som jag i flera dagar har ångrat att jag inte tog sist. För den som inte vet så är det en tallrik med sotad oxfilé, smörstekt toast, löjrom, rödlök och äggula. Till det drack jag prosecco.

Middag_Nybrogatan_38

Den orangea klicken i mitten är ingrediens som ligger på min topp tre-lista och jag tror nog att den ligger tvåa efter den gyllene tryffeln.

IMG_7443

Timmarna gick, vi blev fler och plötsligt stod det mer mat på bordet. Carbonara och kalvköttbullar runt elva-snåret är inte helt fel! Och efter kaffe kramades vi hej då och hoppade in i en Uber som tog oss hem till Kungsholmen.

IMG_7446

Söndagen började jag med en löptur runt Kungsholmen och jag kände mig galet nöjd. Efter det käkade jag ägg och fruktsallad till tonerna av mina SoundCloud-favoriter och fixa samtidigt med lite jobb. Superstart på helgens sista dag!

IMG_8997

På förmiddagen spenderade vi på takterassen som ingen annan i vår förening vill spendera tid på. Det ser ut som om man har hamnat i Tjernobyl, men potentialen finns absolut där. Perfekt för ett par som oss som inte är så kräsna för tillfället, vår lägenhet ser ju också ut som ett kaos nu innan flytt.

IMG_9013

När jag kom ned kände jag mig alldeles dåsig och samtidigt lättad över att jag hade fått färg. Yej!

IMG_9005

Och när man känner sig brun är ju provrum fyllt av härliga kulörer en riktig hit. Så jag sprang in till stan och testade somriga klänningar till sommarens alla bröllop. Är inte den här himmelsblåa färgen läcker?

IMG_7451

När jag kom hem hade J varit och köpt min favoritsushi från ESA.

IMG_7454

Som vi avnjöt med förra vecknas avsnitt av Biggest Looser. Jag är helt besatt!

Det kändes skönt att jag fick avsluta helgen frisk och hann njuta lite av det fina vädret. Nu är det måndag och jag är taggad på en ny supervecka utan feber och snuva.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
9kommentarer
 • Alltså.. Vem är killen i skägg? 🙂

  Johanna 2016-05-13 14:37:31
  Svara
 • Hej, var kommer det vita skalet ifrån? 🙂

  Skalman 2016-05-11 15:24:45
  Svara
 • Vart har du kikat på den blå klänningen i spets? Ser underbar ut

  Mo 2016-05-09 15:30:51
  Svara
 • Ser ut som du haft en toppen helg. Jag undrar vart du köpt det runda matbordet, superfint!

  Mimmi 2016-05-09 14:35:26
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!