Frågestund – Del 1 av 2

Vilken person i världen skulle du vilja ha en drömlunch med?
Väldigt många, men imorgon hade jag gärna tagit en lunch med Alexandra Nilsson. Jag tycker hon är jävligt cool och är fruktansvärt nyfiken på henne. Fick mersmak efter vårt möte i lördags.

Vart går din drömresa?
Jag har en topp 20, men jag kan förkorta den till drömresor jag vill/måste göra inom 5 år. 1. Tokyo 2. NY 3. Seychellerna

Ps! Jag börjar sakna dina härliga matlagningar här i bloggen.
Jag med och lovar dig att det kommer igång igen när jag fått ordning på mitt hem.

4364a32496b4440feb617474a8f8be84

Det mest pinsamma och dummaste du har gjort? EVER!
Fuskat på ett prov med ett helt A4 liggandes under och blev påkommen inför alla. Det var pinsamt som den “superstudent” jag då var.

Har du nån gång haft det riktigt tufft i skolan?
Nej, jag har varit lyckligt lottad och haft det väldigt lätt fram till den dagen jag valde att tycka fest var roligare än skolan. *Skott i huvudet*.

30598_10150191830395565_6730094_n

”Kvällens fyllo” ? Här var jag too cool for school. 

Om du var en kändis, vem skulle du vilja vara och varför?
Ehm… Jag hade nog inte velat vara en kändis, men om jag måste så väljer jag Eva Mendez för att hon är så förbaskat snygg och är tillsammans med mitt frikort Ryan Gosling.

Vad är ditt största guilty pleasure?
Käka kvällsmackor med leverpastej och lyssna på Sean Paul varje dag till jobbet. Därför jag gärna vill att Johan går hemifrån innan mig.


Hur var det att växa upp i Lkpg? Och när flyttade du till Stockholm? Skulle du någonsin vilja bo i någon annan stad i världen? Det var underbart! Lagom stort för att känna sig trygg men jag blev samtidigt inte understimulerad. Det var inga sneda blickar, alla var goa mot varandra och alla fick “vara någon”. Väldigt barnvänligt kan man säga! Stockholm trodde jag skulle vara svårt att “komma in i”, men jag fick en fin start. Mycket handlar ju om hur man vågar utmana sig själv och ge sig ut på “okänt vatten”. Jag kan tänka mig något år utomlands och då gärna London, Singapore eller Paris.

IMG_8133


Vart shoppar du mest? Är du en budgetshoppare/märkeshoppare? KRAMAR!
Jag är en budget!


Vet att du svarat på detta förut men vad har du ändrat på din kropp, hur gammal var du och hur tänker du kring detta nu?
En sak och det är att jag har en större byst nu än vad jag föddes med.

Hur peppar du dig själv när känslan inte är på topp?
I sådana lägen berättar precis allt jag känner för min pojkvän, familj och bästa vänner. Sedan bollar vi saken jag oroar mig över eller är ledsen för.

Vad har du för drömdrömdrömjobb?
Hrm… Eget bolag och jag har redan idéer som jag inte vill avslöja här.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vart hittar du alla dina DUNDERSNYGGA kläder?
Jag är ett stort fan av spanska Uterque.

Hur fasiken hinner du med allt i ditt liv? du verkar göra en hel jäkla massa och ha lika många timmar på ditt dygn som Beyonce (GIRLPOWEEER!)
Haha! Jag får frågan rätt ofta och undrar ibland själv. Jag är duktig på att multitaska och så ser jag till att inte göra allt under för lång tid, lite som Petter Stordalen. Hehe… I sin bok ger han rådet att gå på de flesta tillställningar och aktiviteter, ge gärnet i 1-2 timmar och sedan smita iväg för att hinna med nästa och samma grej där. Men det viktiga är att man går in stenhårt för allt man tar sig an.
 Jag skulle aldrig göra något lite halvtjaffsigt.


1: Hur är Johan som person?
Extremt social, positiv och kärleksfull. Han bryr sig verkligen om sin omgivning på ett helt fantastiskt sätt.

Henrietta_Fromholtz_Mallorca_71

2: Hur börjar man dejta och hur hittar man en bra kille?
Jag tycker ofta man glömmer bort att tänka på sig själv när man träffar en ny kille/tjej och fokuserar istället allt för mycket på den andre. Min strategi har alltid varit att vara mig själv till 100 % om inte mer. Man ska aldrig göra sig till,inte prata om det man tror personen vill höra och gärna berätta om ett supernördigt intresse (dataspel, instagram, hajar, måla osv.) som skulle kunna framstå som pinsamt. På så sätt kan man testa personen har jag alltid tänkt. Blir hen skrämd av den naturliga Henrietta med knasiga (men sanna!) intressen kommer det ju ändå inte bli bra på lång sikt.

3: Hur organiserar du? Viker du in allt snyggt i garderoben och är badrumsskåpet alltid rent och fräsht?
Jag dammsuger gärna 1 gång om dagen lite lätt, hänger dagligen in mina kläder i garderoben och plockar varje eftermiddag bort efter mig i badrummet. Varje söndag blir det sedan en lite mer ordentlig genomkörare.  

4: Vad blir du irriterad på? I-landsproblem! Lista dina mest jobbiga och oviktiga problem!
När någon i min omgivning är ruskigt trög, när J är för gullig och när någon fjäskar för mig. Burrrr!

5: Vad spenderar du mest pengar på som egentligen är ganska onödigt?
Oj.. Glittriga smycken och tuggummi.

IMG_9421

Ny på din blogg, rådeggar den! Tänkte att 10 snabba blir för enkelt, så kör 10 långsamma!

Snälla skriv en ordentlig Mallorcaguide! Ska dit om en månad.
Jag fixar!!

Ni köpte precis en lägenhet som ser fantastisk ut! Men ett stort köp, hur gjorde ni med handpenning, lån etc? Delade ni lika? Jag och min pojkvän kollar på att köpa men har väldigt olika inkomst och budget och jag har till en halvkontsktinsats, det har inte han. Hur gör ni i egentligen vardagen ang pengafrågan undrar jag nog?
Jag puttade in så mycket pengar jag ville och Johan det samma. I detta fall har jag valt att lägga in mer då jag inte pysslar med aktier och sådant kraffs. Gillar att ha viktiga saker på en och samma plats. Boendekostnaden delar vi på och sedan får Johan stå för lite större del av matkassan.

Stockholms bästa: (Småfynd och inte Djurgården och Berns)
Tacos? Cobas!
Hamburgare? Eftersom jag inte är ett hamburgarfreak kan jag inte tycka här.
Sushi? Råkultur helt klart om man vill ha en lyxig tallrik och till vardags väljer jag ESA. 
Brunch? Trattoria! Härlig stämning med en brunchbuffé fylld med färsk mozzarella, olika pizzor, chark och pasta.
Drinkar? Guldbaren på Nobis.
Nyktert söndagsgöra? Inredningsshopping på Brandstationen och afternoon tea på Chaikhana i Gamla Stan. SÅÅÅ MYSIGT!
Promenadstråk? Skeppsholmen är ju himla trevligt!
Söderhäng? Hrm… Johan skriker Bleck här i bakgrunden.
Vem färgar ditt hår? Nathalie på Creative Headz. Precis hittat dit och där stannar jag!

b6d29fe90e753807eafe9dbe9d2fc7a9_980x0_c_85_ns_v4
Du blev tillsammans med J, flyttade in fort osv. Problem med det? Bråkar ni mer nu om tråkiga vardagssaker?
Inga problem alls! Såklart blir det mer diskussioner nu när vi har ett boende gemensamt. Vi båda har starka viljor och vill sätta regler för hur vi ska ha det i vårt hem, men vi reder alltid ut våra gräl direkt.

Bästa livstipsen du lärt dig hittills!
Att allt går bara om man vill och vågar. 

Gör du något speciellt för att ta hand om din hy? Börjar känna att min 27åriga hy tappat elasticiteten och lystern..
Jag är SÄMST med min hy och brukar ofta bli retad för detta av mina bästa vänner. Det har hänt att jag har smort in ansiktet med fotkräm när jag inte har orkat leta efter rätt tub… Men efter jag började blogga och har fått lyxen att testa massa spännande produkter har jag bättrat mig. Min favorit är morotsoljan från Rosenserien och den har jag kört med i flera år. Bästa! Annars testar jag nu med Lancômes serie Energie de Vie.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hur skulle du beskriva din stil? Vad anser du är 3 riktigt bra plagg att ha i garderoben?
Jag får ofta höra “det här är ett så typiskt Henrietta-plagg!” och då brukar jag alltid fråga hur personen menar. Förklaringen är oftast att jag gillar att ta på mig utstickande plagg som ingen annan vågar ta på sig. Jag har typ alla stilar man kan ha och hoppar gärna mellan att vara rockig, business, gullig och ”trendig”.

Kan inte du visa bild på din garderob? Självklart! Tanken är att min vän skall göra ett litet “Hemma hos reportage när allt i hemmet är klart.

Du är bäst! Och du gör mig glad <3


Hej! Tycker du att det är relevant att plugga ekonomi om man strävar efter ett jobb liknande som du har?? Tänker företagsekonomi inriktat på marknadsföring/strategi exempelvis! KRAM och PS. Du verkar så.himla.go!
Hej söta du! Jag hade inte lagt min tid på att plugga en sådan linje i flera år utan istället lagt allt krut på marknadsföring. Om du fokuserar på det har du istället tid för att specialisera dig på ett eller flera områden inom marknadsföring vilket jag tycker är bra då man kräver allt mer och mer kunskap av varje enskild person. Ekonomi är dock alltid bra att ha som ens föräldrar brukar säga, men jag tycker det räcker med någon kurs på sidan eller efter. 


Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

    Metro Mode Club

    SE ALLT
    metro mode rekommenderar

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!