Nu får ni svaret: Vad tyckte jag om fashion week?

Fashion_Week_Stockholm_19

 Vad jag tyckte om fashion week senast? Ni är flera som har frågat och här från ni efter lång tid svaret:

Jag blev ledsen av nästan alla visningar jag såg. Modellerna var och är alldeles för smala på den svenska modescenen. Jag förstår att det säkert är flera av dem som har den kroppsbyggnaden helt naturligt, men det är omöjligt att missa att majoriteten inte har det. De ser helt enkelt inte friska ut. Den här debatten om att modeller är alltför smala trodde jag fortfarande var aktuell? Och att vad det bidrar till utanför catwalken ses som ett viktigt ämne? Att det inte har hänt någonting efter att detta  har varit aktuellt i flera år är för mig ett mysterium då Sverige brukar vara rätt duktiga på att ta action på problem. I flera länder finns det nu lagar på att man inte får anställa för smala modeller och inte trodde jag att Sverige skulle vara sist på den bollen. Det handlar ju heller inte bara om vilket sjukt kroppsideal dessa modevisningar bidrar till utan även hur modellerna själva mår. När ska Sverige göra någonting åt det här? Jag är fett besviken på att det bara snackas.

Fashion_Week_Stockholm_7

Jag känner några som modellar och varje gång vi har diskuterat deras bransch får jag det jag tror om den bekräftat. Enligt dem ser de svenska modevarumärkena upp till större bjässar utomlands och vågar inte ta ett steg som de inte har gjort innan. Jag menar, tänk om en variation av kroppsstorlekar skulle ställa till det för varumärket och bromsa framgången? Eh… Jag tror inte det. Jag menar, hur mycket har inte Ida Klamborn hyllats för hennes mod att köra på en skön mix av modeller? Det har väl snarare tagit henne till toppen än botten. Istället dundrade nykomlingarna Daisy Grace in på modeveckan och gjorde det före alla som är gamla i gamet. Undrar om de skämdes?

Jag tycker alltså att man kan ha en pinnsmal modell, men mixa upp det med både olika hudfärger och kroppsstorlekar.

Där fick ni min åsikt. Vi alla har säkert olika och det är okej.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
5kommentarer
 • Hej! Jag har bara en tanke som jag inte vill ska tolkas som kritik. Men, på din snapchat ”retas” du mycket med din kollega för att hon äter mackor under dagen. Ibland zoomar du in på hur mycket smör hon tar. Nu idag var det en snap där du inte ”tillät” henne ta popcorn pga att hon äter mackor om dagarna. Jag förstår såklart att detta är på skoj! Jag vill bara lite försiktigt säga att en del kanske tar illa upp? De som hittat till din blogg och snap pga din historia och som själv är på väg ut ur en ätstörning. Jag förstår också att det är skillnad på snap och blogg, så då kanske helt enkelt de (inklusive mig själv) enbart borde följa din vardag på bloggen. För där är du en helt fantastisk förebild för mig, och garanterat många andra! (vill inte att det här ska tolkas som att du ska ändra på dig eller inte få vara som du vill på snap, bara en liten tanke) Kram!

  A 2016-10-20 16:33:37
  Svara
 • Hej Henrietta! Grymt bra skrivet! Det norska sportmäket Kari Traa håller på med detta som projekt och håller på att spela in en webb Tb serie där tre modeller pratar om detta, utmanas, diskuterar med politiker och tar upp just: kropps ideal inom modeindustrin, SÅ det är på gång!

  Kolla gärna:
  https://www.facebook.com/karitraa/videos/10153800616732016/

  Förärats avsnittet släpps på söndag!
  Håller med dig om att vi måste göra någonting typ NU!

  Kari Traa 2016-10-20 13:48:14 http://theswedishmodel.se
  Svara
 • Alltså håller med dig på varenda ord. Det snackas om att vi har för smala modeller, men är det något som man gör något åt? Nej….
  Älskar din blogg och hela dig!! Det fullkomligt sprudlar om dig:) man blir liksom glad av att se dig haha. Blev verkligen berörd av ditt inlägg om anorexin, har själv varit där och vet hur förjävligt det är! Stark som fan är du 🙂

  Caroline 2016-10-20 12:10:34
  Svara
 • Håller med!!! Min syster modellade när hon var 14-16 och va med ngn cool agentur. Hon är väldigt smal för sina 180 cm men när hon blev 16 kom lite bröst och rumpa och då fick hon snabbt höra att hon behövde tappa vikt för att få jobb. (Alltså då vägde hon typ 55-56kg på sin längd) Hon kunde inte ha jeansen de hade på castingar osv.
  Jag som stora syster blev så jävla arg och sa till henne att hon är värd så jävla mycket bättre än den där världen och som tur var så var inte hennes stora dröm att bli supermodell. Hon slutade och jag tror verkligen det var bra <3

  Ville bara konfirmera att de verkligen är samma bild jag har av den svenska modebranschen som du har. Det är patetiskt att det inte är självklart att blanda kroppstyper 2016!

  Claudia 2016-10-19 22:57:30
  Svara
 • Håller med i allt du säger. Word Word Word!

  Johanna f 2016-10-19 22:20:46
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!