En heldag med min dator.

I samarbete med HP

HP_TIps_Trix_15FIXED

Nu har jag levt med min HP Spectre i snart 2 veckor, och jag gillar det. Som jag nämnde i förra inlägget sitter jag med min dator från klockan 07.00 på morgonen fram tills jag somnar runt klockan 00.00. Detta har jag gjort ett bra tag nu, typ sedan sedan jag startade bloggen förra året, vilket har lett till att jag har hittat en rutin som fungerar väldigt bra för mig. Många av er är rätt nyfikna på mitt jobb och jag tänkte därför att ni ska få följa med mig och min HP Spectre under en dag.

HP_TIps_Trix_17FIXED

07.00
Jag slänger på mig ismasken för att dämpa mina “nattögon”, hugger dagens första kaffe (gärna med smak Carmel), slår mig ned vid matbordet, öppnar datorn och går sedan igenom de senaste lifestyle-nyheterna.

HP_TIps_Trix_12

Jag tar efter det en kik på Pinterest där jag samlar inspiration till outfiten jag ska ta på mig om en kvart, vårkampanjen vi ska bolla senare på dagen, hur vi ska inreda showroomet på Ivyrevel och vad jag ska skriva om i bloggen.

HP_TIps_Trix_609:00
Inne på kontoret och njuter av min andra kopp kaffe samtidigt som jag betar igenom alla mail som jag inte har hunnit svara på. Det är så sjukt viktigt för mig att ha en ren och organiserad mail när dagen börjar, annars blir jag helt yr och får svårt att andas runt lunchtid.

HP_TIps_Trix_5

11.00
Jag hoppar in i ett möte där vi diskuterar upplägget för filminspelningen som vi gör just nu. Jag gillar verkligen Hanna som ni ser. Haha!

   Henrietta_Fromholtz_Strandvägen1_7

12.00
Jag går ofta på lunch tillsammans med min dator (som är smidigt och go). Detta är nämligen ett utmärkt tillfälle för mig att pyssla med min älskade blogg. Jag skriver då klart och postar ett inlägg som jag har förberett kvällen innan samt förinställer ett nytt inlägg om min förmiddag. Detta tar cirka 1 h i och med att jag oftast måste redigera några bilder i Photoshop.

Podcast_henrietta_Fromholtz_4FIXED15.00
MUSIK TACK! Det är eftermiddag och jag måste peppas upp. Det är då underbart att HP bjuder på så bra ljud. Låtarna som just nu rullar är: The read all about it och Stolen Dance. Till dessa finslipar jag ett pressmeddelande som snart ska skickas ut. Det kan ta hundra år… En text kan ju alltid bli bättre!

17.00
Jag tar en kik inne på Trello som är ett sjukt bra program som jag har jobbat i sedan starten på Wrapp. Det kan förklaras som en digital planeringstavla där jag och alla i mitt creative team håller ordning på vad som händer i varje stol. TIPS!

HP_TIps_Trix_18FIXED

20.00
BLOGGRACE! Vid den här tiden ligger jag i sängen och kreerar en del blogginlägg. Först gör jag ett som jag postar direkt, efter det skapar jag minst 3 utkast på andra inlägg som jag planerar att posta. Detta gör jag för att förenkla och effektivisera allting i och med att jag jobbar med Ivyrevel på heltid.

22.00
Vid den här tiden tillåter jag mig själv att läsa det jag vill och till det blir det en påse godis. Det är lite av mitt dagliga fredagsmys. Det finns alltså inget tvång att läsa det som passar mitt jobb på Ivyrevel, utan jag läser det som jag diggar.

Några favorit är: Hannas MWs, Michaela Forni, Man Repeller, Refinery29 och Sandra Beijers.

Efter det säger jag god natt och stänger igen min HP Spectre.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
2kommentarer
 • Hej Henrietta!

  Har jobbat med datorer i mer än 15 år nu och jag kan inte låta bli att fundera på hur dagens datoranvändare kommer att må i nacke och rygg efter fler år bakom skärmen? Se på dig själv, Henrietta, till exempel. Du får ju böja på nacken väldigt mycket vilket frestar på halsryggskotorna mer än man tror. Det finns ju riktlinjer för hur arbetsmiljön ska se ut för datoranvändare och man rekommenderar att när man sitter framför sin dator bör ögonen vara i jämnhöjd med övre ramen på skärmen. Då kan man sitta rak i ryggen och slipper böja på nacken hela tiden. Själv använder jag en HP Pavillon, stationär och en 24 tums skärm. Det jag saknar är ett höj- och sänkbart databord så att jag även skulle kunna stå upp då och då.. För att sitta ner frestar på ryggen 50% mer än när man står upp! ( Enligt min sjukgymnast: Föll med en skylift i min firma för mer än fem år sedan och har tre diskbråck i nacken. Därför extra viktigt för mig själv att sitta och jobba rätt framför datorn. ) Så, Henrietta; Du kanske mår bra idag men tänk på din nacke, axlar och rygg. För av någon anledning blir vi aldrig yngre, bara äldre… 🙂

  Carl 2017-01-15 13:31:18 http://hittaupplevelse.se
  Svara
  • Svar på Carls kommentar.

   Jag är helt med dig Carl! Det är dags att hitta en lösning i och med att allt sköts genom en dator idag 🙁

   henrietta 2017-01-16 20:06:51
   Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!