Min helg på bild – Rehab med min första mil & dumpings i buljong

img_4885

Min helg började redan i fredags morse med en mysig frukost på Nybrogatan 38 med bästa Ann. Underbart att jag fick en tvådagars på mitt favoritställe!

img_4888

Vi beställde in yoghurt med frukt, honung och musli on the side x 2 samt varsitt ägg. Mellan tuggorna diskuterade vi drömmar som är svåra att uppnå om man älskar sitt jobb, dejting, bloggar och så fick jag musikbranschen förklarad för mig. Ann jobbar nämligen på Sony med massa balla artister.

img_4930

Resten av dagen spenderade jag på kontoret där vi bland annat testade kläder från vårkollektionen och spelade in videos till Snapchat.

hp3

Och så hängde jag i MeliMeli-soffan och lekte med min nya HP. Tack vare denna soffa vill typ alla sitta inne hos mig nu. WIN!

img_4936

Det blev en lång dag med jobb och väl hemma fanns det ingen energi kvar. Jag fick en arbetsuppgift precis innan jag lämnade kontoret och med den fick kvällens födelsedagsfirande för min älskade Erika tyvärr ställas in. BUHU! Där bestämde jag mig för att den här helgen skulle bli en rehab-helg.

fullsizerender-1

Jag tyckte så sjukt synd om mig själv och det gjorde även Johan som hade sprungit förbi Urban Deli och handlat middag till mig. Har ni smakat deras fiskgryta? Magiskt god vill jag lova!

När den slunkit ned slängde jag mig på sängen och betade av ännu ett avsnitt av Homeland samt några avsnitt Masterchef Australia.

img_5037

Så blev det lördag och jag började dagen med jobb i soffan.

fullsizerender

2 timmar senare var jag klar och då gjorde jag i ordning lite brunch medan Johan låg kvar och snarkade tungt.

img_4947

Äggröra med smak av tryffel och så lite knaperstekt bacon. GOTT! Kan jag vara årets wife som överraskar med detta på en bakismorgon? I think so!

img_4954-1

Efter vi ätit tänkte jag bara sitta hemma och jobba bort den stress som fanns inom mig, men Johan peppade mig till att gå iväg till gymmet och så blev det. På gymmet vet jag inte vad som hände – jag sprang min allra första mil. Jag vet inte vad det var som slog slint, jag misstänker att det var ilskan som uppkom tidigare i veckan som ville ut.

img_4962-1

Jag var helt slut efter och samtidigt så stolt. Jag ska ju springa ett tufft lopp nu i vår så det var bra att jag kunde stäppa upp.

img_4979

Senare på dagen mötte jag upp min vän Cissi på Grodan för en kaffe och massa skitsnack.

img_4982

När det började närma sig kväll gick vi hand i hand bort till Hemköp där vi mötte upp Johan för att handla middag. De båda var ute kvällen innan och jag mådde extra bra av att höra om deras natt med avslut på 7 Eleven runt 5-snåret.

img_4996

På kvällen käkade vi falafel, tabbouleh och goda röror från Beirut. Enkelt men så gott! Ja ni alla är nog medvetna om min kärlek till dessa små kikärtsbollar.

 img_5035

På söndagen hade jag samma feeling som dagen innan – ”Palla lämna hemmet”. Men envis som jag är pallrade jag mig bort till gymmet ändå och sprang hela 8 km, vilket också är ett rekord för mig. Snacka om rehab-helg!

img_5013

Min syster skulle komma upp senare på kvällen och hade bett mig laga dumpling, så efter gymmet sprang jag bort till stans bästa asiatbutik och handlade det som behövdes.

img_4972

Stannade till på H&M på vägen hem och testade en rosa byxa, fin blå klänning samt lite nyheter från H&M Studio. Hur fin är inte kappan jag bär? Från Ivyrevel såklart! Ivy är verkligen grymma på jackor.

img_5043

Någon timma senare ringde syrran och sa att hon var i stan. Yej! Vi möttes upp på ICA för att inhandla de sista ingredienserna till kvällens middag och hinna dra igenom lite skitsnack innan Johan joinade.

img_5053

När vi kom hem satte jag igång direkt och denna gång valde jag att göra en fyllning med svamp, ingefära, vitlök, morot, persilja, koriander och soja.

img_5050

Samtidigt stod syrran bredvid och fotade mig och Johan in action till något skolarbete.

img_5057

Geggan blev så sjukt god och jag ville typ äta upp den med sked.

img_5066

Men jag vek ihop dem som jag lovat och denna gång valde jag att inte steka dem…

img_5058

Istället fick de hoppa ned i ett litet bad av buljong.

img_5077

Faten preppade jag med sugarsnaps och pak choi.

img_5084

När det var dags hällde jag över buljongen med kokade dumplings över det gröna och toppade sedan med rostade cashewnötter. Supersmarrigt! Recept kommer upp ikväll.

 Vilken jäkla superhelg! Nu är jag taggad på jobb och ny vecka!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
5kommentarer
 • Hallå! Jag är lite nyfiken på vilken asiatisk butik du har handlat på? 🙂 Tack på förhand!

  Elin 2017-03-09 10:01:42
  Svara
 • Åh, Dumplingsen ser alldeles ljuvliga ut! Hade verkligen velat testa till helgen, så är toknyfiken på vad som finns i buljongen? Jag tycker mig urskilja chili, koriander och salladslök? Supertacksam för svar!

  Cecilia 2017-03-07 12:00:47
  Svara
  • Svar på Cecilias kommentar.

   Nu finns receptet 🙂 Men helt rätt. Glömde typ skriva med salladslöken. Lova att meddela hur dina blev 🙂

   henrietta 2017-03-08 08:15:43
   Svara
   • Svar på henriettas kommentar.

    Men åh, klickade in för att kolla eventuellt svar och möttes av en hel bloggpost – vilken lycka! Jag lovar att uppdatera! 🙂

    Cecilia 2017-03-08 16:33:34
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!