Kan vi ALLTID ge varandra kärlek??

Usch! Jag hade en vidrig klump i min mage när jag vaknade, och värre blev den. Först och främst läste jag de senaste nyheterna som är helt fruktansvärda, sedan klickade jag in på min blogg. Jag råkade nämligen tidsinställa ett inlägg till igår om hur jag mår just nu, och fick panik sent igår när jag insåg att jag hade glömt klicka på ”PUBLICERA EJ” i och med det vidriga terrordådet i Stockholm. Men så hade redan många hunnit läsa och kommenterat med peppande ord, vilket gjorde att jag valde att ha kvar det. Det kändes fel att ta bort det. Jag sörjer Sverige precis lika mycket som alla andra, men på min blogg råkade ett inlägg om det jobbiga som händer mig just nu publiceras och jag tänkte att förhoppningsvis kan man bara se förbi det eller uppskatta det i liknande situation.

Det var ett väldigt naket inlägg och var inte helt lätt för mig att skriva, men efter jag hade läst nyheterna i morse kikade jag snabbt in på bloggen och fick läsa:

”Jag hoppas att du förstår hur fel det ser ut för oss läsare när du skriver ett inlägg på det här sättet en dag då Sverige blivit utsatt för en terrorattack. Ett ”tillägg” längst gör det bara värre”

Tack ”Anonym”! Du kan inte ha överseende med att det finns fler sorger och jobbiga händelse i människors liv under dessa dagar? Du kunde inte avstå din kommentar med tanke på ämnet som rör att jag är rädd för att bli hatad och oomtyckt? Tror du din kommentar hjälpte någon? Du gjorde mig bara mer stressad. Du kunde bara ha avstått eller hört av dig till mig personligen och berättat vad du kände på ett schysst sätt. Sverige visade kärlek igår – Låt oss fortsätta med det! 

Nu är det borta och jag får se om jag någonsin vågar publicera det igen. Det kommer alltid störa någon annans stora sorg och jag vill inte vara den. 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
15kommentarer
 • Fina Henrietta! Läste texten igår och blev djupt berörd. Älskar när du skriver djupare inlägg! Och alla som läser bloggar vanligtvis och vet hur det fungerar, förstod att det var ett tidsinställt inlägg. Alltså tyckte jag inte alls det var opassande då jag förstod detta snabbt. Sen måste man alltid tillåta sig själv att känna sorg, även om andra ”har det värre”, en sorg är en sorg ❤️❤️
  Tycker du ska publicera det fina inlägget igen!

  Inez 2017-04-08 20:22:36
  Svara
 • Hej! Jag är i en liknande fas som du är och ser upp till dig väldigt mycket <3 För mig hade det betytt jättemycket om du ville publicera det igen så jag kunde ta del av det 🙂 Tror flera känner samma sak <3 Vi är många fler på din plattform som tycker om dig och stöttar dig än elaka idioter <3 Låt vår godhet vinna <3 Hoppas du mår bättr snart också Henrietta. KRAM

  Amanda 2017-04-08 20:08:26
  Svara
 • Hej Henrietta! Oavsett vad det var du skrev igår så är det oerhört starkt att dela med sig av något som man tycker är jobbigt och det var en fruktansvärt onödig och tråkig kommentar av personen som dessutom skriver under med ”Anonym”. Alla bär på olika smärtor och har olika livshistorier och att du delade med dig av något som du bär på tycker jaga är oerhört starkt och fint. Att det hände i Stockholm igår var givetvis fruktansvärt hemskt och ofattbart men det är ju inte så att du tänker mindre på den terrorhändelsen för att du postade detta inlägget. Man måste få må dåligt utan att få aggressiva kommentarer. Blir liksom”L” här nedan förbannad att denna människa fick dig, som den starka och trofasta förebild du är, att faktiskt ta bort ett inlägg. Efter en sådan händelse som igår så borde folk visa mer kärlek och uppmuntra och peppa varandra. För vem är det som gör fel om inte ”anonym” som går in och kommenterar något sådant när det precis har hänt ett terrordåd i Sverige?! Det sticker alltid folk i ögonen oavsett vad man gör, det retar alltid någon! (Annars får man bara publicera bilder på söta hundar, för det lär väl ingen bli irriterad på)?. Jag hoppas att du lägger upp inlägget igen, i oretuscherad form, för jag vet att jag och hundratals andra både stöttar dig i det du känner oavsett vad det är du publicerar. Vi lär oss att vi inte är ensamma i vår smärta och problem. Oavsett vad du väljer att lägga upp här så är det ju DIN blogg och vi läser för att vi peppad och inspireras av dig men även för att vi gillar dig och din blogg. Du är stark Henrietta!

  Ida/ @Im_healthyenergy 2017-04-08 19:54:40
  Svara
 • Det är när såna personer kommenterar, vi tar bort inlägg för att inte trampa folk på tårna som hatet på något sätt vinner. Blir så sjukt irriterad på att det enda som hjälper i denna stund är kärlek och TROTS denna attack går folk in och hatar på sociala medier. Blir oxå jävligt lack på att denna personen fick dig att ta bort ett inlägg jag inte hann läsa, ett inlägg jag tror jag hade kunnat känna igen mig i och hämta lärdom från. Fan aså.. mer KÄRLEK och mer ÖPPENHET mot varandra! Det finns väl inget finare än när någon delar med sig av både gott som ont som händer i livet? Jag hoppas att du publicerar detta inlägg igen och makear ett statement. Kärlek❤❤❤❤

  L 2017-04-08 15:29:27
  Svara
 • Så löjlig kommentar av den personen. Först och främst skriver du ett ärligt och öppet inlägg om hur du mår och för det andra så var det en riktig skitdag för hela Sverige ändå så det minsta man kan göra är väl att vara snäll mot sina med människor, oavsett vad…

  Så trött på folk som ska tycka hela tiden som inte har något snällt att säga. Jag förstår inte hur man känner för att trampa lite extra på någon som ligger ner, det är helt ofattbart. Jag läste ditt inlägg men tänkte inte ens på att det var på en ”sådan dag som igår” och hade jag ens tänkt på det hade jag ju kunnat tänkt steget längre att du såklart är lika ledsen för det som hände i Stockholm som alla andra <3 och jag hade framförallt inte kommenterat något för att göra det hela lite jobbigare. Usch!

  KRAM <333

  Sanne 2017-04-08 15:14:38 http://sannealexandra.metromode.se
  Svara
 • Jag kommenterar aldrig på bloggar men tänkte att denna gång måste jag skriva. Jag läste ditt inlägg och jag såg ditt tillägg. Och min första och enda tanke var ”vad fin hon är som har gått in och lagt till det tillägget” inte tänkte jag ”varför fan publicerar hon detta nu”. 1. Jag tyckte det var väldigt skönt och befriande att läsa ditt inlägg. Givetvis lider jag med dig att du inte mår bra, men tycker det är så fint att du delar med dig. Jag själv är precis som dig, en person som alltid ska vara på topp i alla sociala sammanhang, alltid vara rolig, alltid få alla och trivas och för ett tag sedan hände samma sak mig. Jag började få panik i stora grupper, kände mig vilsen, blev stressad, ville bara ligga hemma under täcket och kom jag hem från sociala sammanhang bröt jag ihop för jag hade inte varit på ”topp”, jag hade inte varit den ”roligaste” och jag hade så mycket ångest över att folk kanske hade genomskådat mig och sett hur rädd jag var. Så fortsätt dela med dig, visa att det finns inget som heter och ska inte finnas något som heter perfekt! Vi har alla vårt att kämpa med. 2. Lyssna inte på den kommentaren, personen är ju uppenbarligen inkompetent och kan inte föra en vettig argumentation, varför skulle ditt tillägg längst ner göra saken värre? Så publicera inlägget igen, stå upp för dig själv och fortsätt vara lika modig och härlig som du är. Massa kramar!

  L 2017-04-08 13:41:59
  Svara
 • Tänker på dej vännen ❤❤kram mamma Ingela

  Ingela 2017-04-08 12:22:34
  Svara
 • Du är grym & en stor inspiration till många, Glöm inte det!! <3

  Claudia 2017-04-08 11:03:53
  Svara
 • Måste bara få säga att jag inspireras något enormt av dig! Allt från att jag själv haft en ätstörning och uppskattar dom inläggen, blir sjukt peppad på att leva livet i Sthlm efter att ha läst om din helg, vill laga typ all mat du lägger upp recept på till att till och med ha valt en utbildning mycket utifrån att du inspirerat mig med din karriär! Förstår att det kan vara svårt att se förbi dom idiotiska och fullständigt onödiga negativa kommentarerna men jag kan lova att 99% av alla som läser din blogg gillar den och dig lika mycket som jag gör. Ta hand om dig!

  Olivia Rohlin Aitman 2017-04-08 10:21:17
  Svara
 • Heja dig Henrietta! Det är precis det dom vill med dom anonyma kommentarerna! Stå på dig, dom flesta kan må dåligt nångång ❤️

  Tessan 2017-04-08 10:20:34
  Svara
 • Alltså åh vad ledsen jag blir när jag läser detta. Såklart pga gårdagens ofantligt tragiska händelser men också för att någon mitt i detta går in på din blogg och sprider ännu mer hat. Till dig, som bara är en vanlig människa som försöka uttrycka det jobbiga du går igenom just nu. Och det gör du såklart inte i syfte att på något sätt förminska det som hänt i Stockholm. Varför väljer människor då att se det värsta?
  Hoppas att du kan låta bli att ta åt dig av anonyma, fega kommentarer som dessa.
  Ta hand om dig. Du är bra som du är! Och en stor förebild som visar alla sidor av livet<3

  Astrid 2017-04-08 10:19:43
  Svara
 • Hej fina Henrietta! Jag tycker inte du ska känna så, även om jag förstår varför du backar och tar ett steg tillbaka.
  Men. Jag måste bara säga att snälla backa inte. Du har gjort så mycket för mig som också haft en ätstörning (frisk nu sen många år tack och liv) och som kämpar med prestationskrav. Din blogg är öppen härlig och varm men också ärlig och jag tycker det är befriande att du inte brukar censurera dig utan du skriver ärligt om hur du mår.
  Och ibland mår man inte bra. Och det är okej.
  Men du har en röst och med den kan du hjälpa andra, och kanske själv bli hjälpt.
  Bland 100 positiva människor kommer alltid någon som ska vara negativ.
  Snälla ta in oss andra 99 som peppar och stöttar dig och som vill finnas där för dig.

  Du är amazing<3

  Malin 2017-04-08 10:10:24
  Svara
 • Hej Henrietta, det du skrev igår träffade mig rakt i hjärtat. Jag tycker också det som hände igår var fruktansvärt men jag kunde inte riktigt ta in det för jag var helt ur fas. Har senaste månaderna jobbat helt sinnes mycket och vill alltid vara alla till lags, glad, positiv och hjälpsam. Igår kraschade jag. Var på middag efter jobbet, orkade inte säga något utan satt och stirrade rakt fram. Kom hem och typ två sekunder senare låg jag som en våt fläck i soffan och hulkade. Min sambo höll om mig och jag skakade. Det är hemskt att det som hände igår hände men våra vanliga liv stannar ju inte upp för det och man måste få känna ändå. Ha en fin dag!

  E 2017-04-08 10:08:32
  Svara
 • Åh fina, fina du. Bry dig inte om den där kommentaren, så himla onödig. Tror att alla dina läsare vet att du är en väldigt medkännande och omtänksam person. Massor med kärlek till dig! ❤ När jag befinner mig i en jobbig situation och inte vet vad jag ska göra brukar jag tänka: vad hade Henrietta gjort?! Visserligen vet jag inte vad du hade gjort men det/du ger mig styrka och självförtroende. Tack för det!

  D 2017-04-08 10:08:09
  Svara
 • Blir så arg på dessa jäkla anonyma kommentarer som trycker ner andra!!! Håll era tankar för er själva!! Det som hände i Stockholm igår är fruktansvärt och jag kan knappt förstå att det är sant, men jag uppskattade ditt inlägg om ditt mående väldigt mycket!! Att du vågade öppna dig så mycket är väldigt modigt gjort och något jag hoppas du orkar göra igen<3
  Massor av kramar till dig <3

  Rebwcca 2017-04-08 10:02:47
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!