Min helg på bild: Bebiskalas, friterat på Riche & vegetarisk bollo.

I fredags vaknade jag med en härlig känsla i kroppen. Helg, vårväder, jag kände mig lätt i kroppen och harmonisk. Förmiddagen spenderade jag hemma och piffade med sådant man annars aldrig har tid för.

Sedan tog jag mig bort till Riche för att käka lunch med Andreas och Tomas. Vi snackade om tuffa perioder, solsemestrar, gamla tider ihop, och så bjöd Tomas på en hel del roliga historier.

Andreas till vänster är min gamla chef från tiden när jag var nyuppflyttad och jobbade i receptionen på hans reklambyrå Abby Norm. Tomas lärde jag också känna där, men som besökare. Tomas ägde då PR-byrån Priest PR som jobbade i vissa projekt tillsammans med Abby Norm, så då och då kom han förbi kontoret för möten med mina chefer. Han var dock ofta väldigt sen, eller sen och sen, han satt ute och babblade med mig i receptionen. Hehe! Nu har dessa fina slagit sina kloka huvuden ihop och driver byrån Abby Priest ihop.

Jag som har vegetarisk månad slog till på en vegansk tallrik med picklade gulbeta med mangold, bönor, avokado, grön sparris, tempurafriterad bellaverde, samt grönkål- och valnötspesto.

Supergott, men kanske lite väl flottigt för min smak. Köttbullarna är godare och Andreas laxtartar såg också super ut.

Jag hade jag en tidig AW inbokad och landade i soffan på Grodan redan vid 2-tiden.

Med Kajsa. Hon var en av mina närmsta vänner under gymnasietiden, men vi tappade kontakten när jag blev dålig och Kajsa åkte utomlands. Jag har alltid saknat Kajsa och vår humor. Hon är så förbannat jäkla kul och en fantastisk lyssnare. På 4,5 timma hann vi köra igenom gamla tider på djupet, vad som har hänt de senaste åren, kommande tid i Stockholm, våra familjer och diskuterade vår oförståelse för oinbjudande människor.

Kajsa börjar snart jobba i Stockholm och då blir det mer häng. Kul!

När jag kom hem möttes jag av en skål Cheeze Crunches med extra hetta och en knasig ingrediens till kvällens middag…KOKOSTORTILLAS?!

Jag och Anna pratade ju om kokos i podden för bara några veckor sedan. Det ska ju tydligen bli en trendig sak att ha i typ all mat? 

Men det blev inte spexigare än så, utan vi körde dessa tortillas till en spännande svennetaco som vi åt framför ett avsnitt Biggest Loser.

I lördags hoppade vi in i bilen tidigt för att ta oss ned till Småland där en heldag med Johans familj väntade. Jag har under våra 1,5 år tillsammans fortfarande inte hunnit åka ned, så det kändes kul och verkligen på tiden.

På vägen ned lyssnade vi på kärleksklassiker med Celiné Dion och stannade till på Shell i min hemstad Linköping för en inte så underhållande toast.

Framme i Småland låg all fokus på Johans systerson Phoenix som fyllde 1 år. Han är så förbannat söt och lite extra gosig i den randiga mössan.

Till lunch serverades en magiskt fin smörgåstårta som Phoenix farmor hade gjort.

Men jag som inte är ett jättefan av smörgåstårta gick mest igång på den varma varianten som var en 100-poängare. En megastor toast, hur tråkigt kan det bli?

Jag och lille Phoenix <3

Och så blev det jordgubbstårta och dumlekakor till efterrätt!

Tänk den dagen man sitter med sin egna lilla bebis i knät.

Det kommer dröja, men jag skulle väl ändå passa som mamma? Heheh…

Vi var bara nere över dagen och innan vi lämnade Småland tog jag en kik i Johans systers nybyggda växthus. Det fick mig för en stund att drömma mig bort till den dagen man köper hus.

Många av mina vänner vill flytta tillbaka till Linköping, men jag tror aldrig jag skulle fixa det. Småstadslivet… Jag gillar den medelhöga pulsen i Stockholm.

På vägen hem fortsatte vi spela mina favoriter i listan av kärlekslåtar och så stannade vi till på Max och köpte deras (och vår!) allra första Milkshake lyx med smak Banana Caramel. Den smakade glass och godis, inte så mycket milkshake. Ja ni ser ju kolasåsen!

När vi var tillbaka i Stockholm gick Johan ut och drack öl medan jag låg hemma och chillade. Hade en liten gruppchat med mamma och mina systrar där mammsen levererade filmer från vår terass på Mallorca som precis fått ny inredning. Längtar så mycket nu!!

Igår vaknade jag upp till detta! Johan hade varit och köpt min favoritjuice och frallor som vi pyntade med ägg och köttbullar. Lyx!

Sedan ringde Cissi som ville hänga och vi slog oss ned på ett skuggigt Grodan eftersom hela Strandvägen som vanligt var proppfullt i det fina vårvädret. Över varsin kopp kaffe skvallrade vi ikapp om vad som har hänt de senaste dagarna, komplicerad kärlek och om inbokade resor. Cissi drar till Marbella i veckan och jag är skapligt avundsjuk. Sedan gick vi vidare på en shoppingrond och spanade in H&Ms Conscious Collection som var väldigt fin, men aj så dyr.

När jag kom hem gav jag mig på en vegetarisk bolognese. Jag surfade runt som en galning i matbutiken för att hitta det godaste receptet, men det slutade med en egen mix av diverse ingredienser som jag gillar. Gott med gott funkar alltid för mig!

Och när Johan kom hem blev det fortsatt styrande i köket då han inte ville äta vegetariskt. Han fick ställa sig och göra sin egna klassiska bolognese.

Min blev väldigt mörk då jag gjorde den på lila morötter, rödvin, stekt aubergine och portabello. Men OJ så gott det blev! Recept kommer ikväll 🙂

Resten av kvällen spenderades i soffan där vi betade av ännu ett avsnitt av Biggest Loser och såg färdigt på Rebecka Martinsson.

Sedan somnade jag med en klump i magen, för idag har jag gjort någonting jobbigt. Väldigt jobbigt… Som jag lovar att dela med mig av. Kanske inte idag, men i morgon, eller inte i morgon. Jag vet inte.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
2kommentarer
  • Åh vart kommer din gröna tröja ifrån? Super härlig färg?

    Anna 2017-04-24 21:43:02
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!