Varför gör vi ingenting? Tack Elaine Eksvärd!

Det här kan man kalla en härlig start på dagen! Jag är egentligen inget fan av frukost, men försöker nu få in nya rutiner som kan göra mig gott. Frukost är viktigt och därför vill jag verkligen tycka att det är nice. Måste hitta någonting som blir ”min grej”…. jag gillar ju rutiner.

Här uppe har jag legat i snart tre dagar. Det finns massa fina stränder och en precis nedanför min lägenhet, men just nu vill jag bara vara här. Ser ni stativet? Hehe…. jag spelade precis in mig själv där jag presenterar lite baddräkt-nyheter i min garderob. Det kommer i Vloggen som släpps lagom till när många av er ska inhandla det sista till semestern.

Lite bränd…..

Jag har snart lyssnat klart på Elaine Eksvärds bok ”Medan han lever”. En berättelse om hennes uppväxt där hon regelbundet utsattes för sexuella övergrepp av sin egen pappa… från att hon fyllde 2 år. Det är en extremt stark berättelse och den gör mig otroligt ledsen och arg, samtidigt som den gör mig glad. Glad för att Elaine har skrivit boken som kan hjälpa många i vårt samhälle och glad för att hon har tagit sig igenom skiten och vunnit över sin pappa genom att idag vara stark, framgångsrik och älska livet. Ledsen och förbannad för att hon inte ska ha behövt uppleva det hon har gjort. Hennes vidriga pappa alltså! Är det inte helt sjukt att i en skolklass på 30 elever är det hela 3 barn som har blivit eller blir sexuellt utnyttjade? Den siffran är helt ofattbar! Jag hade inte en aning om detta…

Jag blir också ledsen för att jag inser att jag gjorde så fel i mina tonår. En person som jag älskade högt berättade för mig och jag vågade inte ta det vidare för att inte göra hen ledsen, arg eller mer drabbad. Det var enligt hen det som skulle hända om jag skulle berätta det för någon. Jag höll det för mig själv tillsammans med hen och jag ångrar det väldigt mycket idag. Fan fan fan. Varför sket jag inte i rädslan och tog tag i saken? Äcklen ska inte få leva med sina snuskiga hemligheter i det tysta. Jag vet inte hur hen mår idag då vi tappat kontakten, men om du läser – Du är en hjälte och den starkaste personen jag mött. Jag hoppas du mår bra trots all skit du fått ta och jag är ledsen för att jag inte vågade göra någonting. Och jag är ledsen för att vi inte är vänner längre idag.

Nu hör jag Celiné D från högtalaren och tårarna går inte att hålla inne. Så mycket känslor idag….

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

    Metro Mode Club

    SE ALLT
    metro mode rekommenderar

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!