” Har du opererat dina bröst? ”

Ta inte det här fel, tycker du är ursnygg och såå inspirerande och egentligen är det väl inte min ensam men jag undrar om du opererat brösten? Tycker att de är såå fina! Om det skulle nu vara så att du gjort det och vill dela med dig av det, hur tänkte du kring den operationen och hur ställer du dig till skönhetsoperationer i stort. Finns det något annat du skulle kunna tänka dig att göra. 

Hej!

Först och främst tack goa du för fina ord. Nej då, jag tar inte frågan fel. Klart man får bli nyfiken, och det händer faktiskt då och då eftersom det stämmer i mitt fall. Jag gjorde min operation precis innan jag fyllde 18 år då jag inte alls trivdes med mig själv och mycket på grund av att jag hade platt byst. Jag tycker det är fint med både stora och små bröst, men jag kände mig i alla fall inte bekväm med att ha en kurvig kropp och sedan inga bröst.

Det krävdes månader av diskussioner och bollande med mina föräldrar innan jag fick ett OK, vilket var superviktigt för mig. Det är en stor grej att göra en skönhetsoperation och jag tror det lätt kan gå för snabbt och så ångrar man sig.

Här har vi mig på Mauritius när jag var 14 år. 

Jag blev tipsad om att vända mig till läkaren Ivan Letterfors på Kosmetisk Kirurgi i Jönköping som sägs vara en av Sveriges absolut bästa plastikkirurger. Jag har flera vänner som också genomfört sin operation hos honom (Både förstoring av bröst och förminskning) och alla är mer än nöjda med både resultatet och bemötandet.

Kosmetisk Kirurgi har en mottagning i Linköping och säkert på flera platser runt om i Sverige, så jag blev först kallad dit för en konsultation. Där fick jag först fotas och sedan gick kvinnan jag mötte tydligt igenom all information om bolaget, läkaren, den teknik som de använder sig av och varför de inte använder sig av vissa typer av implantat som ex. geléhallon, samt vilka risker en bröstoperation innebär. Jag kunde ställa hur många frågor jag ville och allting kändes väldigt tryggt och bekvämt. Efter det plockade hon fram massa silikonkulor i olika former och storlekar som jag fick testa med en sport-bh för att kunna ta ett klokt beslut om vad jag skulle ha.

Jag valde 350 g och med rund form. Det slutade dock med att jag bara någon timma innan operationen ångrade mig med storleken och slog spontant till på 450 g. Haha! Lilla Henrietta i farten… Alltså mammas panik när jag ringde och meddelade det…. Hon var ute och strosade i Jönköping och fick plötsligt kuta tillbaka till kliniken för att tala vett i mig. Hon godkände det dock efter en test med sport-bh igen. Det såg naturligt och bra ut!

Och hur gick det då? Kalas! Efter operationen hade jag väldigt ont men såg ändå till att ligga och röra på mig hela natten som jag blivit tipsad om för snabb återhämtning. Och så låg jag och plingade i klockan var tionde minut för att be om ”mer rån med extra mycket smör tack!”. Jag har tipsat alla mina vänner som också opererat sig att be om smörgåsrån efter operationen, för det är både gott och är typ det enda du orkar äta efter.

Hur jag ställer mig till skönhetsoperationer? Man ska göra det om man verkligen vill och om man mår bättre av det! Det är så himla onödigt att gå och må dåligt över någonting om man faktiskt kan ändra på det på ett ganska enkelt sätt. Sedan är det viktigt att det inte blir ett beroende. Skönhetsoperationer fungerar lite som tatueringar – Har man gjort en vill man ha fler. Jag kände faktiskt av det och ville kort efter både göra läppar och operera näsan bara för att….

Idag vill jag ha mindre bröst och kommer fixa det vid tillfället då man måste byta ut implantaten. Jag vet inte varför, men jag stör mig på att t-shirts sitter dåligt, att vissa klänningar som passar perfekt i underdelen inte går att knäppa upptill och så vidare. Men jag ska tillägga att det här är den bästa investeringen jag har gjort. Jag är verkligen nöjd och tackar Ivan för det!

Om jag är sugen på någonting mer? Näää.. Eller jag kommer nog vilja ta bort lite hud på mina ögonlock om några år och så skulle jag vilja ha mer ögonbryn.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
1kommentarer
  • Hej,

    En fråga, hur mycket kostade det? Jag är själv precis fyllda 19 år och funderar på att göra en förstoring. Har i princip samma bröststorlek du hade innan din operation, dvs fyller inte ens en A-kupa och mår ganska dåligt över det…

    Tintin 2017-05-16 04:38:04
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!