Fort. Helg på Mallorca: Trasiga bilar & bråk om prickiga kläder

I lördags morse ringde pappa och väckte mig med en önskan om att jag skulle vakna till och gå och vattna hans träd som står nere vid husentrén och väntar på att bli uppburna till terassen. Vad gör man inte för lille pappsen och att de ”små” träden ska vara fina när de väl kommer på plats.

Dagen bjöd på strålande väder, så efter vattningen hoppade vi direkt in i bilen för att ta oss bort till lördagens sol-spot. Det ser kanske jättehärligt ut, men det var det absolut inte då jag och mina kollegor på Ivy råkade booma bilen senast vi var nere att den nu bara blinkar, tjuter och varnar om trasiga bromsar var 5e sekund. Shit happens!

Och valet för solhäng föll på Gran Folies.

Pålles väska från vår vän Fanny Ekstrand märke Chêne är så himla fin! Jag var nära på att norpa den flera gånger…. Hur som helst ett megatips till alla er som letar efter en schysst beach bag eller bara en schysst bag.

Jag fick nöja mig med min egen från typ någon galleria….

I lunch-skuggan var det kallt och vi fick åla in oss i varsin filt för att kunna njuta av maten. Jag misstänker solfrossa!

Det här har ni ju redan sett, men Pålle åt en sesampanerad lax.

Och jag en gazpacho.

 Den här blicken när jag frågade Pålle om vi skulle bada…. Jag fick ändå ett nej och med det tyvärr inget premiär-dopp den här dagen.

Jag fick nöja mig med en Getraw med smak av lakrits och mandel som syrran skickade med mig hit. Det är så himla kul att hon har börjat jobba där på sidan av sina studier i Lund. Heja heja! Och heja barsen som chockerande nog är helt magiska. Jag gillar egentligen inte bars och ”nyttigt” godis, men inser nu att jag nog bara har smakat på fel sort.

Och när dagssolen gick över till eftermiddagssol packade vi ihop väskorna och kilade hemåt igen.

 Vi kunde själva inte gissa på att vi skulle orka ta oss ut på en kvällsjogg, men det gjorde vi. Vi sprang och svettades längst med havet och njöt av varje sekund. Skitmysigt! Ibland fick man höra ”Sluta prata!”… Hehe!

 På kvällen stressade vi inte iväg till någon mysig restaurang. Istället hade vi vår alldeles egna. Vi sprang ned till Eroski och handlade på oss lite smått och gott till en egen tapasmiddag och det blev vegetarisk quesadilla med svamp, paprika, tomat, rödlök, pesto, mozzarella och parmesan, padrons som smakade bättre än på restaurang, grillad chorizo och paprika, uppskurna spanska korvar, oliver och varsitt glas cava.

Vi spelade låtar från min kusins Spotifylista ”Oldies”, sjöng glatt med i fel tonart och ibland pausade vi med att diskutera framtiden, drömmar och fin / dålig vänskap.

I söndags vaknade jag upp lite extra taggad…  och nöjd?

 Jag hade nämligen bokat solbäddar på nya Puro Beach i Illetes.

På kroppen blev det en salig blandning av diverse plagg. Rosa volangkjol från Top Shop, tisha från Anni Lu, hatt från H&M och scarf från GANT.

WOHO! Det är verkligen härligt att Puro har öppnat ännu en beach club! Tidigare har det legat ett ställe med namn Virutual här som var ett väldigt enkelt och billigt häng kan man säga. Jag gillade det och speciellt eftersom den här platsen ligger så nära min lägenhet. Men lyftet med att Puro har tagit över sätter jag mig inte alls emot. ”Original Puro” ligger lite off och dit orkar jag inte ta mig.

Här placerade vi oss med utsikt över havet.

Och fick frukosten serverad.

Som två små barn var vi här på förmiddagen. Jag låg och försökte övertala Pålle om hur härligt det var att bada i havet, men det fick vänta…

För först ville hon ha lunch.

Och menyn såg ut som på typ alla andra beach clubs och en kopia av Puro Original – asiatiskt och fräscht lixom.

I väntan på maten testade vi min selfie stick. Blev ju inte så bra…

Och när jag svek hatten och drog upp den här scarfen i håret blev det diskussion:

Pålle säger: ”Jag har verkligen svårt för prickigt”…. 

Jag: ”Okej, det där är ju rätt osoft sagt. Du säger alltså att jag är ful nu?”. 

 ”Nej jag säger att jag har svårt för det, men du är fin i prickigt”. 

”Formulera det så från början då!”

Det blev fish taco för hon som inte gillar prickigt och mina smaklökar tyckte att den saknade någonting… Den var typ lite lam.

Min carpaccio var dock heaven med massa chilimayo under täcket av kött. Jag hade gärna tagit lite mer rostad lök eftersom det är det bästa jag vet.

Vi var inte helt crazy i solens strålar och tog en lång kaffe i skuggan efter maten.

Gulliga!

Och fräknig har jag blivit. 
Och precis innan hemfärd fick vi in Puros egna after sun i små flaskor och en drink som smakade solero. Ärligt talat var vi precis på väg att gå och stod och packade ihop vår väskor, men när vi såg att det rullade in brickor med give aways på var vi snabba tillbaka i liggande position.

På kvällen var det dags för en runtur inkl. shopping i Palma stad och vi svirade om till färgglada outfits som matchade brännan.

 Vi började i Santa Catalina där jag lovat fröken att hon skulle kunna ta många fina bilder.

Det är som Södermalm här och P gav alla tummar upp i betyg. Det är mysigt, enkelt, eget och det mesta med en tvist. I varje hörn hittar man en liten bar eller krog där man vill stanna till och sedan hänga hela natten.

”Can you please take a picture of us?”…. Det blir då fan aldrig bra. Jag drog på det fjantigaste leendet och Paulina gick lös på den bredbenta posen.

Efter timmar av strosande i Santa Catalina insåg vi att klockan var massor och att vi var törstiga. Perfekt att vi hade Cuba Bar runt hörnet!

 Pålle beställde in förra sommarens höjdare till alkoholfria drink – Mango Mule och jag ett glas cava.

Jag minns att jag fick till en rolig InstaStory här… Min favoritkanal alla dagar!

Efter vi slurpat i oss drinkarna och kände hunger såg vi att klockan var alldeles för mycket för shopping. Det fick istället bli en enkel promenad genom stan…

….och en kortare kulturrunda i sällskap av alla turister.

Magarna kurrade, vi fick inget bord och det blev en taxi hem till riskakor, korvar och nötter hemma i mitt kök. Finmiddag kan man också kalla det för! Det var min andra helg på Mallorca <3 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
2kommentarer
  • Hej! Jag ska till Illetas i sommar och ör självklart sugen på Puro! Hur bokade du solstolar på Puro? Via mejl? Vad kostade det? Behöver man också boka bord till restaurangen? 🙂

    Linda 2017-05-17 12:38:13
    Svara
  • Alltså Henrietta, jag bokar en biljett och våldgästar dig omedelbums. God. Det ser SÅ härligt ut.

    Linnea 2017-05-17 11:30:38 http://nouw.com/polluxvega
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!