”Får man vara sjukskriven & blogga?”

Hur käppt känns det inte att helgen börjar nu? Haha! Det var väl söndag igår?… Jag tänkte att vi inleder dagen med att svara på ännu en fråga från frågestunden.

Hej! Har lite funderingar kring din sjukskrivning: Hur funkar det egentligen att vara sjukskriven 100% från sitt ‘day job’ men samtidigt underhålla/jobba med det personliga varumärket (blogg, podd, attenda events osv)? har själv precis kommit tillbaka på jobbet efter att ha varit sjukskriven i 6 månader, så har god (NOG) med erfarenhet av just det administrativa när det kommer till sjukskrivning. F-kassan är ju rätt (jätte-)noga/hårda/anala med sina bedömningar vad gäller arbetsförmåga i förhållande till arbetsuppgifter och eventuell sjukpenning.. Där av min undran. Har du fått någon sjukersättning denna månad? Ta hand om dig! Och kom ihåg: inget jobb är värt att gråta/stressa/skaka/dö för.

Hej <3

En så himla vettig fråga som jag tror fler undrar över, jag fattade nämligen själv ingenting innan jag ringde och frågade försäkringskassan. I beslutet som togs av min läkare och psykolog ingick det att jag fick och skulle blogga vidare men med bestämda regler om hur mycket, under vilka tider och så vidare. Bloggandet har nämligen varit ett superbra test där jag har kunnat öva mig på planering, ansvar och prestationskrav under min sjukskrivning. Och så har jag även mått väldigt bra av det eftersom ni ger mig så mycket ork och positiv energi. Det är klart ens arbetsgivare ifrågasätter aktiviteter på sidan när man är sjukskriven, men här var det viktigt för mig att lyssna på min läkare som vet mest.

Problemet för mig har ju varit att jag även har en inkomst via bloggen och det blir ju lite lustigt när man inte ”kan jobba” och vill ha sjukpenning. Jag ringde Försäkringskassan och var helt öppen och ärlig med min situation. Att jag är 100 % sjukskriven från min arbetsplats men att jag samtidigt driver en blogg (som är som min bästa vän och dagbok) som ger mig en peng varje månad. De var såååå himla hjälpsamma! Hon jag pratade med hade aldrig varit med om en liknande situation men löste det snyggt och hjälpte mig igenom hela ansökningsprocessen för sjukpenning. Jag fyllde i att jag var sjukskriven 100 % från min arbetsplats och sedan fick jag addera en arbetsplats i form av bloggen och hur många timmar jag lägger på den. Det slutade med att jag fick 75 % av sjukersättningen.

Det låter väl som en schysst lösning? Jag måste säga TACK försäkringskassan för att ni har varit så hjälpsamma och rättvisa.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
8kommentarer
 • Hej!
  Så bra att du tar hand om dig 🙂

  Var ska du börja jobba på måndag?

  KRAM!

  Hanna 2017-05-27 22:14:38
  Svara
 • Kan man vara sjukskriven när man sagt upp sig?

  Anba 2017-05-26 14:17:21
  Svara
  • Svar på Anbas kommentar.

   Jag sade upp mig och sjukskrevs under min uppsägningsmånad. Så ja! Om läkaren bedömer det rimligt och viktigt.

   henrietta 2017-05-26 14:50:50
   Svara
 • Det låter som en bra och rimlig lösning! Tycker det är självklart att man ska kunna hålla sig sysselsatt och njuta av livet trots att man inte är kapabel till att jobba 100% med ett typiskt ”jobb” i dagens samhälle. Ta hand om dig och sluta aldrig med din härliga blogg! Kram

  Sally 2017-05-26 13:37:05 http://nouw.com/sallylonnqvist
  Svara
 • Hej! Följdfråga! 🙂 vilken arbetsplats är du sjukskriven från, slutade du inte på Ivy Revel eller gäller det fortfarande som arbetsplats för försäkringskassan?

  Tillägg! Så glad att du fortsätter blogga, du är min favoblogg! 😀

  Issa 2017-05-26 13:34:05
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!