Sommarfisk på Nybrogatan, nakenchock & sista dagen innan….

I fredags vaknade jag upp med tanken att jag borde ta tag i handbagaget som ligger utspritt över hela hallen.

Men så kom jag på att det var helg och att jag var värd att göra någonting annat och mysigare. Jag sprang först iväg på 1 timmes massage som jag så fint fått av Bookatreat, gick sedan och tränade och toppade det med en grön juice på stan. Mysig start!

På kvällen klädde jag mig i somriga jeans, guldskor, en skrispig vit skjorta och över det en stödjacka ifall natten skulle bli kylig.

Klädd i det promenerade jag bort till Nybrogatan 38 för att möta upp min pingla Mallan. Jag bad till Gud hela vägen bort i hopp om att det skulle hjälpa mig att lösa ett bord ute till oss och tack för det, det gick nämligen galant.

Jag drack prosecco, Malin ett svalkande glas vitt och tillsammans slukade vi de välkända och bruna limporna i ett nafs.

Det var alldeles för länge sedan bara vi två var ute och åt! Jag tycker att timmarna vid ett restaurangbord är de absolut bästa för vänskapen eller bonding. Det finns inget annat att fokusera på mer än sin date och på den goda maten, vilket gör timmarna innehållsrika och härliga.

Vi skrattade till tårar av våra senaste vardagshändelser och diskuterade så roliga saker att grannbordet inte kunna hålla sig ifrån att kommentera med ett skratt. Jag älskar när en tjuvlyssnare vågar erkänna och ge sig in i samtalet!!

Och mitt i allt stimmande blev vi serverade två riktigt fina sommartallrikar. Fantastisk uppläggning måste jag säga!

Jag och Johan har ju i regel att vi inte får välja samma maträtt när vi är på restaurang, men så jobbar inte jag och Malin. Falafeln lockade, men vi både tyckte att det lät för gott med: Ångad rödingfilé med blåmusslor, forellrom, rimmad gurka, rostade gulbetor och knaprig blomkål. Ja men ni hör ju… Det lät alldeles för gott för att någon utav oss skulle avstå. Det var tur, för fisken smakade magi och allting var perfekt.

Efter flera glas vin på Nybrogatan tog vi oss bort till Le Shed för drinkar med Johan, Erika, Fredrik, Niklas, Richard och massa fler fina vänner. Den här gången beställde vi inte deras fina burgare som ni alla måste testa, när den här bilden togs var vi i drink-mode.

Men det slutade med bubbelibubbel för mig. Är det bara jag som avskyr Aperol? Ush säger jag bara! Fattar inte hur alla kan älska denna beska drink? Ge mig någonting surt eller sött tack!

Jag och min bebis <3

Några av er frågade om hennes jacka på InstaStory och den är från H&M.

”Nej men vad säger ni, kanske gå ut en liten sväng?”

Stämningen var gjord för en utgång och vi tog oss bort till Mono som bjöd på GRYM MUSIK (gamla klassiker!), massa dans och lite för många shots för vissa.

Natten blev inte alls kall som jag trodde, det var så varmt att jag ville dansa runt i bara bh.

Kvällen avslutade vi sedan på Wall där jag och Mallan bjöd på show. När de bästa Rnb-hitsen spelas på högsta volym kan jag inte hejda mig.

När jag vaknade i lördags morse hade Johan fixat polarkakor med skinka och gurka, kaffe och en juice med gurkmeja som jag bett om kvällen innan. Sötnosen! Gurkmeja sägs ju nästan rädda liv och jag vill absolut inte missa alla hälsofördelar den  ger. Det är ju inte så krångligt att köra ned den i någon juice eller en kopp té då och då.

Jag var så trött att jag inte orkade följa med Johan ut i sommarvärmen. Jag låg bara och glodde rakt fram på mina bruna ben, pausade med att smörja in dem och lade sedan ett korsord.

Men plötsligt fick jag fnatt av att ligga inne och tog mig i kragen.

Det blev en promenad ut på Djurgården med Fredrik, Ankan och Johan där vi stannade till vid ett mysigt litet café och köpte bullar, vatten och kaffe.

Som vi tog med oss till Amanda, Niklas och Oscar som huggit en plats i solen åt oss alla.

Jag hade väl hoppats på en gräsplätt med närhet till en brygga… Istället slog jag mig ned lutande mot trädet och fick typ en hel myrstack över mig. Mysigt!

Jag vill ta mitt första Sverigedopp snart… Måste åka ut till Fjäderholmarna nästa helg! 

Oscar och Johan <3

Efter några timmar på en stel bänk i solen var grabbarna törstiga, så vi promenerade in mot stan igen. Jag blev rätt så sugen på att knipsa av alla fina blommor när vi trampade förbi rabatterna vid Waldemarsudde, och fick samtidigt feeling för att i veckan ta tag i balkongen här hemma.

Mitt hår på den här bilden talar för min status..

När killarna slog sig ned vid vattnet för en öl valde jag att promenera hemåt igen. Jag kände mig svettig och äcklig och ville bara in i duschen och få i mig något ordentligt i magen.

Och när jag klev in i vardagsrummet med en turban på huvudet stod Johan där med en matkasse under armen. Han vet att jag gillar att äta taco när jag är bakfull och att jag älskar att bli ompysslad. Finis!

Resten av kvällen då? Jag kollade ikapp allting på SKAM, påbörjade en dokumentär på SVT, slutförde två korsord och käkade så mycket naturgodis att jag mådde illa. Inte bra.

I morse kände jag att det var dags att utmana min rädsla för att springa runt Djurgården. Det gick fantastiskt bra, det var dock lite tungt att springa förbi stora gräsplättar fullt av glassätande människor från start till mål.

Annars har jag bara varit med mig själv idag och gjort några trevliga inköp på stan. När jag ska börja på ett nytt jobb eller liknande blir jag som ett barn som ska göra sin första dag i skolan. Jag vill gärna ha någonting nytt att ta på mig och känna att garderoben känns lite fräsch. Löjligt eller bara härligt faktiskt.

HUR FIN ÄR INTE DEN HÄR BIKININ? Den lär ni få se mycket av i sommar.

Eftersom jag har blivit besatt av boken Foodpharmacy var jag tvungen att springa in på bokhandeln för att hitta någon mer bok i samma stil. Mitt i hyllan landar mina ögon på den finaste boken jag sett – The new green salad. Och vem har då skrivit den? Jo min kompis Therese som jag lärde känna under mina månader i London. Haha! Så jäkla häftigt! Grattis till en helt fantastisk bok!

När jag kom hem satte jag igång med middagen och pressade lime till fingrarna värkte. Stod samtidigt och lyssnade på Foodpharmacy…. hur trevligt med ljudbok alltså?

Det blev torsk marienerad i kokosvatten, rostad lök, lime, soja, vitlök, vårlök och ingefära.

Som vi mumsade i oss här på Johans nyplanterade balkong.

Det var min helg och i morgon hoppar jag på ett nytt tåg. I morgon börjar jag jobba!!!!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
10kommentarer
  • Du bara måste berätta var den röda klänningen är ifrån?! sååååå fin på dig!!!!

    Sofia 2017-05-30 14:23:28
    Svara
  • Så otroligt fina röda örhängen! Var kommer de ifrån? ?

    Hanna 2017-05-30 08:22:58
    Svara
  • henrietta!

    varifrån kommer dina underbara ringar? länka gärna!
    och framförallt – varifrån kommer din underbara vita krispiga skjorta? länka gärna!

    du har en helt fantastisk, underbar och härlig stil som man blir glad av!

    tack!

    sonia 2017-05-29 08:53:56
    Svara
  • Åh, vart är bikinin ifrån?? O gärna recept på torsken, såg ju mums ut!
    Kram <3

    Matilda 2017-05-29 08:27:25
    Svara
  • Vilken härlig helg! Fastnade för solglajjorna på bild nr2, vart kan man hitta dom? Dundersnygga!:)

    Sofia 2017-05-28 23:26:40
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!