MY WEEKEND: Födelsedagsmiddag på TAK, kärlek till ballen & grillbuffé på Djurgårdsbrunn

I fredags morse tog jag i från tårna och tassade in i sovrummet för att gratta en sovandes 31-åring. Där ville han inte ligga kvar, så vi tog frukost och paketöppning ute i vardagsrummet. Han fick en rock från Hugo Boss och en man bag som jag vet att han aldrig kommer att använda, men jag är faktiskt trött på att han alltid ska trycka ned sin snusdosa och plånbok i min väska som redan är överfull… Det är för övrigt trendigt med man bag. 

Jag fick en gåva dagen innan som jag slängde på mig när jag gick till jobbet med Mia Skäringer och Anna Mannheimer i öronen. Ett par skitschyssta bågar i trä från Carl Oaks Eyewear.

Hemma efter jobb blev den här killen trött och jag serverade mellansnacks – ett glas rom och chips och godis i yoghurtskålar på ett provisoriskt bord i form av föreningens stol.

När han hade vaknat till hoppade vi in i en UBER och jag klädd i päls från Tiger. Lite kallt var det ju ändå!

Lårhöga mockastövlar från Uterque och väska från Loewe också! Jag älskar verkligen dessa stövlar, så det är synd att jag alltid glömmer bort att jag äger dem.

Jag hade bokat bord på Frida Ronges nyöppnade krog TAK, men innan vi slog oss ned tog vi en drink på den stimmiga terrassen där vi bl.a hittade min vän Oscar Rundqvist.

Vi fick en magnifik plats precis intill fönstret och fort vi slagit oss ned stod det bubbel på bordet. Tack Olivia <3 Här ser ni även min fina klänning från Maje skymta fram. Det finaste syns dock inte… Den klockade kjolen är fantastisk! 

Förr var jag och Johan galet duktiga på att gå ut och käka. Det blev nästan lite väl ofta som lyxmat fick mätta våra magar. Men de senaste månaderna har varit rätt tuffa för oss båda – Johan har startat bolag och jag har varit sjukskriven. Så det har varken funnits tid, ork eller pengar att leka med. Vi har därför spenderat mer tid hemma och då är det lätt att falla in i tråkiga vanor och tappa de kreativa och djupa diskussionerna. I fredags tog vi ikapp all förlorad tid och fick en ordentlig nystart <3 På restaurang kan man inget annat än att fokusera på människan mittemot och samtalet som pågår, vilket är väldigt härligt.

Vi pausade snacket och scrollade snabbt igenom menyn, och vi båda svarade med denna blick. Vi blev så sjukt taggade på menyn som är nordisk-japansk och fick såklart problem när vi skulle välja.

Vi började med mer bubbel och en misosoppa toppad med jalapenoolja och vårlök. Superb!

I väntan på maten satt vi och diskuterade framtida boenden och vi som alltid varit inställda på att bo i en äldre lägenheten blev av huset mitt emot inspirerade till att tänka om. Jag hade LÄTT bosatt mig i ett bronsfärgat hus med typ gym och pool i botten.

Som vanligt tog vi in två förrätter som vi delade på. Jag började med sparris och tunt skivad pilgrimsmussla i ramslökssmör, picklade krusbär, bonito-salt och sesamfrön. Mmm!!! De picklade krusbären ver helt fantastiska till.

Det nygrillade brödet från träkolsugnen med smör och torkad miso var inte att leka med. Som ni vet förespråkar jag att man får äta vad man vill och när man vill, men det här brödet skulle faktiskt vara livsfarligt att ha hemma. Jag hade inte kunnat hejda mig och då fått så himla ont i magen efter 20 skivor.

Och när halva sparris-fatet var uppätet bytte vi och jag fick smaka på denna tallrik som blev en favorit för kvällen: Algodlad potatis och sillkaviar. Alger, rökt sill, Arenkha-kaviar, potatiskräm och över det lite grönt. Potatisen som ligger fint under var från en annan värld. My gad!

Jag tänkte först slå till på en Kejsarhatt till huvudrätt, men så fick jag ett sådant sug efter att leka och beställde in Temakin – en slags sushi fast i strut rullad av nori, men man kan också kalla det för asian taco. Johan tog hängmörad entrecote med marinerad aubergine, spenat och yosukosho-dressing. APGOTT och speciellt dressingen över hans sallad!

Till Temakin fick jag in ett stort fat med massa olika ingredienser att fylla mina noriark med: Tamago (som är den japanska omeletten), forellrom, stekt enoki-svamp, bakad fläsksida, bladsallad, kolrotsgari, picklad lök, ris toppat med någon god kryddning, chilimayo och fläskvålschips.

Så gulligt att man fick en liten instruktionsbok för rullningen!

Favoritingrediens? Forellrommen och enokisvampen!

Saknad? Sälta i form av sojasås.

Vi avslutade med dubbelespresso och så tog jag en tur genom den stilfulla restaurangen innan vi promenerade vidare.

Till Sturehof där vi mötte upp Fredrik, Alexander och Fredrika. Kvällen levde vi sedan vidare på Mono, men efter det blev det hemgång för mig som hade världens mensvärk med uppsvullen mage. Jag hatar när det händer!

På lördagen vaknade jag upp sent och med känslan av att det var söndag. Lyckan var enorm när jag insåg att jag hade fel.

Och skulle möta upp Andrea för en promenad och fika på Djurgårdsbrunn. Vi diskuterade bland annat vad vi skulle jobba med om vi inte hade gjort det vi gör idag. Jag sa TV, antingen bakom eller framför kameran. Andrea tycker att jag skulle passa fint som Hallåa, så kanske bör jag hinna med det någon gång under min livstid?

Efter det gick jag med min svettiga känsla till NK för att kika på inredning med Joschen.

Vi tog en sväng in på Layered för att höra om vår beställda matta var på G och passade på att testsitta deras fåtölj som vi kan vara lite sugna på att ställa i sov- eller vardagsrummet.

De hade skyltat med denna fantastiska kruka som kommer från ISADECO.se – Magisk!

När svetten rann som mest ringde Johans föräldrar som var uppe i Stockholm över dagen och efterfrågade sällskap. Så vi trampade bort till deras kafferast och fika vi med. En megabiscotti och en dubbel.

När vi kom hem var jag snabb in i duschen och när jag kom ut hade Johan placerat sig med en bok ute på balkongen. Jag var snabb med att haka på.

Men för mig blev det korsord, en skål med sourcream och en kopp té preppad med gurkmeja. Och så slog jag på lite Elton John som fick tralla på i bakgrunden.

När hungern slog till gjorde vi det enkelt för oss med massa goda vegetariska ingredienser. Jag stekte halloumi, svamp i tryffelolja och friterade kapris.

Och Johan fixade en sallad med vattenmelon, rödlök, sugersnaps, nektarin och tomater. Över det hällde jag den friterade kaprisen som sätter så god smak på allt. Mmm!!

”Ska vi sitta ute eller inne?” Jag gick ut och dubbelkollade och jublade när jag kände att kvällen bjöd in till en utesittarkväll.

Bon Appétit! Vegetarisk sallad med bara massa gott. Jag och Johan var dock oense om det här med att ha en sås till detta. Johan tyckte att det räckte med balsamico, men jag ville ha hummus, fetaröra eller tryffelsås.

Han fastade sedan med sin bok här ute på balkongen och jag höll sällskap med mina tankar om livet.

Men när jag promenerade ut för att köpa godis märkte han inte ens att jag lämnade lägenheten.. Hehe. Vi somnade sedan så sent som vid 02 med en bra serie rullandes på TV:n.

Vips så blev det söndag och jag började dagen med en timma på gymmet.

Efter det trampade jag bort till Djurgårdsbrunn (igen!) som jag under lördagens besök med Andrea såg hade en så trevlig grillbuffé. Perfekt för min lunchdejt med familjen Rogebrant!

Det var svårt att inte bli hungrig av grilldoften och ett nyss påfyllt buffébord.

Det fanns alltifrån fläsk, korv och grillad kyckling till marinerad aubergine och mumsiga sallader.

Johan och jag tänker helt olika när vi går igenom en buffé. Jag tycker att rond 2 är viktigast och Johan rond 1. Jag tar gärna och smakar igenom vad jag gillar bäst på den första tallriken, för att sedan kunna lassa den andra med bara det absolut bästa.

Godast? Tomatsalladen, blåmögelosten som jag fann rond 2, den grillade auberginen och de små minilimporna som smakade bulle.

På kvällen chillade vi gärnet i mjukis och käkade rester från gårdagen. Tog den här fula spegel-selfien också och tänkte: ”Just jävlar, jag skulle ju börja fota med kameran den här veckan…”.

Tack helgen <3 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
2kommentarer
  • Du har revolutionerat min syn på bloggar. Tack för att du ger så mycket av dig själv!

    Johanna 2017-06-19 22:44:46
    Svara
  • Vilken härlig helg – förresten så gillar jag mobilbilder, tycker det blir mer i ”the moment” om du förstår hur jag menar 🙂 Så fortsätt gärna med!
    Kram

    Rebecca 2017-06-19 20:52:43
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!